Így néz ki a Bábelék kifőzdében egy 1200 Ft-os marhapörkölt nokedlivel:
(az adag megfelelő szemléltetése érdekében egy HTC Desire X társaságában fényképeztem)
A hely úgy ahogy van durván igénytelennek néz ki, ellenben nagyon jól főznek, baszott nagyok az adagok és normális a kiszolgálás. Megerősítem, hogy ajánlott kategória!
Most nézem, enyhén máshogy néz ki, mint fox kolléga borestje, de hát na.... Akármilyen gizda lehet egy olyan 'kajálás', én egyenlőre a marhalábszárpörire szavazok!
2013. március 13. 06:39:04: megválaszolva henrik + által,
→ #370 2013. március 13. 06:23:18: megválaszolva henrik + által,
→ #369
..és akiknek az estét köszönhettük:
Kecskeméti Krisztián, Gere Attila, Kovács Sándor
...és kegyetlenül be-cabernet sauvignon-oztam, jól magyarosan mondva!
2013. március 13. 08:45:27: megválaszolva wierra + által,
→ #373 2013. március 12. 20:42:33: megválaszolva Kázmér + által,
→ #367
De csak akkor, ha bemész enni!!! Házhoz nem szabad tőlük rendelni. Nekem volt olyan, hogy elfelejtették a rendelést 3óra múlva hívtam őket, hogy mizujs, annyit mondott, hogy hupsz. De mivel lejárt a munkaidőm, így nem vártam meg amíg újra "feldolgozzák". Egy ismerősömnek, meg azt mondták , 10 percre laksz, gyere ki kocsival, és letette a néni a telefont.
Viszont tényleg jó nagy adagot adnak, és nagyon finoman főznek, és családias is. Nem spórolnak az alapanyagokkal, és nem is drága. Megéri beslattyogni hozzájuk.
2013. március 12. 15:23:09: megválaszolva henrik + által,
→ #360
2013. március 12. 15:11: Szerkesztve -Törölt felhasználó- által, megtekintés
Nekem a Marco Polo Longer-ből a Polo változat tetszett nagyon. De már nem árulják. Olcsó is volt meg finom is. KFC amúgy is bejövős, de a másik kettő nem igazán. Persze néha nagy ritkán eszek ott is, de ha lehet elkerülöm őket.
A Csalánosi, a Sasfészek, a Fekete Gólya, a Bajor, meg még jónéhány már megvolt.
De a Kecskeméti és a Bagatell még várat akkor magára!Sort kerítek rá hamarosan! Na mindjárt ülök is a kocsiba,erre úgy megéheztem!
A kaja ott isteni!!
De a Bagatell inkább a gasztronómia csúcsára törekszik, azaz hasonló jellegű, mint az Onyx. Nyilván nem olyan fullos, mint Széll Tamás főztje (aztán ki tudja, az Onyxban meg nem voltam. MÉG ), de hát nem is annyiba kerül.
Majd délután szúrok be képet a legutóbbi borestről...
Igen, a Tanyacsárda Európa-szerte híres étterem, mint hagyományos magyar csárda. De sztem jobb a Kecskeméti Csárda.
De a Tanyacsárdával sem lehet csöcsre futni. Mi pl hagyományosan oda megyünk libanapon, már évek óta.
Igen azt láttam már, hogy a bagatellbe van most, de még nem jutottam el odáig.
De ezt azt hiszem következő hónapban pótolni fogom.
Akkor jó kaja van ott is ezek szerint?
Ha már csárdázunk, akkor a Kecskemét és Lajosmizse között, az 5-ös úton van a Tanyacsárda. Kiválóan ötvözik a hagyományos ételeket a modern irányzatokkal, emellett lovasbemutató és egyéb programok is várják a vendégeket.
2013. március 12. 09:57:27: megválaszolva -Törölt felhasználó- által,
→ #349 2013. március 12. 09:54:27: megválaszolva - fox - + által,
→ #348
De Krisztián "új" étterme engem jobban megfogott. Igaz, teljesen más jellegű, mint a Kecskeméti Csárda.
Amikor csak tehetem, ide megyek: http://www.bagatelletterem.hu/hu/fooldal_hu.html
És Krisztián még mindig nagyon 'ott' van, Kovács Sándor együtt, karöltve.
2013. március 12. 09:51:16: megválaszolva -Törölt felhasználó- által,
→ #347
ezt én is, mint Kecskeméti (volt) tudom tanúsítani.
nagyon jó étterem, bár én akkor voltam ott amikor még a Kecskeméti Krisztián volt a főszakács, aki azért név a szakmában.
A Malom mellett/mögött van, a körútról jobbra le kell menni egy kis utcába és onnan az első sarok. Google térképhez beírod, hogy "Kecskeméti Csárda és Borház, Kecskemét, Kölcsey utca" és már löki is!
2013. március 12. 12:23:15: megválaszolva Kázmér + által,
→ #351
Üdv mindenkinek!Hétvégén voltunk Visegrádon a Reneszánsz étteremben lakomáztunk egyet.Udvarias kiszolgálás mellett nagyon jóízű és bőséges ételeket ettünk.Mindenkinek ajánlom
Lakomás tál Mátyás király kedvenc sültjeiből
(Hízott liba címeres mája, kövér lúdfi combja, mérges pulyka mellyehúsa, tejes malac bordahúsa, töltött házi lepény, almás, veresboros káposzta, hideg és meleg mártások, sajtos és sült pityóka)
Fagyos krémek kelyhe fahajas tésztával, házi gyümölcsökkel, tej színéből készült habos lepellel
Túrógombóc eperrel a közepén tejfölöseperöntettel
2013. március 12. 13:08:06: megválaszolva White + által,
→ #354 2013. március 11. 21:01:28: megválaszolva Kázmér + által,
→ #340
Az viszont az én hülyeségem, hogy lejárat után 1 nappal már nem eszem meg a dolgokat. Tudom jól, hogy még olyankor semmi baja, de nekem akkor már más az íze, más az állaga, nemkell érzés van bennem.
Hízóvágás? Kolbász vagy hurka keverés? Na ott lenne véged akkor
inkabb azt mondom hogy elveszi a kedvemet ha látom.
Kolis nem voltam, ellenben lazán megeszem a lejárt cuccokat is ha nem romlott, ha leesik a földre és nem lesz koszos még akkor is
Ellenben amikor egy idegen ember izzadtsága a salátalevemre csepeg azt nem szeretem finnyás vagyok na
Ha már csülök...
Nőnapi ajándékvacsora a Kecskeméti Csárdában:
Brutál adagok, brutál finomra elkészítve, ami nem megy be a bélbe elcsomagoltathatod!
6fő, fejenként 1 átlagáras fogás+üdítők 24k HUF borravalóval, de isten bizony megéri! A kiszolgálás is csillagos ötös, a pincérek udvariasak, figyelnek az emberre, kedvesek, mosolygósak, a vacsora végén fel szoktak ajánlani ajándék mézes szilvapálinkát aszalt szilvadarabkával a pohár alján.
2013. március 11. 17:25:23: megválaszolva Kázmér + által,
→ #335