Olvastam igen, hogy füstölésre is használható. Van kis (tepsi méretű) füstölőnk azt eddig is használtuk, de majd ezt is kipróbáljuk.
Gyümölcsfa van bőven, valóban...
Igazából eldöntöttük, hogy vesszük, csak azt kell még kitalálnunk, hogy milyen állványt akarunk neki (veszünk onnan készen, vagy építünk/építettünk egyet). A régi grillsütőnket is bele kellene integrálni valahogy, mert az nagyon bevállt: Lehet rácson grillezni, van állványunk már hozzá gyros sütéshez, kürtős kalácshoz, és bográcsozni is lehet rajta. Nem szívesen cserélném le...
A tegnapi napom ezek kitalálására/tervezésére ment el, pedig dolgoznom kellett volna!
Ha benevezel egy ilyen ördögi találmányba és az étel megkívánja a füstöt, bátran használj gyümölcsfa darabkákat! Dobj rá pár kisebb darabot a parázsra, remek ízt ad az ételnek!
Írtad korábban, hogy nagy kerted van, gondolom akad "hulladék" gyümölcsfa. Füstöléshez én csak ilyet használok.
Mi múlt hét Pénteken mentünk le 2db CubeXL-ért ide, Pécsre, személyesen hoztuk el.
Kamado mellé vettük a kemencét a nagyobb volumenű partykhoz és pizzasütéshez leginkább.
Csak jókat olvastam róla, szóval várom már az éles tesztet. Most kap majd egy masszív állványt és utána lesz az avatás csak sajnos.
A "tökéletes" kemence elvileg az első kéményes, de van Facebook csoportja is a mobilkemence.xyz-seknek és csak elégedett véleményt olvastam ezekről a kemencékről és az áruk is optimálisabb, mint amit találtam itt Pest környékén, szóval kipróbáljuk.
Elég sok info van fenn a honlapjukon, érdemes átböngészni: LINK
Felhívtam őket, mondják, hogy a Digi szolgáltatóval van valami gondjuk, ezért nem jön be nekem az oldal. Tudnak róla, csak nem igazán tudnak rá megoldást, bár megpróbálnak valamit. Kíváncsi leszek.
Ez is egy megoldás! (Gyönyörű lett!)
Jó nekem ez is kis atomreaktor. Mindent is elkészítek benne, plusz elég költséghatékony, ami a fő szempont volt, mikor beneveztem rá.
Szerintem én rendelek egyet. Már régóta szeretnénk kemencét, a másikat is megrendeltem volna jóval többért. Ennyiért nyugodtabb a lelki békém is.
Csak nekem valamiért nem működik a honlap.
Én nagyon meg vagyok elégedve a kamadoval. Oda teszem ahova akarom, nem kell neki fix hely, mindent elkészítek benne és eddig igen jók lettek!
Normál grillezéstől a pulled pork-on át a bbq oldalasig... Hibátlan.
Abból a 22E ft-ból még lejön az áfa, ha a platóssal megyek.. :-) Ill. én Pécsen laktam korábban meg jártam suliban, szal nekem a városnézés miatt megérné, ha magamnak venném. :-)
Ja, s simán lemennék az 51-esen, meg a 6oson, ahogy tavaly is tettem az érettségi találkozómon, teljesen jól közlekedhetőek.
ki tudja.. budapesttől pécs oda vissza 400km az 22eft, autó használat legalább 5-6 ezer forint, 6 ezer forintért 4 óra = 1500 forint / óra, és akkor feltételezzük hogy van országos pálya matrica.
152k HUF + a posta ami most ahogy néztem 35k HUF.
Mi mindenféle sültet: csirke egészben vagy darabokban, malac mindenféle darabja (ebből a csülök a kedvencem, azt pl megfőzi a nejem aztán az csak pirítva van a kemencében), próbáltunk már marhasültet is.
De a krumpli meg a zöldségek is egész más ízűek.
Pizzát csináltunk még, az is jó.
Asszonykám régóta mondogatja a kenyeret, de azt még nem próbáltuk.
Két éve vettem a cuccot év végén, ergó gyakorlatilag ez a második szezonja.
De ha nincs kint nagyon hideg, akkor néha télen is használjuk.
Nekünk nagyon bejött a szerkezet, azért is merem ajánlani.
(de próbálkozhatsz máshol nem kapok jutalékot )
Én ilyet vettem, sztem teljesen rendben van:
https://kandallo-futar.hu/index.php?id_product=8&id_product_a
ttribute=0&rewrite=mobil-kemence&controller=product
Van ugyanilyen két másik barátomnál. Nekik is bevált. Az egyik haverom bátyja pedig a nagyobbikat vette meg. Azt jóval tovább tart felfűteni.
Ez ennél a kemencénél nyáron 1/2 - 3/4 óra, télen picit több.
Lehet hozzá rendelni mobil aljat, de azt egyikünk sem próbálta.
Mindegyikünk épített hozzá inkább pulpitust.
Ha gondolod küldök róla képet.
Gondolkodunk egy kisebb mobil kemence beszerzésén, de nagyon nem értek hozzá.
Próbálok kiigazodni a kínálaton, de kb. 100e Ft-tól a csillagos égig mindenféle áron találok, és nem igazán tudom, melyik felelne meg nekünk, és mennyit érdemes rászánni.
Látom van olyan, ahol a tűztér külön van, és van olyan is, ahol a tüzet a sütőtérben kell megrakni. Mi a különbség köztük?
Jó lenne valamilyen multifunkciós, tehát amiben lehetne egytálételeket (pl.: cserépedényben, tepsiben), kenyeret, pizzát is sütni. Van olyan, ami mindre alkalmas, vagy ez csak reklámszöveg? Pár kemencét így hirdettek.
Esetleg van valakinek konkrét tapasztalata, tudtok konkrét gyártót vagy típust javasolni?
Ez megfelelhet? Van ennél olcsóbb is akár. Az is tudja mindezt? Mekkora méretben érdemes gondolkodni? A fenti a legkisebb, van belőle két nagyobb méret is. Nem a legolcsóbbat szeretném, hanem olyat, amit tényleg lehet is jól használni. De ha az olcsóbb ugyanazt tudja, feleslegesen sem szeretnék költeni. Milliókat semmiféleképpen nem szánok rá!
Fontos szempont lenne a gyors felfűthetőség, így a több órás felfűtési idejű kemencék nekünk nem működnek. Ha kitaláljuk, hogy sütnénk egy pizzát, nem akarok több órát várni, mire felfűt. Ezért is szimpatikusak a mobil kemencék, azok a leírások alapján tudják ezt (kb. 30 perc a felfűtés).
2023. április 25. 10:40:37: megválaszolva Rolee + által,
→ #5842 2023. április 21. 13:53:03: megválaszolva Ubike 0 által,
→ #5820
Én miért? Én mondtam, h símán megenném.
A hsz-em arra irányult, h nyisd fel a feleséged szemét, h ti csak próbáltok vegánok lenni, de sosem lesztek azok, mert valójában tehénszart meg tehénhugyot esztek répába felitatva!
Meséld el a feleségednek, h az a répa is amit megeszik, az bizony tehénszarból nő ki, így hiába próbál vegán lenni, ahhoz pont úgy köze van az állatoknak, mint a tejhez, tojáshoz, sajthoz, stb....
De a hús nekem valahogy hiányzik. Volt hogy úgy alakult hogy az itthon levő dolgok arra voltak jók hogy egy ilyen gyros utánzatot csináljak (azért írok gyrost mert mindenkinek a zöldség hússal pitában vagy tortillában az gyros ) hús helyett falafel volt, csak az öntetben volt joghurt és feta az egyetlen állati termék, és 2-3 nap után már a szalonnát is megettem volna magában.. Pedig annyira finom volt de... kellett a hús..
a zasszony nem nagyon evett már húst, nem bírta, majd tejérzékenység alakult ki nála, szóval ezeket ő nem ette, csak én. plusz jött ez a buli, így hitelesség és a háztartás kedvéért ez volt az ésszerű...
Az elérhetőt, azt nem pesti viszonylatban értettem, hanem a hétköznapi ember ha besétál a boltba bárhol az országban.
Pl.: ördögszekér gomba, bun, tahini, fekete dió, kimchi, verjus, fenyőrügy, kalamansi, quinoa,vagy akár a törökmogyorót is mondhatnám.
Addig amíg bedobsz bármikor a sütőbe egy jó kolbászt, vagy egy csirkét, mert azt bárhol, bármikor kapsz, nehezen fogod rávenni az embereket, h ilyen hozzávalókért autókázzanak boltról boltra, áldozzanak rá fél napot, meg 100 km-t, h esetleg össze tudják szedni a hozzávalót.Arról nem is beszélve, h még drágább is. Szóval addig ez nagyon kis réteget fog érinteni., mégha arról sikerülne is valakit meggyőzni, h ez egészségesebb.(bár ezzel a részével vitatkoznék )
Mondjuk azt nem tudtam, h ilyen dúrván tolod. Azzal meg tudok békélni, ha valaki lemond a húsról, de ha totál vegán, az már "betegség"..... Se sajt, se tojás, se túró, se semmi......Ez érthetetlen teljes mértékben. De ezzel nem akarok vitát generálni, mindenki azt eszik amit akar.
Szerintem ezek mind kaphatóak, megtermelhetőek. Esetleg ezekben a menükben egy két konyhatechnológiai eljárás lehet ami otthon necces, de amúgy ezekben szerintem semmi extra nincs.
Tartom igen, így talán hitelesebb vagyok, de nagyon nem is hiányzik. Előfordul, hogy véletlenül megeszem egy csokit amiről azt hittem fekete csoki és nincs benne tej, de mégis van benne tej, akkor 2-3 nap múlva kijön az arcomon 1-2 komolyabb pattanás. Szóval azonnal kiül az arcomra, bőrömre.
A túró, sajt és tejcsoki ami hiányzik. Persze csokiból vannak jó alternatívák, a többivel még dolgozniuk kell a tudósoknak.
Nem is rá értettem!
Akkor úgy mondom, hogy sokan inkább megerőszakolják magukat és legyűrik az ilyen kaját, miközben a mosolygós fotóikat postolgatják mindenhova (kirakatság), de legbelül ők is érzik, hogy egy mama-féle kakaspörkölt azért jobban esne.
Nekem tetszik az ötlet amit csinálsz. Vegán sosem leszek, mert nem értek egyet vele, de bármikor megenném, ha valaki vendégségben éppen ilyeneket készít nekem, semmitől nem zárkózom el.
Viszont a menü elolvasása után még távolabbinak érzi az ember a vegán világot, nem elérhetőnek a hétköznapokban.Az igazi az lenne, ha olyan alkotóelemekből állna, amit az ember bárhol meg tud venni, akármelyik kicsit normálisabb boltban. Mert úgy el tudja képzelni, h akár ezeket a vegán kajákat a hétköznapok folyamán bárhol, bármikor el lehet készíteni, bármikor lehet fogyasztani. Mert valahol a cél gondolom ennek az életformának a hirdetése, szélesebb körben történő elterjedése lenne. Viszont elolvasom a menüt, és az jut az eszembe, h ez a kiváltságosok étrendje, eszembe sem jut vele foglalkozni.....
Különben te tartod a húsnélküli életmódot fullosan, vagy más az üzlet, és más az élet?
Kíváncsiságból lehet, hogy én is, de foglalt helyem lenne rögtön utána egy csülkös-velős pacalos helyen, az szinte biztos!
Meg aztán roppant mód sajnálnék majd 30K-t kiadni, "3 marék zöldségért".
Biztosan ez is frankó és nagyon sokan szeretik, de inkább, egyik oldalról az üzletet, a másik oldalról meg különcködést, a "csakazértiskülönbvagyokmintte" hozzáállást látom.
Anya lehet rámenne, majd említem neki. No meg keressen magának más kísérőt, mert én alkalmatlan vagyok az ilyesfajta étkek fogyasztására.
No meg ennyiért csinálok 2 személyre steak-et, pulled pork szendvicset és nyakon vágjuk egy üveg jóféle párlattal.