Szekrény smoker. Kamado-t akkor, ha grillezni is akar vagy valamit nagy hőmérsékleten sütni. Tudod, az a mindenre jó de semmire sem igazán esete. Én sütöttem benne jókat, de ez nem bbq sütő hanem egy kicsi kemence - annak minden jó és rossz tulajdonságaival. Ha kamado akkor a Kamado4u márka jó ár érték arányban. De inkább vennék egy alsó tűzterű szigetelés nélküli kicsi szekrényt. Nagyobb a kapacitás, könnyebben kezelhető, nehezebben sérül. Cserébe fém, jobban oda kell figyelni a rozsdásodásra.
Akkor mindenkinek mást ajánl. Nekem Gabi (a tulaj) mondta, hogy melyiket. Amúgy ha a pizza minőségét akarjátok kóstolni akkor nem calzone meg bármi más gourmet kell hanem egy 'egyszerű' szimpla Margherita D.O.P. - csak a tészta, a San Marzano, a bivaly mozzarella és egy kis Pecorino. Az megmutatja, hogy milyen amikor nagyon kevés alapanyagból minőségi ételt készítenek.
Pont ami a fotón van az is a kihanyt kajak között volt de nem az volt ízre gyanús. Mert volt valami furcsa de gondoltam ez ilyen New wave kínai dolog. De nem, hanem siman romlott kaját hoztak ki.
az egyetlen étterem ahol 1 napig hánytam utána.. De szó szerint a padlón fetrengve rázott a hideg, már jött fel a nap még mindig nem volt vége a szenvedésemnek..
Nekem mindegy hogy piac, 2 napig nem hűtött, penészes, bármi.. Mindent kibírok, kivéve a wang mestert.
2014-ben, maraton után mentünk oda kajálni, elcsigázva, fáradtan, èhesen. Akkor nem volt valami nagy durranás a hely ès a felszolgáló modora is hagyott nèmi kívánnivalót maga után, de azóta sok víz lefolyt a Dunán. Megpróbálom alkalmasint, ahogy a kínai kifőzdèt is!
Köszi a tippeket!
Konfitált kacsacomb libakolbászos-burgonyás rétessel, és kakukkfüves pecsenyeszafttal@ VakVarjú
Tökéletes kacsacomb, zamatos pecsenylével megkínálva. Ugye egy kacsacombban - még ha tökeletesen is van elkészítve - nincs nagy trúváj... a nagy trükk a libakolbászos rétesben van, ami olyan ízorgiával robban, hogy a neuronjaidat is leolvasztja a "wow-érzéssel".
A hely igazán színvonalas, ahogy enteriőrben, úgy kiszolgálásban egyaránt. Mondhajuk, hogy felkapott. Így ha kedved szottyanna betérni, idejekorán foglalj asztalt, mert most így hétköznap nyitás után negyed órával már tele volt.
'Ég és Föld oldalas', köretként 'Zöldséges pirított házi tészta' lett a választás. Kiváló ízvilággal, gondos odafigyeléssel készült mennyei étel, kívül ropogós, belül szaftos és omlós hússal, bőséges raguval megkínálva, élményszámba megy, ahogy a köret is.
A kiszolgálás korrekt, bár az antrénál a felszolgáló ugyan észlelte érkezésünket, de percekre eltűnt, mielőtt odakísért volna asztalunkhoz. Apró homokszem a felszolgálás-konyha gépezetében, hogy az én ételem, valamint a partnerem fő étele is nagyjából egyszerre érkezett, ugyanakkor a partnerem köretére még 3-4 percet kellett várni. Ezidő alatt a már felszolgált ételek jelentősen veszítettek hőmérsékletükből.
Az enteriőr stílusos, visszafogott, elegáns. A tisztaság példa értékű. Az étkészlet az étterem színvonalának megfelelő, tetszetős.
Bátran merem ajánlani az éttermet, ha autentikus, magas minőségű kínai ételekkel, bőséges adagokkal szeretné kényeztetni magát bárki. Az árszínvonal megfelel az étterem által nyújtott minőségnek.
Kamadó és bullett-smoker faszenes eszközök.
Offset smoker klasszikusan fatüzelésű, bár láttam már faszénnel tápláltat is.
Kamadókhoz nem értek, talán Dózer tud majd benne segíteni, ha erre jár.
Én bullett smokerrel szoktam játszani. Az is teszi a dolgát, ellenben kevésbé mutatós, és kevésbé drága.
Amatőrnek lesz, de tegyük fel, belejön gyorsan, így elsőre lehet egy "komolyabb", vagy hogy is mondjam.
Valami alapján csak kellene javasolni egyet. Sajnos én teljesen hülye vagyok ehhez, azért kérdezem meg itt.
Hogyhogy fa tüzelés? Mivel lehet még? Pellet, szén, gáz? Túl bonyolult ez .
Ami belefér a költségvetésbe.
Egyébként, ha az ajándékozott most kezdi az ipart, nem fogja tudni a különbséget kamadó és kamadó között.
Jópár órányi sütési rutin kell ahhoz, hogy értsen magához az eszközhöz is, bár a kamadó a kerámiabetétek miatt stabilabban tartja a hőfokot (afaik), kevesebb bűvészkedés kell hozzá.
Ha a delikvens gyakorlott, akkor pedig belőle kellene kicsikarni vágyának tárgyát...Mondjuk ha fatüzelésű smokert szeretne, akkor a kamadóval nem lesz boldog.
Életem legfinomabb BBQ és Grill kajáit Sint Maarten-on ettem a parton tákolt fabódé mellett sütögették. Igazán professzionális grill cucc volt, egy 200 literes hordó hosszában félbevágba és arra rács eszkábálva. Úgy szabályozták a hőfokot hogy több vagy kevesebb faszenet raktak rá, illetve a rács távolságával. Többször is tapasztaltam hogy grill és BBQ terén ez sem más, csak felesleges hypeolás, a tapasztalat és a megfelelő technika ami eldönti hogy milyen is lesz a végeredmény.
Én sem az Dózer által ajánlottat próbáltam ki, hanem amit ott ajánlottak, asszem az volt az utsó nem gourmet. Nekünk kb 10 perc az M0-n, úgyhogy fogunk még arra járni.
2021. december 19. 19:09:57: megválaszolva DózeR + által,
→ #5461
Ma mi is rápróbáltunk asszonnyal a Dózer által javasolt helyre.
Tőlünk sincsen messze, (cirka 14km) így Hondába be ketten, majd egy kis 17.ker, egy kis nullás és ki is csapódtunk a hely előtt.
Kistarcsa, Bazsalikom Nápolyi Pizzéria (Szabadság út 6.)
Mi ugyan nem a Gourmet pizzák közül választottunk, ami a konkrét ajánlás volt, hanem arra voltam kíváncsi inkább, hogy egy amúgy "szimpla" pizzát hogyan "termel ki" a hely és abban sem volt csalódás.
Egy igencsak kommersznek is nevezhető Calzone pizzát (úgymond a félbehajtott pizza) is olyan élmény volt betermelni, amilyet eddig én még nem tapasztaltam.
Hozzátartozik, hogy sok pizzériába nem járunk, de ha hasonlíthatom valamihez, akkor ezt a minőséget eddig nálam csak a monori La Via étterem közelítette meg vagy hozta pizzában, mert szerintem az is nagyon jó.
De ez még jobb is volt szerintem és a hely egyszerűségében rejlő nagyszerűsége miatt a nápolyiak nyernek inkább.
Nálam külön jó pont, hogy egy kis helyről van szó, (3 asztal van bent összesen, gondolom nyáron még van pár kint is azért) ezért igen közvetlen és családias a hely és végignézni pár méterről ahogy betolják a valóban fa tüzelésű kemencébe a pizzádat és forgatják lapáttal, stb., az tényleg egy pluszt ad az egész élményhez.
Én már attól kész vagyok ha kb. havonta egyszer a feleségem és a kislányom megkívánja a parizelt és/vagy a virslit, aztán azt esznek. Undorító húsüzemi darálék mind, ezen belül vannak további fokozatok.
Amore di Napoli +1 ... Az ország top 5 Nápolyi pizzázójában benne van garantálom.
Friss alapanyagokkal és minőségi olasz beszállítóval dolgozik. Nagyon kedves barátom csinálja ... Tar Ákos
Nem tudom milyen jellegűre gondolsz? Mi szeretjük a Hai Nam Pho Bistro-t. Egy jó marhalábszár levest + 1 tavaszi és egy nyári tekercse. Vagy picit fentebb de még a közelben az Amore di Napoli pizzéria, nápolyi stílusú pizzákkal.
Budapest Kelenföld és környéken tudtok valami ajánlott kajáldákat amit érdemes kipróbálni?
A Kopaszi gáton lévőket már ismerjük, a trófea meg annyira nem a stílusunk
2021. november 15. 18:37:34: megválaszolva DózeR + által,
→ #5432
"nyugdíjas" is vagyok, betegállományban is, nincs más programom
Nomeg a növények eltérő mértékben vannak ízesítve meg anyaggal így nem lehet csak úgy keverni
Így sikerült különben véletlen elorehajoltam amikor raontotem így olyan lett amilyen mert rájöttem hogy azt nem tudok és behaluztam hogy fáj szóval ugrottam egyet azt ilyen lett