HONDA fórum
2024. május 7. kedd, 05:16,  Gizella, Napóleon Legújabb regisztráltunk: igiigi 0 



Téma neve: Gasztronómia és kulináris élvezetek

Nyitotta: grego + 


Hozzászólás/oldal:

 << eleje | 118 | 117 | 116 | 115 | 114 | 113 | 112 | 111 | 110 | 109 | 108 | 107 | 106 | 105 | 104 | 103 | vége >> 

#5669 hrv2003 +  2022. június 7. 17:17:05 re: #5664 (Gergice + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
nem értek hozzá,de az biztos, ha a pizzakövet kivettétek a sütőből akkor azt magyarosan úgy hivják hogy adtatok a szarnak egy pofont.
Az hogy siettetek arra volt jó, hogy ne legyen rosszabb.

A pizzakő feladata hogy a benne "tárolt" hőt sikeresen átadja a tésztának, ha kiveszitek akkor nincs amit átadjon..

Nekem azért jobb volt, igaz én sütőpapírra teszem, majd körbevágom, és úgy csúsztatom be..
Körbevágni azért kell mert ami nincs a tésztán hanem szabadon van az szabályosan meggyullad, szóval a sütőpapír akkora mint a tészta, csak a csúszás miatt van. :)

2022. június 7. 20:24:54: megválaszolva avlavl +  által, → #5670 

#5668 avlavl +  2022. június 7. 11:57:28 re: #5667 (Gergice + )  ←  ‹›  +2 | rejt
remélem átjön, hogy nem szívózás miatt feszegetem
kiindulás szerintem Nálatok és nálunk is: teljesen jó kő nélkül is (nyilván különböző igényszintek vannak, simán mondhatja valaki erre, hogy ....) , de hátha kővel jobb lesz


hőveszteség arányos az idővel (és hőmérsékletkülönbséggel stb.)

ha csak sütőajtó kinyit, kőlapos rács kihúz, sütőpapíros pizza rádob, visszatol, ajtó csuk, az talan 26.4 masodperc :-)

a másik eljárás ... mennyi ? 2 perc ? 3 ? 4 ? (tippem szerint 2 percnél hosszabb, azaz a hőveszteség legalább 4szeres !)


én minden sütöajtónyitásnál, meg hütöajtónyitásnál is (mániákusan) igyekszek :) ))

#5667 Gergice +  2022. június 7. 11:01:37 re: #5666 (avlavl + )  ←  ‹›   →  ↑  +2 | rejt
Gondoltunk a sütőpapírra is, csak úgy voltunk vele, hogy akkor pont a közvetlen kontakt marad el.
Nem volt sokáig kint a kő, hárman összedolgoztunk párommal és a nagyobbik lányommal, így pillanatok alatt meg voltunk.
Nem tragédia, mert finom lett így is, csak nem érzem azt a pluszt, amit a kő adna. De majd még kísérletezgetünk.
2022. június 7. 11:57:28: megválaszolva avlavl +  által, → #5668 

#5666 avlavl +  2022. június 7. 08:33:05 re: #5664 (Gergice + )  ←  ‹›   →  ↑  +3 | rejt
köszi a beszámolót !
...én is megéheztem...


pizzakő kapcsán talán ez kulcsmozzanat: "Most meg valahogy rá kellett csúsztatnunk a nyers pizzát a kőre. Ez nem nagyon ment, így maradt az a módszer, hogy tészta rá, és ott kentük rá a szószt, és tettük rá a feltéteket."


talán emiatt hűlt a kő, nem volt olyan forró, ezért kicsi/elenyészö lett a hatása


lejjebb írta Esöember fórumtárs, hogy "sütőpapírra nyújtottam ki a pizzát és azzal együtt tettem a kőre és azzal is szedtem le"

szerintem evvel a módszerrel rövid sütőajtó nyitással, illetve kőhűléssel megoldható a kő használata, melegebb marad, talán erősebb így a hatása


(termikus dolgokkal foglalkozó mérnök vagyok)
2022. június 7. 11:01:37: megválaszolva Gergice +  által, → #5667 


2022. június 7. 08:34: Szerkesztve avlavl +  által, megtekintés

#5665 JohnyFirpo +  2022. június 6. 08:02:51 re: #5664 (Gergice + )  ←  ‹›  +2 | rejt
Így reggeltájt olvasva elèg gyomorkodító èlmèny! Bitang èhes lettem!
Nagyon jók ezek így, ahogy vannak! Biztosan finomak is voltak nagyon! Ha nagyon hűek akarnánk lenni a "hagyományokhoz" elèg ferde szemmel nèznènk a pizzára, hiszen, ha jól tudom, a szegèny emberek eledele volt anno Olaszországban ès igen csekèly feltèttel rendelkezett. Otthonra nagyon szuper! :)

#5664 Gergice +  2022. június 6. 00:04:27 re: #5660 (Gergice + )  ←  ‹›   →  ↑  +7 | rejt
Hát kipróbáltuk a pizzakövet. Mint írtam, amit eddig csináltunk, azokat is nagyon szerettük, pedig egy viszonylag egyszerű tésztáról volt szó (semmi különleges összetevő). A feltéteket meg rendszerint variáltuk, de most újrapróbáltuk a beváltakat:

"gyrosos": fokhagymás joghurtos szósz, házi gyros fűszeres csirkemell, paradicsom, lilahagyma, fekete olivabogyó, feta sajt




kolbászos: fokhagymás joghurtos szósz, kolbász, lilahagyma egyik felén halapeno paprika, másik felén párolt gomba, trapista sajt




szalámis-kukoricás: fokhagymás joghurtos szósz, paprikás szalámi, kukorica, lilahagyma, trapista sajt




sonkás-rukkolás: házi készítésű fokhagymás paradicsomszósz, füstölt, érlelt sonka, mozzarella, rukkola



Eddig 2 tepsiben felváltva sütöttük, előre el volt készítve a következő, egyiket kivettük a sütőből, másikat beraktuk a helyére. Most meg valahogy rá kellett csúsztatnunk a nyers pizzát a kőre. Ez nem nagyon ment, így maradt az a módszer, hogy tészta rá, és ott kentük rá a szószt, és tettük rá a feltéteket. Semmivel nem sült meg hamarabb, ugyanúgy 7 perc kellett nekik, és a tészta alja nem lett ropogós, csak felül, ahol a meleg levegő érte.

Igazság szerint ugyanolyan jó lett mint eddig, semmi átütő újdonságot nem éreztem, viszont sokkal macerásabb volt a pizzák sütőbe való berakása, és a kivétel.
A rukkolásat kicsit elszúrtuk, mert túl sok lett rajta a paradicsomszósz, az nem annyira fogyott, de többinek nagy sikere volt. Estére majdnem az egész elfogyott: 6-an voltunk rá, de a 2 éves lányom azért nem fogyasztott olyan sokat.

Így nézett ki tálalva:





2022. június 7. 17:17:05: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5669 
2022. június 7. 08:33:05: megválaszolva avlavl +  által, → #5666 
2022. június 6. 08:02:51: megválaszolva JohnyFirpo +  által, → #5665 

#5663 avlavl +  2022. június 5. 12:52:29 re: #5660 (Gergice + )  ←  ‹›  0 | rejt
hajrá !
kíváncsi vagyok az eredmény(ek)re - mert nem biztos, hogy 1 próba alapján "végsö" van, gondolom ezt is ki kell tapasztalni
pl.: eddig mennyi volt a sütési idö, most mennyivel milyen lett

#5662 wierra +  2022. június 5. 10:51:51 re: #5659 (hrv2003 + )  ←  ‹›  0 | rejt
Bővebben?
Mi miatt nem megy?
Hogy csinálod a tésztát?
Hogy nyújtasz?

#5661 Dontwalk +  2022. június 5. 07:50:47    ‹›  0 | rejt


[SMIL:/okoska.gif]

#5660 Gergice +  2022. június 4. 22:48:57 re: #5648 (Gergice + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Megvettük, holnap kipóbáljuk. Kíváncsi leszek.
2022. június 6. 00:04:27: megválaszolva Gergice +  által, → #5664 
2022. június 5. 12:52:29: megválaszolva avlavl +  által, → #5663 

#5659 hrv2003 +  2022. június 4. 16:46:47 re: #5657 (Esőember + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Én ritkán csinálok pizzát de képtelen vagyok nyújtani hogy lapátra tehető legyen.. egyszerűen nem megy..
2022. június 5. 10:51:51: megválaszolva wierra +  által, → #5662 

#5658 JohnyFirpo +  2022. június 3. 20:59:43 re: #5653 (Gergice + )  ←  ‹›  0 | rejt
Nem is kell túllihegni, ha valaki nem akar mèlyebben belebonyolódni. :)
Ez egyfajta játèk, az ember saját maga szórakoztatására ès termèszetesen önbecsülèsènek pallèrozására csinálja. Valaki pizzaval, valaki kávèval, valaki pörkölttel, valaki grill kajákkal... Kellemes, ehető játèk felnőtteknek. :)

#5657 Esőember +  2022. június 3. 18:56:37 re: #5648 (Gergice + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Ahogyan említették előttem is, van értelme. Ameddig nem volt lapátom, addig sütőpapírra nyújtottam ki a pizzát és azzal együtt tettem a kőre és azzal is szedtem le. Így nem kentem össze a követ, ha kiszakadt a pizza.
A követ csak hideg sütőbe szabad beletenni és a sütővel együtt kell felmelegíteni. Én 1 órát szoktam maxon járatni a sütőt a sütés előtt, így biztosan átveszi rendesen a hőt a kő. Két pizza sütése között is kell hagyni kis időt, mert a pizza kicsit visszahűti a követ. Sütés után pedig a addig nem veszem ki a követ, ameddig teljesen ki nem hült.
2022. június 4. 16:46:47: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5659 

#5656 hrv2003 +  2022. június 3. 14:57:22 re: #5648 (Gergice + )  ←  ‹›  +2 | rejt
van igen.. Hatérozottan.. én 280 fokon sütöm, és kövön.. a tepsi vacak, van még rozsdamentes acélom is, de arra letapad meg leszakad a hátam mire ki be teszem, szóval a kő a legjobb.. attól lesz ropogós az alja..
Mondjuk én eleve melegen sütöm tehát pár perc alatt van kész.

És ha van pizza kő akkor máris lehet sütni pita-t is, meg minden csodás dolgot :)

#5655 FixGab +  2022. június 3. 12:44:17 re: #5652 (avlavl + )  ←  ‹›  +1 | rejt
Közvetlen a kőre szoktam lerakni. Ha szobahő körüli volt a pizza, nálam nem tapadt le. Lapátot használok, így berakni meg kiszedni is egyszerű.

De, a sütővel együtt, csak a kő miatt nekem kell a 20-30 perc, amúgy megvan kb. 10-15 perc alatt a 230 fok környéke nálam, azért írtam, hogy kell a 20-30.

#5654 KawaBazsy 0  2022. június 3. 12:39:48    ‹›  +2 | rejt
Na szóval, ez volt az én rendelésem, a Tartufo, mer Copa sonka is van rajta. Meg szarvasgomba olaj, fenyőmag.. Ez a gourmet cuccok közt van. Fenséges volt, úgy bezabáltam, mint a duda. Vmi újfajta Heineken-t hozott a zasszony hozzá (silver) az is passzolt.. :-)



Ő meg "bambino"-t kért, merhogy ezt a kölkök is megeszik. A felét termelte be, de nagyon dicsérte.



#5653 Gergice +  2022. június 3. 12:36:58 re: #5651 (avlavl + )  ←  ‹›   →  ↑  +3 | rejt
Én a Lidl-ben láttam, de gyakran vannak hasonló akciók náluk.

A mienk is nagyon finom, pedig semmilyen ilyen különleges alapanyagot nem használunk, meg különleges eljárást. Páromnak van jó tészta receptje, bedobálja a kenyérsütőbe az alapanyagokat, az összekeveri, keleszti. Teszünk rá valamilyen szószt, feltétet, mikor mit találunk ki. Kedvencek a fokhagymás tejfölös szósz (esetleg joghurtos), kolbász lila-hagyma, csípős-paprika és sajt. Másik: paradicsomszósz (én szoktam csinálni), sonka, mozzarella, végén rukkola. Fiamnál a sonkás-kukoricás egyszerű felállás a nyerő. De sokszor improvizálunk, ami van itthon azt használjuk fel. Múltkor gyrosost csináltunk (csirkemell görög fűszerekkel, feta, paradicsom, hagyma, olivabogyó). Annak is nagy sikere volt. De szoktunk csak sajtos is csinálni, akkor teszünk rá 4-5 féle sajtot.
Kemencénk nincs, bár tervezünk, így sima elektromos sütőben csináljuk. Nagyon finomak szoktak lenni, nem tudom hova lehetne ezt még fokozni, de nálunk pont az a lényeg, hogy gyorsan meg van, nem az, hogy napokig készülünk elő.
Még apám is meg szokta dicsérni, pedig ő nem nagyon szereti a pizzát.
2022. június 3. 20:59:43: megválaszolva JohnyFirpo +  által, → #5658 

#5652 avlavl +  2022. június 3. 12:29:56 re: #5649 (FixGab + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
a köre direktben teszed ( gyorsabb, komolyabb höátadás de macera a tapadással, tisztítással) vagy valamin, pl. sütöpapír, egyéb (kicsit kevésbé érvényesül a kö höje, de nincs tisztítási, le/kivételi macera)


hogy érted a "Érdemes egy 20-30 percet előmelegíteni" részt ? nem simán a sütövel együtt elömelegítve ? és akkor úgyis megvan a 20-30 perc, míg a sütö eléri a max. vagy 220-230-250°C-ot
2022. június 3. 12:44:17: megválaszolva FixGab +  által, → #5655 

#5651 avlavl +  2022. június 3. 12:26:50 re: #5648 (Gergice + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
nem az Aldiban ? epp arra alapozva indult a kerdesem #5616 hsz.-ban

én sem vagyok high-end, profi szinten, ...de innen lehet nagyobbakat elöre lépegetni

...nálam az is a kérdés: tutti sokat lehet elöre lépni, a kérdés, hogy érdemes-e, mert eddig sincs panasz, igen kelendö és szívesen várt az itthoni pizzasütés illetve: ha profi készítéssel más/jobb is, több éve nem is rendeltem, mert minek

2022. június 3. 12:36:58: megválaszolva Gergice +  által, → #5653 

#5650 wierra +  2022. június 3. 12:22:02 re: #5638 (Ubike 0 )  ←  ‹›  +1 | rejt
Érdemes kísérletezni 'poolish' előtésztával vagy ha van keverőgéped, akkor 'biga' előtésztával is a direkttésztán kívül.

#5649 FixGab +  2022. június 3. 11:48:43 re: #5648 (Gergice + )  ←  ‹›   →  ↑  +2 | rejt
Van! Bár már arról is kisebb hitvita megy, hogy a pizzavas vagy a kő a jobb, nekem Lidl-es pizzakövem van és sokkal jobb, mint simán tepsin vagy formában sütni.
Arra érdemes figyelni, hogy ha maxra felcsavarod a sütőt, akkor fel tud hevülni annyira, hogy lekapcsolja a sütőnek a hőkioldóját. Szóval én jellemzően kicsit alacsonyabbra állítom a hőfokot, mert nem bírja a mostani a max. terhelést. Az albérletben meg szüleimnél nincs ilyen para sem, ott megy maxon.
Érdemes egy 20-30 percet előmelegíteni, illetve a pizzák között hagyni kicsit ismételten áthevülni, mert vissza fogja hűteni a pizza.
Szerintem ez volt a legjobb befektetésem eddig pizza készítés terén :D Persze nem lesz olyan, mint egy kemencében készült, de egy nagyságrenddel jobb, mintha csak bedobnád a sütőbe.
2022. június 3. 12:29:56: megválaszolva avlavl +  által, → #5652 

#5648 Gergice +  2022. június 3. 11:34:10 re: #5647 (Esőember + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Nagyon pizzáztok mostanában. Kihasználom, lenne egy kérdésem.
Mi messze nem ilyen szinten tartunk, de szoktunk házilag sütni sima sütőben, és nagyon szeretjük.
Most a Lidl-ben lehet kapni pizza követ. Van ennek értelme egy normál elektromos sütőben? Grillre is mondják de azt nem tudom elképzelni, ott csak alulról sülne szerintem. Legfeljebb fedeles grillben tudom elképzelni a használatát, de nekünk olyan nincs.




2022. június 4. 22:48:57: megválaszolva Gergice +  által, → #5660 
2022. június 3. 18:56:37: megválaszolva Esőember +  által, → #5657 
2022. június 3. 14:57:22: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5656 
2022. június 3. 12:26:50: megválaszolva avlavl +  által, → #5651 
2022. június 3. 11:48:43: megválaszolva FixGab +  által, → #5649 

#5647 Esőember +  2022. június 3. 11:13:04 re: #5640 (avlavl + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Egy évvel korábban elektromos sütőben pizzakővel!
A pihentetésen sok múlik szerintem, teljesen más az állaga, valamint az íze is változik.
2022. június 3. 11:34:10: megválaszolva Gergice +  által, → #5648 

#5646 DózeR +  2022. június 3. 10:55:32 re: #5645 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›  +2 | rejt
Én hónapok óta ugyanolyat sütök itthon. :D
- Datterini alap (jobban szeretem mint a San Marzanot),
- 'nduja (hát ez valami Istentelen finom dolog, mióta először tudtam venni belőle nem tudok leállni vele)
- gorgonzola
- pecorino
- Szarvasi fior di latte
- fokhagyma
- oliva, bazsalikom

Ez a kedvenc.

Asszony nem bírja a csípőset (a 'nduja az) és a gorgonzolát, neki sütés előtt megy rá helyette a Cotto meg a Philadelphia sajt. Mást akkor eszünk amikor elfogynak az extrább dolgok és nem akarok bontani ezért marad a sima Margit.

#5645 KawaBazsy 0  2022. június 3. 10:37:05 re: #5642 (DózeR + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Most ezt a coppa-sat (tartufo) kostolom meg, ez a cucc begyere. A zasszony "bambino"-t akar. :-)
2022. június 3. 10:55:32: megválaszolva DózeR +  által, → #5646 

#5644 DózeR +  2022. június 3. 09:46:45 re: #5643 (madskillz + )  ←  ‹›  +2 | rejt
A Kistarcsai pizza pont finomabb mint ahogy kinéz. Olyan mint Te. [SMIL:/szeret/kiss.gif] [SMIL:/nevet/laugh21.gif] :D

#5643 madskillz +  2022. június 3. 09:39:07 re: #5641 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
fotón én is jól nézek ki (najó én sokszor ott se [SMIL:/szetvert.gif] )
2022. június 3. 09:46:45: megválaszolva DózeR +  által, → #5644 

#5642 DózeR +  2022. június 3. 09:30:22 re: #5641 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Örülök, hogy bejött. :) Nem pötyögtem hiába. :D
2022. június 3. 10:37:05: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5645 

#5641 KawaBazsy 0  2022. június 3. 09:18:17 re: #5637 (DózeR + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Részemről megyek ma is pizzért Kistarcsára, az tuti! :-)
2022. június 3. 09:39:07: megválaszolva madskillz +  által, → #5643 
2022. június 3. 09:30:22: megválaszolva DózeR +  által, → #5642 

#5640 avlavl +  2022. június 3. 09:11:41 re: #5639 (Esőember + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
wow ! szép, guszta, megkívántam (a pizzát )

ez elektromos sütödben 250°C + pizzaköféleség ? (nekem is az van)

én legtöbbször csak gyorsan összedobom, cél a minél vékonyabb tészta is, gyakran szinte semmi tésztapihentetéssel


vaktesztben ízre megmondanád/megmondanátok, hogy állt-e / pihetn-e a tészta ?
2022. június 3. 11:13:04: megválaszolva Esőember +  által, → #5647 

#5639 Esőember +  2022. június 2. 18:23:05 re: #5638 (Ubike 0 )  ←  ‹›   →  ↑  +6 | rejt
Javasolni azt tudom, amit Dózer kolléga is kifejtett korábban.
A PizzApp aplikációt használom én is. (Android, iOS)
Nápolyi jellegű pizzát csinálok, nekem az a vonal vált be. Még mindig kísérletezek és próbálkozok. Jelenleg Kék Caputo Pizzeria lisztet használtam az alábbiak szerint: 6db 250g-os bucihoz 65% hidratáció (579g), 3% só (27g), 879g liszt és 2,88g friss élesztő (Budafoki). A kész tésztát egészben pihentettem szobahőmérsékleten(23°C) 2 órát, aztán buciztam, majd 16 óra hűtűben pihentetve(6°C), végül sütés előtt 2 órával kivettem és ismét szobahőn pihent sütésig. Ez sült ki belőle:



A bucizáson még van mit gyakorolni.

Kinyújtva

Sütés előtt

Sütőből kiszedve

Kivágva

Az alja

Következő alkalommal a Gyermelyi pizzalisztet próbálom ki.
2022. június 3. 09:11:41: megválaszolva avlavl +  által, → #5640 


2022. június 2. 18:24: Szerkesztve Esőember +  által, megtekintés
2022. június 2. 18:23: Szerkesztve Esőember +  által, megtekintés

#5638 Ubike 0  2022. június 2. 16:46:58 re: #5630 (Esőember + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Csak óvatosan kérdezem, esetleg egy pizzatészta receptet nem kívánsz megosztani velünk?
Nemrég újítottunk be egy kemencét, de pizza még nem készült benne.
Szívesen vennék egy jóféle kipróbált tésztaötletet.
2022. június 3. 12:22:02: megválaszolva wierra +  által, → #5650 
2022. június 2. 18:23:05: megválaszolva Esőember +  által, → #5639 

#5637 DózeR +  2022. június 2. 09:44:00 re: #5618 (Márton87 + )  ←  ‹›   →  ↑  +3 | rejt
Az egész élet egy jó nagy tanulás. Akkor jártam ott, most itt. [SMIL:/ketelkedik/dunno.gif] [SMIL:/szeret/kiss.gif]





2022. június 3. 09:18:17: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5641 

#5636 DózeR +  2022. június 2. 09:34:09 re: #5619 (hrv2003 + )  ←  ‹›  +1 | rejt
"A sörélesztő ahogy a köznyelvben szerepel, az nem más mint, Saccharomyces Cerevisiae (sarjadzó gombafaj) ami dettó ugyanaz mint a Budafoki élesztő élesztőgombája, ami ősidők óta létezik hála az Istennek. Szóval ha úgy nézzük, akkor a sörélesztőt használjuk a sörhöz és a kenyérsütéshez is. Ha felmerül a kérdés, akkor a Budafoki is sörélesztő."




Én csak ilyet használok. Vagy az Aldisat. :) Ugyanaz mind.

#5635 JohnyFirpo +  2022. június 1. 21:17:21 re: #5634 (Kázmér + )  ←  ‹›  0 | rejt
Felszerelt sörnyitó... :D :D :D Óriasi! :D
Nem ösmeröm ezeket, deee elnèzve a specifikáióit, olyan nagyon rossz nem lehet. :)

#5634 Kázmér +  2022. június 1. 18:20:28    ‹›   →  ↑  0 | rejt
Nézegettem a grillezőket.

Az ilyen pellet grillezők jó dolgok?

Ha nem is konkrétan ez a darab, hanem az ilyen rendszerek jók? Egyáltalán nem értek hozzájuk.




2022. június 1. 21:17:21: megválaszolva JohnyFirpo +  által, → #5635 

#5633 hrv2003 +  2022. június 1. 08:24:56 re: #5627 (JohnyFirpo + )  ←  ‹›  0 | rejt
kettőt egymás mellé teszel 2x20 centi az már negyven, majd fűrész és kivágod kerekre.
Vehetsz kisebb lapokat is, kettőből meg tudod oldani..


#5632 JohnyFirpo +  2022. június 1. 05:50:18 re: #5631 (Esőember + )  ←  ‹›  0 | rejt
Egy Green Egg-be szeretnèm tenni.
Vettem egy kisebb kamado-t, abban szeretnèm elèrni, hogy ne ègjen oda a pizza. 1,5 cm-től vastagabbat, olyan 2,5-től már jó lenne szerintem.


#5631 Esőember +  2022. május 31. 22:25:19 re: #5627 (JohnyFirpo + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Miért pont kerek kő kell Neked? Mibe rakod bele? Milyen vastag követ szeretnél?
2022. június 1. 05:50:18: megválaszolva JohnyFirpo +  által, → #5632 

#5630 Esőember +  2022. május 31. 22:23:08 re: #5616 (avlavl + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Pizzakő nekem sokat segített. Nekem elektromos sütőm van, az is max 250 fokot tud. Eleinte a 1,5 vastag kövem volt, de valamiért eltört, akkor vettem egy szögletes 40x30x2,5 cm pizzakövet, kenyérsütő követ. Az bírta a strapát. A letapadás ellen sütőpapír volt a megoldás. Lapát nélkül mindig a papírra raktam a pizzát és papírral együtt raktam be , majd azzal szedtem ki. Egyszer égettem csak meg a kezem. Utána beszereztem egy kis fa lapátot, ami megkönnyítette a dolgomat.
Idén már vettem egy Cozze 13 gázos sütőt, ami direkt pizza sütésére alkalmas. Ég és föld a kettő, van még hova fejlődnöm, de jó néhány pizzériába már nem megyek vissza. Rá kell érezni, gyújtottam már fel pizzát, szakadt már szét.... Ez ezzel jár, de akkor is jó érzés, hogy Te csináltad és mindenki kétpofára tolja az arcába.
2022. június 2. 16:46:58: megválaszolva Ubike 0  által, → #5638 

#5629 hrv2003 +  2022. május 31. 19:34:02 re: #5628 (Dontwalk + )  ←  ‹›  0 | rejt
akár lángoshoz is.. Pizzát nem tudok csinálni, azt mindig elrontom, itthoni sütőben lehetetlen.

#5628 Dontwalk +  2022. május 31. 09:46:23 re: #5624 (Dontwalk + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
De egyébként mihez kell? Pizzatésztához? Mert abba ha kinyitsz egy kőbányai világost és löttyintesz belőle a tésztába az is megfelel...
2022. május 31. 19:34:02: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5629 

#5627 JohnyFirpo +  2022. május 31. 09:27:57 re: #5626 (hrv2003 + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
???
Nekem úgy mondd, mintha egy fogyatèkosnak magyaráznád, anyázás nèlkül! :D
Nekem kör alakú, 30 cm átmèrőjű kellene. Sehol sem lelek ilyesmit.
2022. június 1. 08:24:56: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5633 
2022. május 31. 22:25:19: megválaszolva Esőember +  által, → #5631 

#5626 hrv2003 +  2022. május 31. 09:03:43 re: #5623 (JohnyFirpo + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
500x200as samot lap, 40 mm-es 2 darab.. Tökéltesen ki tudod vele a sütőt bélelni, és kész.

elvileg ossze is lehet ragasztani, na ezt nem próbáltam. :)
2022. május 31. 09:27:57: megválaszolva JohnyFirpo +  által, → #5627 

#5625 hrv2003 +  2022. május 31. 08:59:22 re: #5621 (JohnyFirpo + )  ←  ‹›  0 | rejt
oke,de a tablettat nem tudom hogy mennyire ugyanaz e mint ami a tésztába kell :) De akkor veszek bajom nem lehet belőle :)

#5624 Dontwalk +  2022. május 31. 08:19:33 re: #5619 (hrv2003 + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Gusti-ban vagy az ilyen olasz alapanyagokat áruló boltokban. Tuti van.
2022. május 31. 09:46:23: megválaszolva Dontwalk +  által, → #5628 

#5623 JohnyFirpo +  2022. május 31. 08:06:15 re: #5622 (avlavl + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Ezt mèg nem adta ki az agyam! [SMIL:/szetvert.gif]
Nemtom, hogy csúszkálna-e, mennyire lenne stabil. Potyára meg nem vennèk pluszban.
2022. május 31. 09:03:43: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5626 

#5622 avlavl +  2022. május 31. 08:04:43 re: #5617 (JohnyFirpo + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
köszi.

vastagságra (Neked): 2 db 1.5cm-es egymáson ?
2022. május 31. 08:06:15: megválaszolva JohnyFirpo +  által, → #5623 

#5621 JohnyFirpo +  2022. május 31. 07:32:14    ‹›   →  ↑  0 | rejt
Esetleg neten.
2022. május 31. 08:59:22: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5625 

#5620 JohnyFirpo +  2022. május 31. 07:30:33 re: #5619 (hrv2003 + )  ←  ‹›  0 | rejt
Gazdaboltban.

 << eleje | 118 | 117 | 116 | 115 | 114 | 113 | 112 | 111 | 110 | 109 | 108 | 107 | 106 | 105 | 104 | 103 | vége >> 





Felhasználói lehetőségek
Felhasználói neved:
Jelszavad:







Get Firefox!

 A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Moderáció és szabályok

Szerver load: 0.47, 0.42, 0.36
Oldalgeneráláshoz felhasznált idő: 0.226 mp, 10 query