HONDA fórum
2024. május 19. vasárnap, 13:12,  Ivó, Milán Legújabb regisztráltunk: igiigi 0 



Téma neve: Gasztronómia és kulináris élvezetek

Nyitotta: grego + 


Hozzászólás/oldal:

 << eleje | 112 | 111 | 110 | 109 | 108 | 107 | 106 | 105 | 104 | 103 | 102 | 101 | 100 | 99 | 98 | 97 | 96 | vége >> 

#5129 Dontwalk +  2021. február 10. 14:40:31 re: #5124 (DózeR + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Ezt még nem próbáltam.A sima pizzamozarellájuk után elment a kedvem tőle. Egy része szublimált a sajtnak a maradék meg szénné változott [SMIL:/smile2.gif]
2021. április 13. 13:28:55: megválaszolva DózeR +  által, → #5237 

#5128 Dontwalk +  2021. február 10. 14:39:32 re: #5125 (madskillz + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
[SMIL:/smile2.gif] [SMIL:/smile2.gif] [SMIL:/smile2.gif] Ahh én egy amatőr hobbiból sütögető emberke vagyok csak mikor esszük mondjuk asszonykával a pizzát akkor megbeszéljük mi a helyzet vele [SMIL:/szetvert.gif] Ellenben viszont tudom hova érdemes menni Budapesten jó pizzát enni
2021. február 10. 15:07:01: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5130 

#5127 Kázmér +  2021. február 10. 13:37:38 re: #5126 (hrv2003 + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
De enni azt annál jobban szeretünk! [SMIL:/smile2.gif]
2021. február 10. 19:32:46: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5132 

#5126 hrv2003 +  2021. február 10. 12:56:05 re: #5125 (madskillz + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
milyen jó hogy én legalább nem értek hozzá :D
2021. február 10. 13:37:38: megválaszolva Kázmér +  által, → #5127 

#5125 madskillz +  2021. február 10. 12:51:11 re: #5123 (Dontwalk + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
hu de jo is az ilyen okoskodo vendeg [SMIL:/szetvert.gif]
2021. február 10. 14:39:32: megválaszolva Dontwalk +  által, → #5128 
2021. február 10. 12:56:05: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5126 

#5124 DózeR +  2021. február 10. 12:44:56 re: #5123 (Dontwalk + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Elvileg már megoldott. Még nem próbáltam, de egy ismerős regelt már a kedvemért. :D

Én ezt fogom kipróbálni, ez elvileg kimondottan nápolyi stilo pizzához van, egyenlőre csak Metroban lehet venni:


2021. február 10. 14:40:31: megválaszolva Dontwalk +  által, → #5129 

#5123 Dontwalk +  2021. február 10. 12:24:40 re: #5122 (DózeR + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Gustiba úgy kell, hogy egy bármilyen céggel beregelsz nem is kell gasztro cégnek lennie és vásárolhatsz [SMIL:/smile5.gif]
Van ot minden, hőálló mozarella mert a szarvasi konkrétan 400 fokon szénné ég [SMIL:/smile2.gif] [SMIL:/smile2.gif]
Az a jó, hogy utána bárhonnan rendelsz vagy bárhol eszel mindent meg tudsz mondani a pizzáról, hogy mennyire jó vagy mit hibázott a szakács [SMIL:/smile10.gif]
2021. február 10. 12:51:11: megválaszolva madskillz +  által, → #5125 
2021. február 10. 12:44:56: megválaszolva DózeR +  által, → #5124 

#5122 DózeR +  2021. február 10. 11:49:22 re: #5121 (Dontwalk + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Ezek még Metro-s 00-s liszttel vannak és csak 12-14h-s kelesztéssel szobahőn. Kevés helyen kapni ezt a lisztet, az Auchan 800Ft-os ár vicc ahhoz képest, hogy a Gustiban 3600Ft a 10kg... Szóval sikerült vennem onnan egy ismeretlen emberen keresztül aki pizzériában dolgozik és rendelt nekem is kicsit. :D
Tudom, hogy a hosszú kelesztés a jobb de amíg az a cél, hogy tudjam normálisan nyújtani addig nem akarok 48h-t keleszteni. Este begyúrom, 2 óra múlva kibucizom aztán másnap ebédre megsütöm. Majd ha már jobban megy akkor rámegyek a hosszabb kelesztésre is. (Meg majd a kovászra is szerintem.) Na meg most fűtési szezonban konstans 22 fok van itthon így jobban tudom számolni a kelesztési időt. Mivel klímánk nincs ezért ha jön a jó idő és kikapcsoljuk a fűtást akkor jobban fog ingadozni a hőmérséklet és akkor jön a hűtőben 24-48h-s kelesztés. Hosszabbhoz már erősebb liszt kell (amennyire kiműveltem magam W értékek terén)
Természetesen van légmentesen záródó dobozom, századpontos mérleg az élesztőhöz. :D
Nézegetek én videókat is, de a valóságban az nem olyan egyszerű ahogy egy olyan 20-30 éves rutinnal élő pizzaiolo csinálja aki az anyja melléből szívta magába a mozdulatokat... Az első sütésnél azt mondtam az asszonynak, hogy ha lenne flexem szétvágnám ezt a szart. :D Hozzá kell tenni én sütőben soha nem sütöttem. Nekem a pizza az a Nápolyi stílusú, így amig tudtam, hogy nincs 400+ fokom addig bele se kezdtem. Ezért én eddig semmi nulla tapasztalattal bírtam tésztagyúrás, nyújtás és minden más ügyben.
A pizza nem új becsípődés, én világ életemben szerettem. Csak 20 éve még a vastag tésztás kívánság pizzát kolbásszal, sonkával, szalámival, kukoricával, brokkolival meg 4 féle sajttal.... :D Aztán az első olasz nyaralásunk után szerettem meg a vékonytésztás pizzát de még az sem az igazi Nápolyi volt - de végül eljutottunk ide, hogy mind a ketten ezt szeretjük.
2021. február 10. 12:24:40: megválaszolva Dontwalk +  által, → #5123 

#5121 Dontwalk +  2021. február 10. 11:23:29 re: #5120 (DózeR + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Na most az van, hogy ha kértél volna tanácsot sem adtam volna [SMIL:/smile2.gif] [SMIL:/smile5.gif] De pontosan azért mert ha nem magadtól tapasztalod meg azt, hogy mi a titka mindennek az egésznek akkor sosem fogsz jó pizzát csinálni. A sulit ki kell járni én már rájöttem. Tippeket szerezni , youtube-on olasz szakácsok tanácsait nézni lehet sőt kell is mert azokat tudod beépíteni a saját pizzádba amiből majd kialakul az egyre tökéletesebb pizza.
Amúgy így ránézésre elég frankó, nyilván vannak mesterfogások amikre én is menet közben jöttem rá, pl olyanokra gondolok, hogy érdemes a tésztát légmentesen zárható dobozban keltetni nehogy a tészta kiszáradjon mert az sütéskor igencsak meglátszik. De erre mind-mind magadnak kell rájönnöd, meg kell tapasztalnod. Később ebből fogsz rutint és olyan tapasztalatot szerezni, hogy annak nagy értéke van.
Örülök, hogy másnak is van "pizzabecsípődése" majd az idő előrehaladtával pár tapasztalatot megosztunk. Nyilván én kemencében sütöm ,nálam a fa égése, parázslása sem mindegy, játszanom kell a hőfokkal folyamatosan.
Nálam is ez a No1 pizzaliszt de most akarok más féle 00-ásokkal is próbálkozni. Meg Ph semleges vízzel meg ügye ahogy írtam nagy előrelépés volt nálam nyáron a hosszú és lassú kelesztés mélyhűtőben.
2021. február 10. 11:49:22: megválaszolva DózeR +  által, → #5122 

#5120 DózeR +  2021. február 10. 10:46:11    ‹›   →  ↑  +5 | rejt
A szöveg ott az előzményben. Eddig erre futotta. Látom benne, hogy mi a hiba de azt meg csak rutinnal lehet orvosolni. (nyújtás biztosan, az még egyáltalán nem megy, szerintem a bucizás se tökéletes, dagasztás azt gondolom rendben - de valószínű mire túl leszek 2-300 pizzán addigra azt fogom gondolni, hogy most szarul csinálom. Edzőterem 'nincs', idő szar, fogyni viszont kellene - szóval hetente 1x kapcsolom be a sütőt, hogy ne tömjem magam '00'-s liszttel.

A sütőben viszont nem csalódtam, ha tartós lesz akkor a tudása az tökéletes. :)











2021. február 10. 11:23:29: megválaszolva Dontwalk +  által, → #5121 

#5119 madskillz +  2021. február 10. 09:43:07 re: #5117 (CharlesPhilip + )  ←  ‹›  0 | rejt
nem, ez toltott szelu, azert tunik vastagnak.

#5118 Dontwalk +  2021. február 10. 09:33:01 re: #5117 (CharlesPhilip + )  ←  ‹›  0 | rejt
pasz

#5117 CharlesPhilip +  2021. február 10. 08:02:20 re: #5109 (Dontwalk + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
ez a brutálvastag amcsi pizza? Chicagoi, vagy mi a neve?
2021. február 10. 09:43:07: megválaszolva madskillz +  által, → #5119 
2021. február 10. 09:33:01: megválaszolva Dontwalk +  által, → #5118 

#5116 Dontwalk +  2021. február 10. 05:43:46    ‹›  +3 | rejt


#5110 Dontwalk +  2021. február 4. 13:56:25    ‹›  +7 | rejt


#5109 Dontwalk +  2021. január 27. 15:02:01    ‹›   →  ↑  +6 | rejt

2021. február 10. 08:02:20: megválaszolva CharlesPhilip +  által, → #5117 

#5108 pakfong 0  2021. január 20. 16:26:13 re: #5107 (ClubberLang 0 )  ←  ‹›  0 | rejt
Az előbb amikor néztem, mondtam is magamban, hogy az olyan mint a Hatlapos. Ahogy nézem, nem nagyon lőttem mellé :) .
Madarica. Meg amit linkeltél, az is ugyanez.
Itt meg a térképen lehet kutakodni, de ráközelítve érdekes, hogy nem mutatja.

#5107 ClubberLang 0  2021. január 20. 15:52:38 re: #5106 (CharlesPhilip + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
talán ez
2021. január 20. 16:26:13: megválaszolva pakfong 0  által, → #5108 

#5106 CharlesPhilip +  2021. január 20. 15:50:51 re: #5102 (Dontwalk + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
van erről valami link?

itt kérdezem a páromat mi az a Madarica, de nem hallott még róla.
2021. január 20. 15:52:38: megválaszolva ClubberLang 0  által, → #5107 

#5105 grego +  2021. január 20. 13:48:37 re: #5103 (Rikk_ + )  ←  ‹›  0 | rejt
Ahogy nézem csak az EU országok vannak fent.

2021. január 20. 13:49: Szerkesztve grego +  által, megtekintés

#5104 Kázmér +  2021. január 20. 13:35:29 re: #5103 (Rikk_ + )  ←  ‹›  +1 | rejt
Nem csodálom, h ezt kihagyták! [SMIL:/smile2.gif]

#5103 Rikk_ +  2021. január 20. 12:57:14 re: #5102 (Dontwalk + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Szegény svàjciak kimaradtak :D [SMIL:/szetvert.gif]
Rüeblitorte

2021. január 20. 13:48:37: megválaszolva grego +  által, → #5105 
2021. január 20. 13:35:29: megválaszolva Kázmér +  által, → #5104 

#5102 Dontwalk +  2021. január 19. 16:44:11    ‹›   →  ↑  +1 | rejt

2021. január 20. 15:50:51: megválaszolva CharlesPhilip +  által, → #5106 
2021. január 20. 12:57:14: megválaszolva Rikk_ +  által, → #5103 

#5101 JohnyFirpo +  2021. január 6. 21:25:52 re: #5100 (White + )  ←  ‹›  0 | rejt
Szinte napi rutin! :D

#5100 White +  2021. január 6. 21:19:53 re: #5094 (JohnyFirpo + )  ←  ‹›   →  ↑  +2 | rejt
Az extraszáraz pezsgő után már csak 1 lépés, hogy lemássz az ereszcsatornán a buli után. [SMIL:/szetvert.gif]
2021. január 6. 21:25:52: megválaszolva JohnyFirpo +  által, → #5101 

#5099 Kázmér +  2021. január 6. 16:47:26 re: #5098 (JohnyFirpo + )  ←  ‹›  +4 | rejt
Te egy olyan összetett eset vagy, akit nemhogy egyetlen szóval nem lehet leírni, egy egész szótár sem lenne elég hozzá. [SMIL:/mosoly.gif] [SMIL:/smile10.gif]

#5098 JohnyFirpo +  2021. január 6. 10:26:57 re: #5097 (Kázmér + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Ha valaki, akkor èn az vagyok! :D [SMIL:/szetvert.gif]
2021. január 6. 16:47:26: megválaszolva Kázmér +  által, → #5099 

#5097 Kázmér +  2021. január 6. 09:59:46 re: #5096 (JohnyFirpo + )  ←  ‹›   →  ↑  +2 | rejt
Ez meg a sznobok dumája.
2021. január 6. 10:26:57: megválaszolva JohnyFirpo +  által, → #5098 

#5096 JohnyFirpo +  2021. január 6. 09:55:46 re: #5095 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Pfejj... Azt meghagyom a lányoknak ès lányos fiúknak! [SMIL:/szetvert.gif]
2021. január 6. 09:59:46: megválaszolva Kázmér +  által, → #5097 

#5095 KawaBazsy 0  2021. január 6. 07:38:22 re: #5094 (JohnyFirpo + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Egyszer az egyik csajhaver rádumált a száraz Martinire, s meglepetésemre jó volt. De azért inkább az édes. :-)
2021. január 6. 09:55:46: megválaszolva JohnyFirpo +  által, → #5096 

#5094 JohnyFirpo +  2021. január 6. 04:52:14 re: #5092 (malazs + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Ha tetszik a száraz, akkor èrdemes továbblèpni az extra száraz felè! Abszolút nem vagyok pezsgős, de egy jègbe hűtött extra száraznál - számomra - nem igazàn lètezik jobb, ünnephez illő ital.
2021. január 6. 21:19:53: megválaszolva White +  által, → #5100 
2021. január 6. 07:38:22: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5095 

#5093 Kázmér +  2021. január 5. 21:28:47 re: #5092 (malazs + )  ←  ‹›  0 | rejt
De miért sóherkodtál az esküvődön??? Van nekik 400 ezerért is pezsgőjük!!!! [SMIL:/okoska.gif] [SMIL:/szetvert.gif]


Én nem változom, maradok az édesnél továbbra is! [SMIL:/smile5.gif] [SMIL:/smile10.gif]

#5092 malazs +  2021. január 5. 17:42:48 re: #5091 (malazs + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Bocsánat, pontosítva ez volt:

2021. január 6. 04:52:14: megválaszolva JohnyFirpo +  által, → #5094 
2021. január 5. 21:28:47: megválaszolva Kázmér +  által, → #5093 

#5091 malazs +  2021. január 5. 17:40:47 re: #5087 (Kázmér + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Fiatalon érdekes módon mi is az édes "pezsgőért" édes borért voltunk odáig,aztán idővel ez az ízlés is változott mint sok más tekintetben, ma már csak kifejezetten a száraz jöhet szóba. Igazából ez az olcsóbb kategória a tankpezsgő, ezek tartályban készülnek. Ezek közül ami nekem bejön a törley gála sec és a Lidl-be kapható Burg Schönekc vagy valami ilyesmi. tolták ezerrel hogy milyen jó a Hungária pezsgő, na az gyakorlatilag ihatatlan, a szovjetszkoje igrisztoje annak idején tényleg jó volt, de az már nincs illetve ugyanilyen névvel készül itthon Izsákon a "Bermuda háromszögben"

Életem legfinomabb pezsgőjét azt tavaly ittam az esküvőnkön. Pislogtam is mikor egyeztettünk az esküvőszervezővel, mert 60dolcsi volt egy palackkal, aztán láttuk hogy helyi "diszkontban" is kapható kint, viszont nem volt számottevő az eltérés mert ott is 56dollár volt, kapható itthon is 16ezer ft-tól felfelé.
Ő az:

2021. január 5. 17:42:48: megválaszolva malazs +  által, → #5092 

#5090 KawaBazsy 0  2021. január 5. 16:02:27 re: #5087 (Kázmér + )  ←  ‹›  +1 | rejt
A magáé lesz a megfejtés.. Végignéztem a Tescoban a polcot, az általam eddig fogyasztott Törley-k is 10% felett vannak, csak ez 7%, amit kaptunk. Akkor erre figyelni kell, részemről nem kell hogy mézédes legyen, de üssön. [SMIL:/szetvert.gif]

#5089 White +  2021. január 5. 09:42:26 re: #5083 (Dontwalk + )  ←  ‹›  0 | rejt
Nemigazán jahh. [SMIL:/szetvert.gif]
A pezsgőzés meg az egész alkoholizmus most kb. a nyárig ezzel le is van tudva. [SMIL:/smile2.gif] [SMIL:/smile2.gif]

#5088 KawaBazsy 0  2021. január 5. 09:36:14 re: #5087 (Kázmér + )  ←  ‹›  +1 | rejt
Az ízét én is szeretem, kedvenc a Cinzano Asti.. Akkor lehet, h csak kifogtam az egyedileg édes, de gyenge pezsgőket. :-)
Sörnek ez döfi. :-)



#5087 Kázmér +  2021. január 5. 09:24:33 re: #5086 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Nem azt mondtam, h minden édes gyenge. Cdsak azt, h van egy ilyen eljárás, ahol nem a szokványos módon készül, és ott az alkoholtartalom 7-8 % csak, viszont édesebb.
Pont amilyet én szeretek. [SMIL:/smile2.gif]
2021. január 5. 17:40:47: megválaszolva malazs +  által, → #5091 
2021. január 5. 16:02:27: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5090 
2021. január 5. 09:36:14: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5088 

#5086 KawaBazsy 0  2021. január 5. 09:11:27 re: #5085 (Kázmér + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
No de mindig édeset ittam, a Törley-ből-is.. De mostmár meglesem a pezsgő soron, h mi a helyzet.
A zasszony vett ilyen belga sörválogatást, a leggyengébb 7.2%-os volt, a többi az 9 meg 10.5%, az rendben volt. :-)
2021. január 5. 09:24:33: megválaszolva Kázmér +  által, → #5087 

#5085 Kázmér +  2021. január 5. 08:43:37 re: #5084 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Mert édes pezsgő.Az Asti márkanév védett, így nem csinálhatnak ilyen néven.
Gondolom hasonló lehet az eljárásuk, h a mustból erjesztik, és nem a borból, így nem magas az alkoholtartalom, és jó édes marad.
2021. január 5. 09:11:27: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5086 

#5084 KawaBazsy 0  2021. január 5. 08:36:47 re: #5081 (White + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
De akkor a Törley mér csak 7%? :-)




2021. január 5. 08:43:37: megválaszolva Kázmér +  által, → #5085 

#5083 Dontwalk +  2021. január 5. 05:28:31 re: #5081 (White + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Túlzásba nem vittétek az ivást [SMIL:/szetvert.gif]
2021. január 5. 09:42:26: megválaszolva White +  által, → #5089 

#5082 Kázmér +  2021. január 4. 23:30:45 re: #5078 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›  +1 | rejt
Nem szeretem a pezsgőt, de az Astiból azért el tudok poharazgatni! [SMIL:/smile10.gif]

Az Asti pezsgők direkt kis alkoholtartalmúak, ha jól emlékszem 7-8 % között kell legyen. Ez egy eljárási mód, ezért ez kötött. Így lesz jó édes a muskotályos pezsgő. [SMIL:/smile10.gif]

2021. január 4. 23:35: Szerkesztve Kázmér +  által, megtekintés

#5081 White +  2021. január 4. 22:27:56 re: #5078 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Nem lehet, hogy a gyerekpezsgős részről szemezgettél? :D

Most kíváncsiság kedvéért megnéztem, hogy mi mit bontottunk ki. 12 biza:



2021. január 5. 08:36:47: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5084 
2021. január 5. 05:28:31: megválaszolva Dontwalk +  által, → #5083 

#5080 KawaBazsy 0  2021. január 4. 21:37:29 re: #5079 (DózeR + )  ←  ‹›  0 | rejt
Az meg a másik, h az Asti Cinzano pezsgő finomabb, de olyan nem volt.. :-) De - ahogy írtam - a Törley is gyenge, pedig sztem ebből a márkából ittam anno a legtöbbet. De meg fogom már nézni vmi hiper pija osztályán, h hogy is van ez.

#5079 DózeR +  2021. január 4. 21:26:31 re: #5078 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Az Asti Martini az mindig ilyen gyenge volt - és iszonyú finom. :)
2021. január 4. 21:37:29: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5080 

#5078 KawaBazsy 0  2021. január 4. 21:22:37    ‹›   →  ↑  0 | rejt
Vettem az új évre egy üveg (édes) Martini pezsgőt. Szilveszterkor kibontottam, kortyolgattam, s semmi hatását nem éreztem.. Megnéztem, 7.5%-os.. Mondom milyen átbaszás már, kivettem a kamrából egy üveg ajándékba kapott Törley-t, az meg 7%.. Vazz anno bulik előtt bepusziltam egy üveg pezsgőt, s jó is voltam tőle, de anno (15-20 éve) ezek 12%-osok voltak. Most csak én nem követtem az alkohol tartalom változást, s ezeket is gyengítik, mint a söröket, vagy átvertek? :-)
2021. január 4. 23:30:45: megválaszolva Kázmér +  által, → #5082 
2021. január 4. 22:27:56: megválaszolva White +  által, → #5081 
2021. január 4. 21:26:31: megválaszolva DózeR +  által, → #5079 

#5077 DózeR +  2021. január 1. 18:01:55    ‹›  +8 | rejt
Egy kis Szilveszteri sütögetés, hogy jól induljon az év. :) Egy 3kg-s Black Angus short ribs [SMIL:/szetvert.gif]
Tudom magyarul kell, szóval: fekete Angus rövid borda - mégmagyarabbul [SMIL:/smile2.gif] meg marhaoldalas, kb. 8 óra alatt + a pihentetés. Éjfél után kicsivel el is készült pont. :)











#5076 hrv2003 +  2020. december 25. 18:19:47 re: #5075 (hrv2003 + )  ←  ‹›  0 | rejt
ja, 160 fokon kell sütni míg szép nem lesz a szine, ez kb 20-25 perc, a 200 fok / 40-45 perc helyett amit mondtak..


#5075 hrv2003 +  2020. december 25. 18:11:56 re: #5074 (hrv2003 + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
na, megcsináltam újra, őrületesen finom lett, és a tészta is omlósabb alábbi variációk 1 kiló liszthez, az eredeti recept mellé:
1 kg lisztbe 2 vanilincukor bele :)
az élesztőt fel is lehet futtatni de nem fontos, a tésztát hűtőbe nem tesszük. konyhapulton, becsomagolva, kb 1.-5 óra múlva dagadni kezd, akkor nyújt, addig kínlódjon vele aki akar :) valamivel több folyadék mint ami le van írva, de promociós szatmári lisztből csináltam így az lehet hogy csak ilyen volt :)

mákba 1 kg mákhoz 600 helyett 400g cukor és 5 csomag vanilin cukor ez mind a főzőlébe.
1 csepp rum aroma bele
fahéjat csökkentettem, de ez csak az én ízlésem.
a mákot szarrá darálni 60as évekbeli mecanikai művek kávédarálóval :)

Kelesztés: nem tesszük soha hideg helyre, legalább 2.5 óra kelesztés. dagadjon csak :)

sajnos a kevesebb cukor nem segíti elő a mák tatapadását, így kicsit szóródik de esküszöm hogy finomabb.


Na nekem ez vált idáig be, de kinek mi :)
2020. december 25. 18:19:47: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5076 


2020. december 25. 18:13: Szerkesztve hrv2003 +  által, megtekintés

 << eleje | 112 | 111 | 110 | 109 | 108 | 107 | 106 | 105 | 104 | 103 | 102 | 101 | 100 | 99 | 98 | 97 | 96 | vége >> 





Felhasználói lehetőségek
Felhasználói neved:
Jelszavad:







Get Firefox!

 A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Moderáció és szabályok

Szerver load: 0.34, 0.31, 0.29
Oldalgeneráláshoz felhasznált idő: 0.031 mp, 10 query