HONDA fórum
2024. június 10. hétfő, 23:49,  Margit, Gréta Legújabb regisztráltunk: MDRBcivic 0 



Téma neve: Gasztronómia és kulináris élvezetek

Nyitotta: grego + 


Hozzászólás/oldal:

 << eleje | 21 | 20 | 19 | 18 | 17 | 16 | 15 | 14 | 13 | 12 | 11 | 10 | 9 | 8 | 7 | 6 | 5 | vége >> 

#619 -Törölt felhasználó- 2013. április 5. 23:17:03 re: #618 (Kázmér + )  ←  ‹›   →  ↑  +2 | rejt
Jó kis sárga kacsazsír.... Legfinomabb dolog a világon. [SMIL:/egyeb/veryhappy.gif]
Az miatt várom minden évben, hogy mikor érik már a paradicsom.
2013. április 5. 23:20:14: megválaszolva Kázmér +  által, → #620 

#618 Kázmér +  2013. április 5. 23:03:04 re: #617 (-Törölt felhasználó-)  ←  ‹›   →  ↑  +8 | rejt
Én meg ettem reggelire egy kis házi szalámit vajas kenyérrel, utána hagymás zsírba lesütött kacsamájat kenyérrel, savanyú uborkával, teával, amit ledugóztam egy banánnal. A végére kellemesen jól laktam.................. [SMIL:/smile2.gif]
..........és jó a koleszterinem.......... [SMIL:/szetvert.gif]
2013. április 6. 11:51:35: megválaszolva henrik +  által, → #622 
2013. április 5. 23:17:03: megválaszolva -Törölt felhasználó- által, → #619 

#617 -Törölt felhasználó- 2013. április 5. 22:52:39    ‹›   →  ↑  +6 | rejt
Mai reggeli..


2013. április 5. 23:31:15: megválaszolva Andris +  által, → #621 
2013. április 5. 23:03:04: megválaszolva Kázmér +  által, → #618 

#616 Rote_ 0  2013. április 5. 12:12:43    ‹›  0 | rejt

:D

#615 Andris +  2013. április 3. 13:05:36 re: #614 (White + )  ←  ‹›  0 | rejt
Ha Evian akkor is átbasztak mert az is fele ennyibe kerül csak :D

#614 White +  2013. április 3. 13:03:17 re: #613 (Andris + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Nem sima víz az, hanem Evian. :)
Idd meg, és egészségedre. [SMIL:/szetvert.gif]
2013. április 3. 13:05:36: megválaszolva Andris +  által, → #615 

#613 Andris +  2013. április 3. 12:58:38 re: #605 (henrik + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Nem volt, ez sima zacskós tengeri hal filé az volt rajt hogy 800g és így került 1100ft-ba, de akkor most vettem 400g vizet 550ft-ért :(

Régebben is szoktam venni de soha nem mértem le eddig egyiket sem.
2013. április 3. 13:03:17: megválaszolva White +  által, → #614 

#612 miki3d +  2013. április 3. 12:42:06    ‹›  +2 | rejt

#611 wierra +  2013. április 3. 11:45:00 re: #610 (Yanou + )  ←  ‹›  0 | rejt
Nekem anno így tanították a bélszín/hátszín előkészítését

#610 Yanou +  2013. április 3. 11:24:12 re: #607 (kjanika cc + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
A világ legegyszerűbb dolga!

- Bélszíndarab/szelet kivesz hűtőből, besóz, beborsoz, esetleg valami zöldfűszer is mehet rá ízlés szerint, állni hagyod, míg szobahőmérsékletre nem melegszik. Ez fontos, mert különben összeugrik a sütéskor!
- Kevés !!napraforgóolajat!! egy serpenyőben felforrósítasz tényleg forróra, majd beleteszed a húst és minden oldalát körbesütöd ízlés szerint, oldalanként 2-5 percig, attól függően, hogy rare/medium rare/medium/medium done/well done készültségi állapotot preferálod. Fontos, hogy nem szabad össze vissza forgatni, egy-egy oldalát csak egyszer süsd a kívánt ideig!
- Ha elkészült, akkor kiszeded egy tányérra és újra hagyod pihenni pár percig. Ez pedig azért fontos, mert a sütés során a szaft a hús közepébe ugrik a hő hatására és a hűlés/pihentetés során szivárog vissza a külső részekbe, majd a tányérra. A tányérra szivárgott pecsenyelével tudod meglocsolni a húst elfogyasztás előtt, vagy egy kis mártogatótálba öntve minden egyes falatot belemárthatsz a szájbavétel előtt... [SMIL:/smile10.gif]
2013. április 3. 11:45:00: megválaszolva wierra +  által, → #611 

#609 Janik_a +  2013. április 3. 11:11:36 re: #607 (kjanika cc + )  ←  ‹›  0 | rejt
Ez teljesen ízlés függő. Lehet pácolatlanul nyersen, lehet pácolva.
Van aki napokig pácolja van aki 2-3 órát.
Én pácoltam 2 napot a húst, bors rozmaring (só nincs!) mustármag fűszerekkel olajjal.
Forró serpenyő és szelet vastagságtól függően 2-3perc kb/oldal Lehet gurmankodni, pici vajjal sütés közben. Én nem szoktam.
Ne nyomogasd, szurkálni se szurkáld fölöslegesen, ha már látszik, hogy kérges akkor kezd alakulni. Akkor egy pici szúrás egy hústűvel, hogy mennyire kemény vagy lágy :) és onnan már a te döntésed meddig sütöd.

#608 Yanou +  2013. április 3. 11:06:03 re: #600 (Kázmér + )  ←  ‹›  +2 | rejt
A kuglóf nem csak jól néz ki, de finom is és az a lényeg!

A Palacsirkepöri pedig úgy néz ki, hogy főzöl egy normál csirkepörit jó sok szafttal, ha kész, kiszeded a húst belőle és a szaftot besűríted tejföl és kis liszt keverékével. Az !!előző nap!! elkészített sós palacsintákat felgöngyölve 1-2 centis csigákra szeled, majd csinálsz egy réteget a jénai aljára a palacsintacsigákból. Erre szedsz a már besűrített szaftból, hogy mindenhova jusson (a palacsinta elég sokat felszív), majd ráteszed a húsokat, körberakod a maradék palacsintacsigákkal, megint szedsz rá szaftot, majd befeded a tetejét palacsintával és rászeded a maradék szaftot, bedobod a sütőbe egy 20-30 percre, hogy összemelegedjen és megpiruljon a teteje és kész is.

#607 kjanika cc +  2013. április 3. 10:53:24 re: #603 (Janik_a + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
az elkészítését leírnád
2013. április 3. 11:24:12: megválaszolva Yanou +  által, → #610 
2013. április 3. 11:11:36: megválaszolva Janik_a +  által, → #609 

#606 davidnagy +  2013. április 3. 10:22:19    ‹›  0 | rejt
Debrecenben nem ismertek olyan éttermet a Fald fel Amerikán kívül ahol ha XXL méretű kaját megeszem, akkor a ház vendége leszek?


#605 henrik +  2013. április 3. 09:52:08 re: #602 (Andris + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Dobozon nem volt netto-brutto?
2013. április 3. 12:58:38: megválaszolva Andris +  által, → #613 

#604 henrik +  2013. április 3. 09:48:01    ‹›  +1 | rejt
Paradicsomos zöldségek parmezánnal. 101




2013. április 3. 09:48: Szerkesztve henrik +  által, megtekintés

#603 Janik_a +  2013. április 2. 20:06:12    ‹›   →  ↑  +6 | rejt

Home made bélszín, ahogy szeretem.
2013. április 3. 10:53:24: megválaszolva kjanika cc +  által, → #607 

#602 Andris +  2013. április 2. 20:02:53    ‹›   →  ↑  0 | rejt
Egy kissé off. Vettem fagyasztott tengeri halat 800g teljesen kiolvasztottam mert pácolni akarom de ránézésre nagyon kevésnek tűnt már így, ezért rádobtam egy mérlegre és pont 400g volt. Ez normális hogy fagyasztott állapotban a sok jéggel együtt adják mert így már nem is éri meg.
2013. április 3. 09:52:08: megválaszolva henrik +  által, → #605 

#601 Kázmér +  2013. április 2. 19:42:24 re: #598 (henrik + )  ←  ‹›  +1 | rejt
Akkor minek eszed? [SMIL:/szetvert.gif]

#600 Kázmér +  2013. április 2. 19:42:00 re: #597 (Yanou + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Az a kuglóf rettentő jól néz ki!!!!! [SMIL:/nevet/spinrightfast.gif]


A pörköltet palacsintával eszitek? Rászeditek mint a normál tésztára szokás? [SMIL:/smile3.gif]
2013. április 3. 11:06:03: megválaszolva Yanou +  által, → #608 

#599 henrik +  2013. április 2. 19:40:50 re: #597 (Yanou + )  ←  ‹›  0 | rejt
Ez szép sorozat volt! [SMIL:/meghajol/bowdown2.gif]

#598 henrik +  2013. április 2. 19:40:05 re: #596 (White + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Ne is mondd....Már a hátamon is zöldség nő.... [SMIL:/smile9.gif] [SMIL:/szetvert.gif]
2013. április 2. 19:42:24: megválaszolva Kázmér +  által, → #601 

#597 Yanou +  2013. április 2. 18:03:26    ‹›   →  ↑  +8 | rejt
Az elmúlt pár hét említésre méltó és a topikot megérdemlő eseményei:
Mögdöglöttek a desznyók...


A legjobb része lehártyázva, előkészítve:


Majd közepesen átsütve és megtámogatva némi körettel, valami eszméletlen...


Szülinapi sörutánpótlás:


Nagymammer húsvéti home made kalácsa is elég csinos:


Húsvéti Túrós kuglóf project Asszonypajti és én általam:


Virslis kelt-tésztás kalács Asszonypajti által:


Ez meg a Palacsirkepöri három fázisa:




Bocsi a sok képért!! [SMIL:/zavarbanvan/embarassed3.gif]
2013. április 2. 19:42:00: megválaszolva Kázmér +  által, → #600 
2013. április 2. 19:40:50: megválaszolva henrik +  által, → #599 

#596 White +  2013. április 2. 17:58:13 re: #593 (henrik + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Ettől a kajától pont 2 óra múlva éhezik meg az ember :)
2013. április 2. 19:40:05: megválaszolva henrik +  által, → #598 

#595 DózeR +  2013. április 2. 17:46:06 re: #594 (FullDragon + )  ←  ‹›  +1 | rejt
Én tuti megcsinálom, ha hazamegyek (jövőhét kedd). Elég egyszerűnek, de faszának tűnik.... ;) De van olyan érzésen, hogy valaki meg fog előzni.... :D
Mondjuk én lehet tuningolom majd kicsit (apróra vágott gomba meg kukorica). Nem, a kukoricát nem vágom apróra! [SMIL:/szetvert.gif]

#594 FullDragon +  2013. április 2. 17:29:13    ‹›   →  ↑  +7 | rejt
A receptet loptam, valaki megcsinálhatná :)

Pupusas

Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 50 ml olaj, 120 ml víz,

Töltelék:
2 evőkanál tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál sonka apróra vágva, 1 evőkanál kockázott bacon amit kicsit lepirítottam, 1 paprika nagyon apróra vágva, pár szelet póréhagyma szintén picire vágva, 2 gerezd fokhagyma, csipet só

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk,kicsit kinyújtjuk,teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből,majd a széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk és egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb 3-4 perc.


2013. április 10. 17:38:55: megválaszolva DózeR +  által, → #644 
2013. április 2. 17:46:06: megválaszolva DózeR +  által, → #595 

#593 henrik +  2013. április 2. 13:06:59    ‹›   →  ↑  +4 | rejt
Zöldséges darálthús


2013. április 2. 17:58:13: megválaszolva White +  által, → #596 

#592 henrik +  2013. április 1. 18:45:20    ‹›  +8 | rejt
Csirke édes-savanyú mártással, plusz egy kis szezámos laska.



#591 bcasbi +  2013. április 1. 15:57:04    ‹›  +10 | rejt


A mai ügyeskedésünk asszonypajtással:
Sonkával-szalonnával-kukoricával-hagymával-paprikával-sa
jttal
töltött, kelt tésztás izé.

Ahogy készült:
alap1
feltekerve majd összevágva
Sütés előtt
Megsült

(Bocsánat a nagy képért.)

#589 gotti +  2013. március 31. 22:17:45    ‹›  +6 | rejt
Kislányom szülinapi bulijára készült szivárvány muffin:


Egyik kedvenc salátám (póréhagymás, kukoricás, ananászos, majonézes...):


#588 Andris +  2013. március 31. 22:05:33    ‹›  +2 | rejt
Egy kis könnyed vacsora, csirkeraguleves



#587 bth_dave 0  2013. március 31. 21:50:09    ‹›  0 | rejt

[SMIL:/szeret/love.gif]




#586 Kázmér +  2013. március 31. 17:47:23 re: #585 (Andris + )  ←  ‹›  +2 | rejt
Már csak szakállat kellene növesztened.......... [SMIL:/smile10.gif]

#585 Andris +  2013. március 31. 16:14:54 re: #583 (pIeTRo 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
A bab amit vettem hozzá Piedone bab volt, ez volt a dobozon :D
2013. március 31. 17:47:23: megválaszolva Kázmér +  által, → #586 

#584 miki3d +  2013. március 31. 15:31:55    ‹›  +9 | rejt
Reggeli...



#583 pIeTRo 0  2013. március 31. 15:29:40 re: #578 (Andris + )  ←  ‹›   →  ↑  +5 | rejt
2013. március 31. 16:14:54: megválaszolva Andris +  által, → #585 

#582 henrik +  2013. március 31. 14:31:29    ‹›  +9 | rejt
Füstölt sajttal töltött csirkemell



#581 DózeR +  2013. március 31. 13:47:50 re: #535 (dodo46 + )  ←  ‹›  0 | rejt
RECEPTET!!! Jól néz ki! [SMIL:/nevet/thumbsup.gif]

#580 HONDAVID +  2013. március 31. 13:33:10    ‹›  +6 | rejt
Hali!
Én is bedobok egy ilyet.
Barátnőm tegnap készítette.
Magas Tátra.
Ma már nyomom a kalóriákat belőle [SMIL:/szetvert.gif]


#579 hrv2003 +  2013. március 30. 21:33:32    ‹›  +1 | rejt
en kepet nem hoztam, ma volt azt hiszem az arcade bistro utolso napja és bezár :) hát bevacsiztunk :)
karfiolkrémleves - sult lazaccal (brutalisan osszeillik)
grillezett kiralyrak ruccolaval meg valami öntettel
angus bélszin borsmártással és tört krumplival meg mittudoménmivel :)

brutalisan jo volt :)

#578 Andris +  2013. március 30. 21:06:58    ‹›   →  ↑  +12 | rejt
Mai vacsora, hagymásbab pirítóssal, nagyon egyszerű de annál finomabb :)
A tűzhely kicsit piszkos azt ne nézzétek :D


2013. március 31. 15:29:40: megválaszolva pIeTRo 0  által, → #583 


2013. március 30. 21:07: Szerkesztve Andris +  által, megtekintés

#577 henrik +  2013. március 30. 16:10:51 re: #576 (White + )  ←  ‹›  0 | rejt
[SMIL:/egyeb/rockerblue.gif]

#576 White +  2013. március 30. 15:29:43 re: #553 (henrik + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Fogyókúrázol? :)
2013. március 30. 16:10:51: megválaszolva henrik +  által, → #577 

#575 White +  2013. március 30. 15:28:17    ‹›  +3 | rejt
homemade Csirke rablóhús hasáb saláta :)



#574 Locutus +  2013. március 30. 15:02:26    ‹›  0 | rejt
Nutellás hokkaido kalács, kókuszgolyó, és a töltött káposzta :)


#573 Kázmér +  2013. március 30. 14:57:02 re: #571 (Godzilla + )  ←  ‹›  0 | rejt
A legegyszerűbb, h bográcsba mindent szépen lerétegezve beleraksz, az összes hozzávalót, és szép lassan megfőzöd. közben kóstolgatod, és esetleg egy kis fűszerrel, sóval "helyre rakod".................

#572 Andris +  2013. március 30. 11:10:19 re: #570 (henrik + )  ←  ‹›  0 | rejt
Nem, elég kemény vagyok anélkül is. :D
Tojásfehérjébe raktam majd abba forgattam meg a húsokat és úgy sütöttem ki, így ehez nem kell liszt. :)

#571 Godzilla +  2013. március 30. 09:14:37 re: #569 (henrik + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Igen, így szoktam. Mármint hogy kóstolgatva.

Ezzel csak az a baj jelen esetben, hogy nem a saját szájízem szerint szerettem volna összehozni a pörit, hanem egy megadott recept szerint kipróbálva azt.

A húst ha tehetem (van időm felkészülni) mindig lefűszerezve érlelem. Legyen az marha, vagy vadhús. Azt azért elég gáz kóstolgatni, hogy elég sós-e.. [SMIL:/szetvert.gif]

Úgy szoktam, hogy zsírban sütök le füstölt szalonnát, ha kész kiveszem a tepertőt, megy bele a hagyma. Ledinsztelem, megy bele a husi. Lesütöm kicsit (nem a tradicionális módon a húson lévő fűszerek miatt), rádobom a fűszerpaprikát felöntöm pici vízzel, azt hadd rotyogjon (lassú tűzön). Félúton bemegy a zöldpaprika, hegyespaprika és a paradicsom felkockázva. A paprikát és paradicsomot le szoktam forrázni, hogy ne kelljen a végén pecázni a héját. Részemről nem szeretem, ha benne úszkál a pöriben. A vége felé megy kis fokhagyma, bor és legvégén pótlom a fűszereket. A szükséges fűszermennyiség felét szoktam a húsra tenni, így általában kell még picit hozzátenni..

A húsról leszedem a hártyát, a megfogható inakat és faggyút, ha van rajta. Nincs szétoperálva a hús teljesen. Tapasztalatom szerint így marad annyi íz a húsokban, hogy ne veszítse el a jellegét.

2013. március 30. 14:57:02: megválaszolva Kázmér +  által, → #573 


2013. március 30. 09:17: Szerkesztve Godzilla +  által, megtekintés

#570 henrik +  2013. március 30. 08:51:49 re: #562 (Andris + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Az edzés miatt használsz keményítőt? [SMIL:/szetvert.gif] [SMIL:/szetvert.gif] [SMIL:/smile2.gif] [SMIL:/smile2.gif] [SMIL:/smile5.gif]
2013. március 30. 11:10:19: megválaszolva Andris +  által, → #572 

#569 henrik +  2013. március 30. 08:29:43 re: #568 (Godzilla + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Nem kell itt méregetni, kóstolj folyamatosan. Kezdd a fűszerezést óvatosan. Csináld zsírral, én mindig a 1/4 rész hagymát használok a hús mennyiségéhez képest. A vörösbort amikor már jó 3/4 készültségi állapotban van a pöri akkor rakd bele. Pörkölthöz nem igazán kell pácolni a húst, érlelni lehet...pácolni felesleges.

A letisztított kivágott íneket főzd bele. A jó marhapöri alapja a kollagén. Majd kihalászod a végén.

Folyamatosan töltsd a vizet utána, inkább többször keveset, minthogy gulyást főzz. [SMIL:/smile2.gif]

Jó kotyvasztást! ;)
2013. március 30. 09:14:37: megválaszolva Godzilla +  által, → #571 


2013. március 30. 08:31: Szerkesztve henrik +  által, megtekintés

 << eleje | 21 | 20 | 19 | 18 | 17 | 16 | 15 | 14 | 13 | 12 | 11 | 10 | 9 | 8 | 7 | 6 | 5 | vége >> 





Felhasználói lehetőségek
Felhasználói neved:
Jelszavad:







Get Firefox!

 A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Moderáció és szabályok

Szerver load: 0.5, 0.36, 0.31
Oldalgeneráláshoz felhasznált idő: 0.083 mp, 9 query