HONDA fórum
2024. május 19. vasárnap, 10:50,  Ivó, Milán Legújabb regisztráltunk: igiigi 0 



Téma neve
Gasztronómia és kulináris élvezetek

#5659 hrv2003 +  2022. június 4. 16:46:47 re: #5657 (Esőember + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Én ritkán csinálok pizzát de képtelen vagyok nyújtani hogy lapátra tehető legyen.. egyszerűen nem megy..
2022. június 5. 10:51:51: megválaszolva wierra +  által, → #5662 

#5657 Esőember +  2022. június 3. 18:56:37 re: #5648 (Gergice + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Ahogyan említették előttem is, van értelme. Ameddig nem volt lapátom, addig sütőpapírra nyújtottam ki a pizzát és azzal együtt tettem a kőre és azzal is szedtem le. Így nem kentem össze a követ, ha kiszakadt a pizza.
A követ csak hideg sütőbe szabad beletenni és a sütővel együtt kell felmelegíteni. Én 1 órát szoktam maxon járatni a sütőt a sütés előtt, így biztosan átveszi rendesen a hőt a kő. Két pizza sütése között is kell hagyni kis időt, mert a pizza kicsit visszahűti a követ. Sütés után pedig a addig nem veszem ki a követ, ameddig teljesen ki nem hült.
2022. június 4. 16:46:47: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5659 

#5648 Gergice +  2022. június 3. 11:34:10 re: #5647 (Esőember + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Nagyon pizzáztok mostanában. Kihasználom, lenne egy kérdésem.
Mi messze nem ilyen szinten tartunk, de szoktunk házilag sütni sima sütőben, és nagyon szeretjük.
Most a Lidl-ben lehet kapni pizza követ. Van ennek értelme egy normál elektromos sütőben? Grillre is mondják de azt nem tudom elképzelni, ott csak alulról sülne szerintem. Legfeljebb fedeles grillben tudom elképzelni a használatát, de nekünk olyan nincs.




2022. június 4. 22:48:57: megválaszolva Gergice +  által, → #5660 
2022. június 3. 18:56:37: megválaszolva Esőember +  által, → #5657 
2022. június 3. 14:57:22: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5656 
2022. június 3. 12:26:50: megválaszolva avlavl +  által, → #5651 
2022. június 3. 11:48:43: megválaszolva FixGab +  által, → #5649 

#5647 Esőember +  2022. június 3. 11:13:04 re: #5640 (avlavl + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Egy évvel korábban elektromos sütőben pizzakővel!
A pihentetésen sok múlik szerintem, teljesen más az állaga, valamint az íze is változik.
2022. június 3. 11:34:10: megválaszolva Gergice +  által, → #5648 

#5640 avlavl +  2022. június 3. 09:11:41 re: #5639 (Esőember + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
wow ! szép, guszta, megkívántam (a pizzát )

ez elektromos sütödben 250°C + pizzaköféleség ? (nekem is az van)

én legtöbbször csak gyorsan összedobom, cél a minél vékonyabb tészta is, gyakran szinte semmi tésztapihentetéssel


vaktesztben ízre megmondanád/megmondanátok, hogy állt-e / pihetn-e a tészta ?
2022. június 3. 11:13:04: megválaszolva Esőember +  által, → #5647 

#5639 Esőember +  2022. június 2. 18:23:05 re: #5638 (Ubike 0 )  ←  ‹›   →  ↑  +6 | rejt
Javasolni azt tudom, amit Dózer kolléga is kifejtett korábban.
A PizzApp aplikációt használom én is. (Android, iOS)
Nápolyi jellegű pizzát csinálok, nekem az a vonal vált be. Még mindig kísérletezek és próbálkozok. Jelenleg Kék Caputo Pizzeria lisztet használtam az alábbiak szerint: 6db 250g-os bucihoz 65% hidratáció (579g), 3% só (27g), 879g liszt és 2,88g friss élesztő (Budafoki). A kész tésztát egészben pihentettem szobahőmérsékleten(23°C) 2 órát, aztán buciztam, majd 16 óra hűtűben pihentetve(6°C), végül sütés előtt 2 órával kivettem és ismét szobahőn pihent sütésig. Ez sült ki belőle:



A bucizáson még van mit gyakorolni.

Kinyújtva

Sütés előtt

Sütőből kiszedve

Kivágva

Az alja

Következő alkalommal a Gyermelyi pizzalisztet próbálom ki.
2022. június 3. 09:11:41: megválaszolva avlavl +  által, → #5640 


2022. június 2. 18:24: Szerkesztve Esőember +  által, megtekintés
2022. június 2. 18:23: Szerkesztve Esőember +  által, megtekintés

#5638 Ubike 0  2022. június 2. 16:46:58 re: #5630 (Esőember + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Csak óvatosan kérdezem, esetleg egy pizzatészta receptet nem kívánsz megosztani velünk?
Nemrég újítottunk be egy kemencét, de pizza még nem készült benne.
Szívesen vennék egy jóféle kipróbált tésztaötletet.
2022. június 3. 12:22:02: megválaszolva wierra +  által, → #5650 
2022. június 2. 18:23:05: megválaszolva Esőember +  által, → #5639 

#5630 Esőember +  2022. május 31. 22:23:08 re: #5616 (avlavl + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Pizzakő nekem sokat segített. Nekem elektromos sütőm van, az is max 250 fokot tud. Eleinte a 1,5 vastag kövem volt, de valamiért eltört, akkor vettem egy szögletes 40x30x2,5 cm pizzakövet, kenyérsütő követ. Az bírta a strapát. A letapadás ellen sütőpapír volt a megoldás. Lapát nélkül mindig a papírra raktam a pizzát és papírral együtt raktam be , majd azzal szedtem ki. Egyszer égettem csak meg a kezem. Utána beszereztem egy kis fa lapátot, ami megkönnyítette a dolgomat.
Idén már vettem egy Cozze 13 gázos sütőt, ami direkt pizza sütésére alkalmas. Ég és föld a kettő, van még hova fejlődnöm, de jó néhány pizzériába már nem megyek vissza. Rá kell érezni, gyújtottam már fel pizzát, szakadt már szét.... Ez ezzel jár, de akkor is jó érzés, hogy Te csináltad és mindenki kétpofára tolja az arcába.
2022. június 2. 16:46:58: megválaszolva Ubike 0  által, → #5638 

#5616 avlavl +  2022. május 30. 19:04:55    ‹›   →  ↑  0 | rejt
na csak high end felöl ítéljétek meg (nyilvan sokkal többért egy igazi pizzasütö alkalmatosság - sokkal - közelebb visz az "igazi" pizzahoz):

szoktam itthon sima gazsütö (max. 250°C)-án pizzát csinálni, szeretjük

...de kicsit kíváncsi vagyok: pizzakö mennyit dobna rajta pl.: https://szorolap.aldi.hu/emag/hu_HU/print/Online_katalogus_20
22_06_02_1/#1


...illetve, hogy rárakás és ragadás illetve levétel ne legyen macera: ha a köre nem direktben kerülne a pizza, hanem azon, amin most is sütöm: tulajdonkeppen egy perforalt lemez (nyilvan pizzasütö lapnak árulták ..vagy 20 éve megvan), akkor igen sok érdemi höhatása elveszne a pizzakönek ? fele ? 76.3%-a ?

ez a morfondír tárgya
2022. május 31. 22:23:08: megválaszolva Esőember +  által, → #5630 
2022. május 30. 21:08:53: megválaszolva JohnyFirpo +  által, → #5617 



Felhasználói lehetőségek
Felhasználói neved:
Jelszavad:







Get Firefox!

 A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Moderáció és szabályok

Szerver load: 0.28, 0.3, 0.31
Oldalgeneráláshoz felhasznált idő: 0.014 mp, 15 query