HONDA fórum
2024. május 19. vasárnap, 12:57,  Ivó, Milán Legújabb regisztráltunk: igiigi 0 



Téma neve: Gasztronómia és kulináris élvezetek

Nyitotta: grego + 


Hozzászólás/oldal:

 << eleje | 24 | 23 | 22 | 21 | 20 | 19 | 18 | 17 | 16 | 15 | 14 | 13 | 12 | 11 | 10 | 9 | 8 | vége >> 

#767 Márton87 +  2013. május 14. 22:28:44    ‹›   →  ↑  0 | rejt
Esti pizza (by pizzaking) plusz sör

Köszi Red, a 24 üveg ajándékért!




2013. május 17. 02:23:56: megválaszolva Rolee +  által, → #771 

#766 Kázmér +  2013. május 8. 11:37:20 re: #765 (henrik + )  ←  ‹›  0 | rejt
De most nem tálalták rosszul.Pont erre hívtam fel a figyelmedet még régebben, h ilyen sajnos nem egyszer előfordult már............



2013. május 8. 11:37: Szerkesztve Kázmér +  által, megtekintés

#765 henrik +  2013. május 8. 10:44:31 re: #759 (henrik + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Hát, ahogy a média tálalja a sztorit. Most a lelkes amatőrök 80%-át elriasztotta a medvehagymától. [SMIL:/szetvert.gif] [SMIL:/szetvert.gif]
2013. május 8. 11:37:20: megválaszolva Kázmér +  által, → #766 

#764 Kázmér +  2013. május 8. 09:47:01 re: #762 (FullDragon + )  ←  ‹›  0 | rejt
Ott is medvehagymát főztek?

#763 FullDragon +  2013. május 7. 23:13:59 re: #752 (White + )  ←  ‹›  +3 | rejt
Aldiba vettem rízsfőző edényt, kemény ötezeré' ... de nyilván máshol is kapható. A 60dkg jázminrizsemet 15 perc alatt készíti el készre. Ha gondolok egyet beleborítok még mellé fagyasztott zöldborsót, vagy beteszem a párolóbetétet is és közben kész a zöldség odafent, ugyanannyi idő alatt.
Mindenképp ajánlok egy kimondott rízsfőzőt mindenkinek, aki rendszeresen rizsezik (igazából mindenkinek azt kéne ;) )

Ez még a kezdés előtti pillanat, nincs benne a párolóbetét, amiben éppen hal van és karfiol:


#762 FullDragon +  2013. május 7. 23:05:36 re: #761 (Kázmér + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
a Hal a tortánra ... szerintem [SMIL:/szetvert.gif]
2013. május 8. 09:47:01: megválaszolva Kázmér +  által, → #764 

#761 Kázmér +  2013. május 7. 22:30:29 re: #759 (henrik + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Ezt nem értem, h mire gondolsz.............Mi van a médiával?
2013. május 7. 23:05:36: megválaszolva FullDragon +  által, → #762 

#760 -Törölt felhasználó- 2013. május 7. 22:26:25 re: #759 (henrik + )  ←  ‹›  +1 | rejt
Pesten minden nagyobb csomópontban megy a "százasé a medvehagyma" szöveg... Az arcok ugyanazok, csak ugye a ződerősbe nem halt bele senki..

#759 henrik +  2013. május 7. 22:13:53 re: #758 (Kázmér + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Pont nem érezte A HAGYMA ÍZT..... média.... [SMIL:/smile9.gif] mindig lesznek hülyék....és ez nem a témához...
2013. május 8. 10:44:31: megválaszolva henrik +  által, → #765 
2013. május 7. 22:30:29: megválaszolva Kázmér +  által, → #761 
2013. május 7. 22:26:25: megválaszolva -Törölt felhasználó- által, → #760 

#758 Kázmér +  2013. május 7. 14:49:09 re: #668 (henrik + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
A medvehagymás témához: csak néhány levelet tévesztett össze a gyöngyvirággal, bele is halt..............
Pont ezt emlegettem a múltkor! [SMIL:/smile5.gif]
2013. május 7. 22:13:53: megválaszolva henrik +  által, → #759 

#757 -Törölt felhasználó- 2013. május 3. 08:59:52 re: #745 (Andris + )  ←  ‹›  0 | rejt
nekünk van egy úgynevezett teppanyaki grill (Lidl) és egész jó, nem is kell olajat használni szinte hozzá.
persze azért közel sem lesz olyan a ahús mint a szabadtűzön.

#756 Type-R 0  2013. május 3. 00:08:16 re: #753 (Lalow + )  ←  ‹›  +3 | rejt
A barna rizs gyakorlatilag ugyanaz, mint a fehér rizs, hiszen ugyanannak a növénynek a termése. A különbség kettejük között a feldolgozásukban rejlik. A feldolgozatlan rizs sok réteget tartalmaz és annyira hántolják, amilyen végterméket szeretnének belőle nyerni. A barna rizs esetében kizárólagosan a legfelső réteg kerül le a rizsről, míg a fehér rizsnél több. A fehér rizst még fényezésnek is alávetik. Így nem marad más benne, mint fényezett keményítő. A különböző rétegeket eltávolítva veszít ásványi értékéből. Miért távolítják el a héjakat? Talán erre az a logikus magyarázat, hogy a fényezett rizs tovább eltartható. A külső rétegekben lévő esszenciális zsírok a feldolgozás során oxidációnak indulnak a levegővel érintkezve és így hamar megromlik, avas lesz a rizs. A tisztítás során 67%-át veszti el a benne található B3 vitaminnak, 80%-át a B1 vitaminnak és 90%-át a B6 vitaminnak. A vastartalma pedig 60%-al csökken és a rostanyagok is odavesznek. Ezen kívül kiváló - mangánforrás - ez megőrzi ugyanis a csontok egészségét és ellenálló képességét. Segíti a koleszterin és a zsírok szintézisét, valamint kiegyensúlyozza az inzulin termelést. - Szelénben is gazdag - megvédi szervezetünket a szabad gyökökkel szembeni támadásban. - Van benne magnézium - ami a vérkeringésben segédkezik és izmaink, csontjaink fontos összetevője. - 100g rizsben 255 mg foszfor található. - Gazdag rostokban - így támogatja az emésztést. Nélküle a bél perisztaltikus mozgása csökken, gyakorivá válik a székrekedés, ami fokozza vastagbél daganatos megbetegedéseinek esélyét. Csökkenti az LDL koleszterin szintjét Gyorsan teltség érzetet okoz segítve a testcsökkentő diétákat. Fehérjeszükségletünk 11% van 50 g rizsben. Gluténmentes. A rizscsíra megelőzi a vastagbélrák kialakulásának egyes fajtáit! A tudatosság felé vezető egyik lépcső, ha a fehér rizs helyett barnát vásárolunk, és elkészítés előtt beáztatjuk. Sokat ne vásároljunk belőle, hiszen romlandó.

Vannak kísérletek a fehér rizs egészségesebbé tételére, vásárolhatunk például „dúsított” fehér rizst, amibe mesterséges módon juttatják bele az előzőleg eltávolított tápanyagokat. Kicsit paradox a helyzet, de ilyet máshonnan is ismerünk: a fehér lisztből készült kenyeret barnára színezik, csakúgy, mint a fehérre finomított cukrot. Ahelyett, hogy a feldolgozás mértékét csökkentenék, látszólag visszaalakítják a terméket egy „eredetibb”, természetesebb állapotba.


vicc az élelmiszer ipar..
semmi sem marad a fehér rizsben. nem tudom miért esznek az emberek szemetet, vagy félmegoldást, amikor ott az orruk előtt az igazi is.

2013. május 3. 00:09: Szerkesztve Type-R 0  által, megtekintés

#755 Andris +  2013. május 3. 00:05:44 re: #754 (Kázmér + )  ←  ‹›  +1 | rejt
igen, abból is van 10 perces :)

#754 Kázmér +  2013. május 2. 23:55:09 re: #752 (White + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Van előgőzölt.............
2013. május 3. 00:05:44: megválaszolva Andris +  által, → #755 

#753 Lalow +  2013. május 2. 23:52:53 re: #749 (Type-R 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Miért nem hatékony? Edzés után pl. perfekt kaja, a rizs tökletesen megfelel a gyors szénhidrátutánpótláshoz, a csirkehús meg fehérje, az tudjuk mire jó... Tényleg unalmas de a zsírmentes izomtömeghez ez az egyik elengedhetetlen kaja, abban viszont igazad van, hogy a barnarizs még jobb mint a fehér...
2013. május 3. 00:08:16: megválaszolva Type-R 0  által, → #756 

#752 White +  2013. május 2. 23:52:27 re: #751 (Type-R 0 )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Én akkor ennék barna rizst, ha lenne belőle GYorsrizs...

nekem nincs 30-40 percem rizsfőzésre... :D

Asszem jobban körül kell néznem a polcon :)
2013. május 7. 23:13:59: megválaszolva FullDragon +  által, → #763 
2013. május 2. 23:55:09: megválaszolva Kázmér +  által, → #754 

#751 Type-R 0  2013. május 2. 23:50:47 re: #750 (Kázmér + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
mindenben jobb, a fehér rizsből pont azt pusztítják el, ami a lényeg. modernkori betegség a fehér rizs, ez van. elég a boltok polcain végig nézni, mennyi fehér rizst árulnak és mennyi barnát. és arra sem érdemes hivatkozni, hogy 6 hónapig áll el, amíg a fehér éveken át, mert mindig van a polcon. kisebb adagokat kell venni, tudatosan vásárolni. :)
2013. május 2. 23:52:27: megválaszolva White +  által, → #752 

#750 Kázmér +  2013. május 2. 23:42:47 re: #749 (Type-R 0 )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Olyan 2 éve barna rizst eszünk. Letojom a hatékonyságát, egész egyszerűen tök jó kaja........... [SMIL:/nevet/roller.gif]
Ugyanúgy mindenhez azt esszük, mintha normál fehér rizs lenne.
2013. május 2. 23:50:47: megválaszolva Type-R 0  által, → #751 

#749 Type-R 0  2013. május 2. 23:36:23 re: #743 (-Törölt felhasználó-)  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
de még csak hatékony sem...
ha meg már rizs, akkor barna rizs és nem fehér. :)
2013. május 2. 23:52:53: megválaszolva Lalow +  által, → #753 
2013. május 2. 23:42:47: megválaszolva Kázmér +  által, → #750 

#748 White +  2013. május 2. 23:08:00 re: #731 (DózeR + )  ←  ‹›  0 | rejt
Jóvanna.... [SMIL:/smile6.gif]

#747 White +  2013. május 2. 23:06:53    ‹›  +1 | rejt
Mai vacsi:

Kövön sült natur harcsaszelet paradicsommal, modzarellával + füszeres buri.
HM

Jah és egy nagyon kedvesek a pincér lányok itt a Tiszán túl.... [SMIL:/smile7.gif]

#746 DózeR +  2013. május 2. 22:04:37 re: #744 (kjanika cc + )  ←  ‹›  +2 | rejt
Hát ezt a mondatot valahogy nem tudom összerakni.... [SMIL:/szetvert.gif] [SMIL:/szetvert.gif]

#745 Andris +  2013. május 2. 20:44:31 re: #718 (zolynet + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Ezek az elektromos grillek mennyire jók? Jó lenne néha grillezni de a 3.-on nem akarok begyújtani egy hagyományos grillbe :D
2013. május 3. 08:59:52: megválaszolva -Törölt felhasználó- által, → #757 

#744 kjanika cc +  2013. május 2. 20:41:58 re: #739 (DózeR + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
hát ha csak olvasom valahol hogy giri, akkor már a hetemet úgy kell szervezni, hogy egy kajálást vmelyik estére oda kell szerveznem.
2013. május 2. 22:04:37: megválaszolva DózeR +  által, → #746 

#743 -Törölt felhasználó- 2013. május 2. 20:29:22 re: #742 (Type-R 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
hát nem egy kulináris élvezet:)
2013. május 2. 23:36:23: megválaszolva Type-R 0  által, → #749 

#742 Type-R 0  2013. május 2. 18:24:17 re: #741 (-Törölt felhasználó-)  ←  ‹›   →  ↑  -1 | rejt
tipikus gyúrós menü. semmire sem jó. :)
2013. május 2. 20:29:22: megválaszolva -Törölt felhasználó- által, → #743 

#741 -Törölt felhasználó- 2013. május 2. 15:56:28 re: #740 (Tasi-r + )  ←  ‹›   →  ↑  +2 | rejt
paradicsom+unalmas csirke+unalmas rizs+még unalmasabb fehérje :)
és ráadásul még nekem kellett megcsinálni is :)

2013. május 2. 18:24:17: megválaszolva Type-R 0  által, → #742 


2013. május 2. 15:57: Szerkesztve -Törölt felhasználó- által, megtekintés

#740 Tasi-r +  2013. május 2. 15:53:24    ‹›   →  ↑  +19 | rejt
Drágám ezzel várt :
KACSAMELLSTEAK LIBAMÁJJAL, RUKKOLÁS KRUMPLIPÜRÉVEL
ÉS ÁFONYALEKVÁROS RUKKOLASALÁTÁVAL.



Isteni volt :)
2013. május 2. 15:56:28: megválaszolva -Törölt felhasználó- által, → #741 

#739 DózeR +  2013. május 1. 20:19:07 re: #738 (beatboy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
A Giri az a nagyon ajánlott kategória! Nálam Michelin 3*-os!

Egy kis magyarázat, ha nem tudná valaki mi alapján kapják a csillagokat:

Egy csillaggal minősíti a Vörös Könyv a „a kellemes úti kitérőt jelentő, kiváló fogásokkal büszkélkedő” éttermeket.
Két csillagot kapnak azok a kitűnő éttermek amelyek miatt érdemes az utazóknak hosszabb kitérőket is tenni.
Három csillagot adnak azoknak a helyeknek, amelyek meglátogatása külön utazást is megér.


Hát én szervezem a Budapesti társaságnak a Nyíregyházi utat, ahol a Giri lesz az első fogás, a Kemencés meg a 2.! [SMIL:/mosoly.gif]


Mondjuk én ismerem az első számú kiszolgálót (Erika, ex csajom) és a főnökasszonyt is. Ott még soha nem csalódtam kajában!
Az ár érték aránnyal meg úgy vagyok, hogy pont leszarom! 2-3 havonta egyszer van lehetőségem ott kajálni, akkor azt eszem ami a legjobb, kerüljön is bármennyibe - 100 Ft-os szórásról beszélünk, nem több ezerről....
2013. május 2. 20:41:58: megválaszolva kjanika cc +  által, → #744 

#738 beatboy 0  2013. május 1. 20:10:40 re: #737 (DózeR + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Pontosan :) Bár szerintem ott az ár érték aránnyal nincs probléma, illetve a szósz nagyon el van találva :D
Ajánlották már páran a girit, legközelebb ő lesz a szerencsés :) Ja, ugyanitt várom "debrecen legjobb gyrosa" címet :)
2013. május 1. 20:19:07: megválaszolva DózeR +  által, → #739 

#737 DózeR +  2013. május 1. 20:06:17 re: #736 (beatboy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
[SMIL:/nevet/laugh11.gif]

10-15 éve jó volt. Azóta csak romlik a minőség és megy fel az ár - egyre gyorsabb ütemben... [SMIL:/smile9.gif]
Kérek egy gyrost, a kiflit előveszi, beviszi hátra, a műanyag pohárba előre kimért húsból tesz egy adagot, stb.... Azért 'jó', mert szem előtt van, a nagy buszmegállóban + buli után mindenki megszokta hogy ott kajál. De minőségre úgy mondok rögtön ötöt, hogy több mint 3 éve nem élek Nyíregyházán:

Giri
Metro
Portorico
Gyros gyár
és még az állomáson lévő tróger gyros is ezerszer különb....

De azért él meg mindegyik, mert mindenki mást szeret! ;)
2013. május 1. 20:10:40: megválaszolva beatboy 0  által, → #738 

#736 beatboy 0  2013. május 1. 19:56:37 re: #391 (DózeR + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Nyíregyen nálam a legyőzhetetlen nem más mint egy fullos Twin Peaks gyros Twin szósszal.
2013. május 1. 20:06:17: megválaszolva DózeR +  által, → #737 

#735 Boozilla +  2013. május 1. 19:39:21    ‹›  +3 | rejt
Mai menü a Sógoréknál:

-Hollandimártásos zöldspárga, Erdeigombás-vargányás szósz 10 hétig érlelt marha bélszínnel grillen sütve .

YUMMIE

#734 henrik +  2013. május 1. 19:25:19    ‹›  +8 | rejt
Home made töpörtyűkrém, home made paleo kenyérrel:



#733 henrik +  2013. május 1. 09:22:31 re: #732 (DózeR + )  ←  ‹›  0 | rejt
Csinálj neki egy jó kis pácot, -rozmaring, mustár, kakukkfű,fokhagyma, olaj- hűtőben egy éjszaka, másnap sózod, és megsütöd.

#732 DózeR +  2013. május 1. 07:46:04    ‹›   →  ↑  0 | rejt
Valaki dobjon egy JÓ bárányos receptet!
Vettem bő 1 kg báránycombot valami 5000 Ft/kg-os áron és nem szívesen csinálnék belőle pörköltet... [SMIL:/smile3.gif]
Nem az érdekel, hogy ki mit talál a neten, hanem valami beváltat! [SMIL:/meghajol/bowdown2.gif]
2013. május 1. 09:22:31: megválaszolva henrik +  által, → #733 

#731 DózeR +  2013. május 1. 07:43:46 re: #724 (White + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Te a csöcsöket imádod....:D
2013. május 2. 23:08:00: megválaszolva White +  által, → #748 

#730 henrik +  2013. április 29. 20:32:58 re: #728 (- fox - + )  ←  ‹›  0 | rejt
Legközelebb amikor kérsz, így indíts! [SMIL:/smile2.gif] [SMIL:/smile2.gif] Ma találkoztunk Fekete Lacival, kérdezték az üzletsoron az étterem előtt: "Laci bácsi! Eszik valamit?" Azt mondta, hazamegyek és elpusztítom a hétvégi maradékot! [SMIL:/szetvert.gif] [SMIL:/szetvert.gif] [SMIL:/smile2.gif] [SMIL:/smile5.gif]

#729 Janik_a +  2013. április 29. 20:30:51 re: #728 (- fox - + )  ←  ‹›  0 | rejt
Ízelítőnek jó de nézz el a Fuji ba. ;)

#728 - fox - +  2013. április 29. 20:29:04 re: #726 (Type-R 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Alföldi parasztgyerök vagyok, nekem eddig ez "jutott", mivel nem tudok jobbat. Ha tudsz jobbat, akkor kérlek tedd közzé, mert akkor legközelebb ott próbálkozom. [SMIL:/smile10.gif]
Nyilván azt azért sejtettem eddig is, hogy nem deluxe, de nulla a tapasztalatom, így ez is meg(t)ette eddig. A jobbra mindig nyitott vagyok [SMIL:/smile7.gif]
2013. április 29. 20:32:58: megválaszolva henrik +  által, → #730 
2013. április 29. 20:30:51: megválaszolva Janik_a +  által, → #729 

#727 Janik_a +  2013. április 29. 20:27:15 re: #726 (Type-R 0 )  ←  ‹›  0 | rejt
Csak a Fuji.

#726 Type-R 0  2013. április 29. 20:22:46 re: #725 (- fox - + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
szerintem hulladék a minőség.. sajnos...
mind a kolosy térnél, mind a mom-parkban, mind a nyugatinál.
távol van egy igazi sushi-tól.
2013. április 29. 20:29:04: megválaszolva - fox - +  által, → #728 
2013. április 29. 20:27:15: megválaszolva Janik_a +  által, → #727 

#725 - fox - +  2013. április 29. 20:13:00    ‹›   →  ↑  +3 | rejt
Tegnap:

Nem először, és nem is utoljára! :)
Nagyon csúnyán beettem! :)

Ha valaki ott van, akkor a végén mindenképpen egyen (vagy kérjen) fehércsokis tavaszi tekercsek, eperöntettel (képen a jobb felső)...nagyon finom!
2013. április 29. 20:22:46: megválaszolva Type-R 0  által, → #726 

#724 White +  2013. április 29. 18:54:02 re: #692 (Tasi-r + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Imádom a lazacot [SMIL:/smile10.gif]
2013. május 1. 07:43:46: megválaszolva DózeR +  által, → #731 

#723 -Törölt felhasználó- 2013. április 29. 18:22:34 re: #722 (Yanou + )  ←  ‹›  0 | rejt
Ti sem szarral gurigáztok! [SMIL:/smile5.gif] [SMIL:/smile3.gif] [SMIL:/smile10.gif]

#722 Yanou +  2013. április 29. 17:47:54    ‹›   →  ↑  +12 | rejt
Hétvégén volt egy kis családi összejövetel és döftünk faterral egy kis babgulyást...üstben... [SMIL:/smile6.gif]
Két füstölt csülök mellé két sima nyers csülök meg úgy 2 kiló sertéscomb, 2,5 kiló fejtett bab, meg 4 tojásból csipetke.
Előkészületek:


Kész:
2013. április 29. 18:22:34: megválaszolva -Törölt felhasználó- által, → #723 

#721 rewind +  2013. április 28. 21:18:09 re: #718 (zolynet + )  ←  ‹›  0 | rejt
Nagyon gusztának néz ki:)
Jövő 7végén mi is beindítjuk a grillezést:)

#720 Andris +  2013. április 28. 21:14:09    ‹›  +7 | rejt
Ma esti alkotások

karamellizált csípős csirkemell



és a holnapi diétás tízórai és uzsonna, neve nincs de sok minden van bent :)



#719 henrik +  2013. április 28. 10:52:09 re: #717 (Kázmér + )  ←  ‹›  +1 | rejt
Egyedül lakmároztam be belőle..... [SMIL:/szetvert.gif] [SMIL:/szetvert.gif]

#718 zolynet +  2013. április 28. 10:12:49    ‹›   →  ↑  +11 | rejt
tegnapi grillezés remekül sikerült, az a marhasteak megszólalt! [SMIL:/smile10.gif]

Bock Ermitage 2009 + Gere Cabernet Sauvignon 2008 üvegeket bontottuk meg








2013. május 2. 20:44:31: megválaszolva Andris +  által, → #745 
2013. április 28. 21:18:09: megválaszolva rewind +  által, → #721 

 << eleje | 24 | 23 | 22 | 21 | 20 | 19 | 18 | 17 | 16 | 15 | 14 | 13 | 12 | 11 | 10 | 9 | 8 | vége >> 





Felhasználói lehetőségek
Felhasználói neved:
Jelszavad:







Get Firefox!

 A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Moderáció és szabályok

Szerver load: 0.28, 0.32, 0.32
Oldalgeneráláshoz felhasznált idő: 0.042 mp, 9 query