HONDA fórum
2024. június 10. hétfő, 12:02,  Margit, Gréta Legújabb regisztráltunk: MDRBcivic 0 



Téma neve: Gasztronómia és kulináris élvezetek

Nyitotta: grego + 


Hozzászólás/oldal:

 << eleje | 118 | 117 | 116 | 115 | 114 | 113 | 112 | 111 | 110 | 109 | 108 | 107 | 106 | 105 | 104 | 103 | vége >> 

#5709 madskillz +  2022. december 16. 21:02:37    ‹›   →  ↑  0 | rejt
ugyan nem fórumozok már nagyon, de hátha valaki enne egy jót "nálam"... hús nélkül [SMIL:/szetvert.gif]


https://lebarestaurant.com/
2022. december 16. 21:04:38: megválaszolva Kázmér +  által, → #5710 

#5708 Dontwalk +  2022. december 13. 08:21:49    ‹›  +2 | rejt


#5707 Dontwalk +  2022. december 12. 10:38:12    ‹›  +2 | rejt


#5706 Dontwalk +  2022. december 8. 08:23:06    ‹›  +1 | rejt

Ilyen is van

#5705 JohnyFirpo +  2022. november 14. 21:13:26    ‹›  +1 | rejt
Nyugodjon békében Az Öreg!
Párszor mocsok módon BEZABÁLTUNK ott! Meg olyan is volt, hogy az ott vásárolt 2 db rántott hús tartott el négyőnket egy hétvégén... :)

2022. november 14. 21:13: Szerkesztve JohnyFirpo +  által, megtekintés

#5704 Dontwalk +  2022. október 5. 09:27:46 re: #5703 (hrv2003 + )  ←  ‹›  +1 | rejt
NÉBIH akkor Józsi nélkül

[SMIL:/smile2.gif]

#5703 hrv2003 +  2022. október 5. 09:09:29 re: #5702 (Dontwalk + )  ←  ‹›   →  ↑  +2 | rejt
Józsi az ablakban a nebih-nel ?
2022. október 5. 09:27:46: megválaszolva Dontwalk +  által, → #5704 

#5702 Dontwalk +  2022. október 5. 09:05:32    ‹›   →  ↑  0 | rejt
A NÉBIH mindennapjai

Bon apetit!
2022. október 5. 09:09:29: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5703 

#5701 Kázmér +  2022. szeptember 18. 16:15:59 re: #5700 (LasiIS250 0 )  ←  ‹›  +1 | rejt
Pedig csak annyi kell, h a "képhivatkozás másolása"-ra kattintasz, és azt teszed be ide. [SMIL:/smile5.gif] [SMIL:/smile2.gif]

#5700 LasiIS250 0  2022. szeptember 18. 16:14:52 re: #5699 (Kázmér + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Köszi ! Ezt mindig elbszom ! [SMIL:/smile2.gif]
2022. szeptember 18. 16:15:59: megválaszolva Kázmér +  által, → #5701 

#5699 Kázmér +  2022. szeptember 18. 16:10:24 re: #5698 (LasiIS250 0 )  ←  ‹›   →  ↑  +2 | rejt
Csináltam neked képeket is, h látszódjon... [SMIL:/smile2.gif]







2022. szeptember 18. 16:14:52: megválaszolva LasiIS250 0  által, → #5700 

#5698 LasiIS250 0  2022. szeptember 18. 15:28:46 re: #5692 (wierra + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Halihó!

Készen az első kamu Chipotle szósz próbálkozásom !

Jalapeno-t jobb híján a kazánban füstöltem, csináltam egy jó parazsat , vártam 1 órát hogy picit hűljön és ne égesse meg a paprikát ! Mikor kézmelegnek tünt bent a helyzet , beraktam egy száraz akác rönköt a parázsra , ez adta a füstöt , grillrácson beraktam a paprikákat két téglára hogy ne közvetlen a hő érje és elzártam a levegő útját ! Kb. 4 órát volt igy bent, mikor kezdtek szottyosak lenni akkor vettem ki őket ! Ízben nem zavaró alig érzik a füst , illatban jobban !
Paprikákat , hagymát leaprítottam majd ment a fazékba vízzel , paradicsommal felöntöttem és elkezdtem forralni, közben a fűszereket is hozzáadtam , de nem egyszerre mindent hanem apránként, mert nem tudtam melyik mit hoz majd, tehát érdemes többször kóstolgatni és apránként füszerezni menet közben !
Közepes hőfokon kb 45 percig kevergettem, majd botmixerrel simára turmixoltam !

CSípősség 5 ös skálán mondjuk erős 3 as , ezt nem kell tovább hígítani hogy fogyasztható legyen ! [SMIL:/szetvert.gif]

Szóval ez volt az alap!
Írom az összetevőket :
0.5kg Jalapeno
0.5kg pritaminpaprika az édesség és szín kedvéért
1 db csoki habanero , hogy azért csípjen is [SMIL:/szetvert.gif] nyersen is egy karikát meg kóstoltunk belőle , hát elég bszó cucc... ettük rá a tejfölt, kenyeret, szőlőt amit találtunk hirtelen !
3dl csésze víz
2dl édes paradicsomlé vagy ketchup
3 tk. só
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál. almaecet
2-3 evőkanál. csomagolt barna cukor vagy 1 kanál édesítő
1db kisebb fej vöröshagyma
1/2tk. őrölt fahéj
1/2 tk. őrölt szegfűbors
1/2 tk. őrölt szerecsendió








2022. szeptember 18. 16:10:24: megválaszolva Kázmér +  által, → #5699 

#5697 KawaBazsy 0  2022. szeptember 7. 17:48:01    ‹›  +3 | rejt
Akartam ma grillezni, de a Spar hűtőpultja üres volt, biztos vége a szezonnak, pedig az ottani cevapcica az nagyon jó.. ilyen bőrös sertéscomb szeletet találtam csak, s egész finom volt, úgyhogy felkerült a listára.



#5696 LasiIS250 0  2022. augusztus 24. 11:25:15 re: #5692 (wierra + )  ←  ‹›  +1 | rejt
Ha meglesz a recept jelezni fogom!
Viszont tuti csalni fogok, anyum szokott paradicsomlevet főzni, szóval azzal Én már nem vergődök ... füstölés az gond, de megpróbálom ízesíteni füstölt sóval, füstölt őrölt pirospaprikával vagy folyékony füsttel !
Külön külön kis adagokban próbálgatva melyik lesz a befutó !

Amúgy hétvégén átjöttek haverék és kis sajttál és sonkatál mellé kóstolgattuk a hét elején főzött jalapeno szószt, nekik nagyon bejött ... igaz pár nap alatt is mintha ért volna az íze!

#5695 kissdani 0  2022. augusztus 23. 15:29:24 re: #5694 (wierra + )  ←  ‹›  +1 | rejt
Rakj sót víz helyett a vizesedénybe, az segít stabilizálni a hőt, de nem párásít. Nekem gömbgrillem van, de anno sokat vaciáltam én is a töltényen... akkor olvastam, hogy sokan így használják.

#5694 wierra +  2022. augusztus 23. 12:04:12 re: #5693 (JohnyFirpo + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Nekem bullett smokerem van, amiben a vizeskondér stabilizálja a hőfokot. A vizeskondér és tartalma viszont nem sokat segít a szárításban.Ha nem teszem bele a vizesedényt, akkor viszont nem hiszem, hogy stabilizálni tudom a hőfokot 200 fok alatt.
A ProQ ugyan gyárt direkt füstgenerátort, de 18-24 000,- Ft-ot nem adok egy fémdarabért. Arról nem beszélve, hogy ezután még ugyanúgy dehidratálni kell a megfüstölt terméket.

A nagyon kevés parázzsal pedig az a bajom, hogy folyamatosan figyelni kell(ene) rá.

Inkább rendelek innen. [SMIL:/smile1.gif]
2022. augusztus 23. 15:29:24: megválaszolva kissdani 0  által, → #5695 

#5693 JohnyFirpo +  2022. augusztus 22. 17:05:17 re: #5692 (wierra + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Kamado nem jó rá? Betenni egy hőfogó rèteget a parázs fölè ès közben füstölődne is. Nagyon kevès parázzsal szárítani ès füstölni.
2022. augusztus 23. 12:04:12: megválaszolva wierra +  által, → #5694 

#5692 wierra +  2022. augusztus 22. 16:50:31 re: #5691 (LasiIS250 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Chipotle-t előállítani elég idő és erőforrás igényes. Nekem eszközöm sincs hozzá, amivel még tudnám füstölni úgy, hogy közben csökkentsem a víz tartalmát.
Ha Neked sikerült, írd le a folyamatát. [SMIL:/meghajol/bowdown2.gif]
2022. szeptember 18. 15:28:46: megválaszolva LasiIS250 0  által, → #5698 
2022. augusztus 24. 11:25:15: megválaszolva LasiIS250 0  által, → #5696 
2022. augusztus 22. 17:05:17: megválaszolva JohnyFirpo +  által, → #5693 

#5691 LasiIS250 0  2022. augusztus 18. 20:55:52 re: #5689 (wierra + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
jah, lemaradt..... rendeltem pirosra érett jalapenot , abból akarok majd chipotle szószt kotyvasztani , Én ehhez keresek receptet
2022. augusztus 22. 16:50:31: megválaszolva wierra +  által, → #5692 

#5690 LasiIS250 0  2022. augusztus 18. 20:54:59 re: #5689 (wierra + )  ←  ‹›  +1 | rejt
Innen szoktunk vásárolni, majdnem minden szószukat végig ettük, kóstoltuk .... de mondjuk a Napalm Death vagy Black Mamba 2 év alatt nem fogyott el [SMIL:/szetvert.gif]

Janchili

#5689 wierra +  2022. augusztus 18. 20:02:49 re: #5688 (LasiIS250 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Az a baj a jalapenoval, hogy nem igazán való szósznak, ahhoz nem elég karakteres az íze. Nem tudom ismered-e az alábbi terméket , kiváló chipotle majonézt lehet belőle képezni.
Ennek a házilagos előállításához vadászok receptet és majd megprobalom elkészíteni.
2022. augusztus 18. 20:55:52: megválaszolva LasiIS250 0  által, → #5691 
2022. augusztus 18. 20:54:59: megválaszolva LasiIS250 0  által, → #5690 

#5688 LasiIS250 0  2022. augusztus 17. 22:12:40 re: #5687 (wierra + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Savanyítva eltettem 6 kisebb üveggel, 2-3 hét múlva kóstolás..... szósz recept viszont nem jött be, nem ehetetlen , de sokáig elég lesz ügy érzem [SMIL:/szetvert.gif]
2022. augusztus 18. 20:02:49: megválaszolva wierra +  által, → #5689 

#5687 wierra +  2022. augusztus 17. 10:04:38 re: #5686 (LasiIS250 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Szerintem válassz a netről egy szimpatikusat, oszt' annyi. Szósz esetén az ízvilág beállítása egyébként is a művészi szabadságodra van bízva. [SMIL:/smile5.gif]
Jalapenoból készül a chipotle is.
2022. augusztus 17. 22:12:40: megválaszolva LasiIS250 0  által, → #5688 

#5686 LasiIS250 0  2022. augusztus 16. 11:29:03    ‹›   →  ↑  0 | rejt
Sziasztok!

Szereztem 2 kg friss jalapeno paprikát és érdeklődnék van e valakinek tuti receptje szószokhoz , illetve savanyításra ?

Mindkettőből akad neten több féle , de nem akarok mellényúlni ! :D
2022. augusztus 17. 10:04:38: megválaszolva wierra +  által, → #5687 

#5685 Locutus +  2022. augusztus 10. 14:18:45 re: #5684 (JohnyFirpo + )  ←  ‹›  +3 | rejt
Ezért akarod te a segged lyukát nyalatni :D

#5684 JohnyFirpo +  2022. augusztus 10. 13:43:42 re: #5676 (wierra + )  ←  ‹›   →  ↑  +2 | rejt
Ha Szegeden jártok, akkor semmikèpp se hagyjátok ki a Taj Mahal èttermet! Egyszerűen kiváló!
Nálam állandó menünek számí a lamb karahi ès 5-6 fokhagymás naan. Megunhatatlan! :)
2022. augusztus 10. 14:18:45: megválaszolva Locutus +  által, → #5685 


2022. augusztus 10. 13:47: Szerkesztve JohnyFirpo +  által, megtekintés

#5683 wierra +  2022. augusztus 10. 12:51:11 re: #5681 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›  +1 | rejt
Van jópár olyan szószos ételük, ami nem csípős, (max a sok fűszertől lehet hasonló érzet); de a kesudiós szósz pl. nem csípős. Vagy előételekben található a csirkés samossa, ami bár fűszeres, de egyáltalán nem csípős.

#5682 hrv2003 +  2022. augusztus 10. 12:35:16 re: #5681 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›  +1 | rejt
A gyerekek ? Azok megeszik a garlic naant, vagy amit wierra irt paneer naan (ez a sajtos, tulképpen tej citromlével felmelegítve attól túrós lesz lecsepeg és kész, teljesen semleges ízű sajt) azt kész :) Mi mindig így csináljuk.

Koszos ország, koszos emberek. náluk a csípős az alap, hiszen az fertőtlenít..

menés:
hogy ne tudnék, tulajdonképpen csak akkor fáj ha eső jön :) az kurvaszar, de alapvetően csúszdázni is mehetünk :) :)

csak nem látok, eljött a kor amikor már öregszik a szemem csak az agyam nem érti hogy mi a bajom :)

#5681 KawaBazsy 0  2022. augusztus 10. 12:23:07 re: #5680 (hrv2003 + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Ha csípős minden, akkor mit esznek a gyerekek?
Jut eszembe, amúgy mászkálni tudsz a derekadtól? Én most kaptam egy gumiszandált a gipszemre, úgyhogy végre járóképes vagyok. :-)
2022. augusztus 10. 12:51:11: megválaszolva wierra +  által, → #5683 
2022. augusztus 10. 12:35:16: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5682 

#5680 hrv2003 +  2022. augusztus 10. 12:18:22 re: #5678 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  +2 | rejt
mindent :)
Különben ugy kell oda menni hogy minden csípős..

Alapvetően ami piros, az paradicsom szósz, benne minden vacakkal, görögszéna cardamom gyömbér csili garam masala, kesudió krémmel sűrítve, meg ami még nem jut eszembe..
Azt van ilyne spenóttal is, ezekbe tesznek mindent, pl vindaloo esetén meglőpően kurva jól fűszerezett paradicsomleves krumplival lesz a jutalmunk :)

Én is a Pándzsábot javaslom egyértelműen. Kezdőknek rizs is mehet de baromság, garlic naan mint kenyér a legjobb köret ha valaki a fokhagymásat szereti, tulajdonképpen pizzatészta sok joghurttal felkeverve és megsütve, fokhagymás olajjal a tetején, idáig egyértelműen győztes.

Más szabály nincs, a tandoori húsok finomak főleg a szószok hozzá.
A főételek nagy része akár rák akár csirke vagy bármi, vagy chilis spenótban vagy paradicsomlében készül, kurva sok fűszerrel és a nem csipős is csípős a közepesen csípős esetén megkérdezik hogy komolyan mondtad e a közepest :) :)

Röviden ennyi, egyszer érdemes elmenni azt kiderül, nekem a legtöbb ismerősöm imádja, én itthon is szoktam csinálni..



2022. augusztus 10. 12:23:07: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5681 


2022. augusztus 10. 12:20: Szerkesztve hrv2003 +  által, megtekintés

#5679 wierra +  2022. augusztus 10. 12:14:54 re: #5678 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›  +1 | rejt
Gyakrolatilag bármit is, mindent. Az étlapon minden étel mellett fel van tüntetve a benne lévő alapanyagok.
Én jellemzően az alábbi kombót szoktam beküldeni:
- mangó lassi
- csirke vagy bárány tikka masala/vindaloo/curry (ezek jellemzően csípősebb ízvilágot mutatnak)
- fokhagymás vagy sajtos lepénykenyér (általában két darabot)

A tandoori kemencében nyárson sült ételek is jók, ahhoz a 4 féle alapszószon felül friss zöldséget tálalnak. De mivel én szósz-fetisiszta vagyok, inkább efelé szoktam elmenni.
Nejem nagy kedvence a 'paneer korma', ami kesudiós szószban felszolgált friss sajtot takar.

Állítólag a rizs-köreteik is jók, de mivel nem kedvencem a rizsa, így erről nem tudok véleményt alkotni. Ha nagyon éhes vagy, akkor érdemes lehet előételben gondolkodni, mert a látszat ellenére is elég bőséges tud lenni az adag.

#5678 KawaBazsy 0  2022. augusztus 10. 10:58:10 re: #5676 (wierra + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Sose próbáltam még indiait.. mit kell itt enni? :-)
2022. augusztus 10. 12:18:22: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5680 
2022. augusztus 10. 12:14:54: megválaszolva wierra +  által, → #5679 

#5677 TCr64 0  2022. augusztus 10. 10:37:26 re: #5676 (wierra + )  ←  ‹›  +1 | rejt
Osztom a véleményed!

Hasonlóan kiváló még a Haveli étterem, 2 hete ettem itt utoljára, autentikus környezet, nagyon kedves és korrekt személyzettel, emberi áron.

2022. augusztus 10. 10:40: Szerkesztve TCr64 0  által, megtekintés

#5676 wierra +  2022. augusztus 9. 13:24:48    ‹›   →  ↑  +2 | rejt
Mivel megírták helyettem, így elég a link is:

Pándzsáb Tandoori étterem

Nagy kedvencünk, sosem csalódtunk még itt. [SMIL:/nevet/thumbsup.gif] [SMIL:/nevet/thumbsup.gif] [SMIL:/nevet/thumbsup.gif]
2022. augusztus 10. 13:43:42: megválaszolva JohnyFirpo +  által, → #5684 
2022. augusztus 10. 10:58:10: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5678 
2022. augusztus 10. 10:37:26: megválaszolva TCr64 0  által, → #5677 

#5675 Dontwalk +  2022. július 27. 13:38:54    ‹›  +7 | rejt


#5674 BeToMan 0  2022. július 26. 06:59:39 re: #5619 (hrv2003 + )  ←  ‹›  0 | rejt
Szia!
Itthon sört fözök. Ha mindenképp sörélesztő kell akkor sörfőző boltokban kapsz. Ezek speciális faj élesztők. Akár lehet velük sütni is illetve a budafokival sört erjeszteni, ahogy fentebb írták. A sör élesztők, azért jóval drágábbak, mint egy budafoki. Minden sör típusnak meg van a saját élesztő faja, ezért rengetek féle van belőlük. Sörnél mindegyik más ízt produkál, ételnél nem hiszem, hogy óriási nagy különbség lenne.

https://www.brewbro.hu/
https://www.sorfozobolt.hu/
https://sorfozokboltja.hu/hazi-sorfozes-253/elesztok-140
https://fozohaz.eu/

2022. július 26. 07:03: Szerkesztve BeToMan 0  által, megtekintés

#5673 Dontwalk +  2022. július 25. 18:56:19    ‹›  +6 | rejt


#5672 pakfong 0  2022. június 13. 17:30:19    ‹›  +8 | rejt
Este kerti-party? :)



#5671 hrv2003 +  2022. június 8. 07:35:47 re: #5670 (avlavl + )  ←  ‹›  +1 | rejt
igen.. Ami nincs a tészta alatt..

Elektromos sütő, egy beko. 280 fok volt a max, kapott egy plusz ellenállást párhuzamosan, így kb 320-330 fok az üzemi hőmérséklete pizza módban.. Bekerül a papír, pár másodperc barnul, majd füst, néha lángol is, ha tepsit benn hagyok véletlenül az megtekeredik, mint a szilveszteri spirálfüggő :) :)



2022. június 8. 07:40: Szerkesztve hrv2003 +  által, megtekintés

#5670 avlavl +  2022. június 7. 20:24:54 re: #5669 (hrv2003 + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
"ami nincs a tésztán hanem szabadon van az szabályosan meggyullad, szóval a sütőpapír akkora mint a tészta"

mármint ami nincs a tészta alatt, gondolom

komoly ? meggyullad ? miben hasznalva a pizzakövet ? (pl. gáztüzhely, felirat szerint max. ... °C, villanytüzhely ? elektromos grill ? kerti fatüzelesü kemence ? kerti faszenes grill, ...?)
2022. június 8. 07:35:47: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5671 

#5669 hrv2003 +  2022. június 7. 17:17:05 re: #5664 (Gergice + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
nem értek hozzá,de az biztos, ha a pizzakövet kivettétek a sütőből akkor azt magyarosan úgy hivják hogy adtatok a szarnak egy pofont.
Az hogy siettetek arra volt jó, hogy ne legyen rosszabb.

A pizzakő feladata hogy a benne "tárolt" hőt sikeresen átadja a tésztának, ha kiveszitek akkor nincs amit átadjon..

Nekem azért jobb volt, igaz én sütőpapírra teszem, majd körbevágom, és úgy csúsztatom be..
Körbevágni azért kell mert ami nincs a tésztán hanem szabadon van az szabályosan meggyullad, szóval a sütőpapír akkora mint a tészta, csak a csúszás miatt van. :)

2022. június 7. 20:24:54: megválaszolva avlavl +  által, → #5670 

#5668 avlavl +  2022. június 7. 11:57:28 re: #5667 (Gergice + )  ←  ‹›  +2 | rejt
remélem átjön, hogy nem szívózás miatt feszegetem
kiindulás szerintem Nálatok és nálunk is: teljesen jó kő nélkül is (nyilván különböző igényszintek vannak, simán mondhatja valaki erre, hogy ....) , de hátha kővel jobb lesz


hőveszteség arányos az idővel (és hőmérsékletkülönbséggel stb.)

ha csak sütőajtó kinyit, kőlapos rács kihúz, sütőpapíros pizza rádob, visszatol, ajtó csuk, az talan 26.4 masodperc :-)

a másik eljárás ... mennyi ? 2 perc ? 3 ? 4 ? (tippem szerint 2 percnél hosszabb, azaz a hőveszteség legalább 4szeres !)


én minden sütöajtónyitásnál, meg hütöajtónyitásnál is (mániákusan) igyekszek :) ))

#5667 Gergice +  2022. június 7. 11:01:37 re: #5666 (avlavl + )  ←  ‹›   →  ↑  +2 | rejt
Gondoltunk a sütőpapírra is, csak úgy voltunk vele, hogy akkor pont a közvetlen kontakt marad el.
Nem volt sokáig kint a kő, hárman összedolgoztunk párommal és a nagyobbik lányommal, így pillanatok alatt meg voltunk.
Nem tragédia, mert finom lett így is, csak nem érzem azt a pluszt, amit a kő adna. De majd még kísérletezgetünk.
2022. június 7. 11:57:28: megválaszolva avlavl +  által, → #5668 

#5666 avlavl +  2022. június 7. 08:33:05 re: #5664 (Gergice + )  ←  ‹›   →  ↑  +3 | rejt
köszi a beszámolót !
...én is megéheztem...


pizzakő kapcsán talán ez kulcsmozzanat: "Most meg valahogy rá kellett csúsztatnunk a nyers pizzát a kőre. Ez nem nagyon ment, így maradt az a módszer, hogy tészta rá, és ott kentük rá a szószt, és tettük rá a feltéteket."


talán emiatt hűlt a kő, nem volt olyan forró, ezért kicsi/elenyészö lett a hatása


lejjebb írta Esöember fórumtárs, hogy "sütőpapírra nyújtottam ki a pizzát és azzal együtt tettem a kőre és azzal is szedtem le"

szerintem evvel a módszerrel rövid sütőajtó nyitással, illetve kőhűléssel megoldható a kő használata, melegebb marad, talán erősebb így a hatása


(termikus dolgokkal foglalkozó mérnök vagyok)
2022. június 7. 11:01:37: megválaszolva Gergice +  által, → #5667 


2022. június 7. 08:34: Szerkesztve avlavl +  által, megtekintés

#5665 JohnyFirpo +  2022. június 6. 08:02:51 re: #5664 (Gergice + )  ←  ‹›  +2 | rejt
Így reggeltájt olvasva elèg gyomorkodító èlmèny! Bitang èhes lettem!
Nagyon jók ezek így, ahogy vannak! Biztosan finomak is voltak nagyon! Ha nagyon hűek akarnánk lenni a "hagyományokhoz" elèg ferde szemmel nèznènk a pizzára, hiszen, ha jól tudom, a szegèny emberek eledele volt anno Olaszországban ès igen csekèly feltèttel rendelkezett. Otthonra nagyon szuper! :)

#5664 Gergice +  2022. június 6. 00:04:27 re: #5660 (Gergice + )  ←  ‹›   →  ↑  +7 | rejt
Hát kipróbáltuk a pizzakövet. Mint írtam, amit eddig csináltunk, azokat is nagyon szerettük, pedig egy viszonylag egyszerű tésztáról volt szó (semmi különleges összetevő). A feltéteket meg rendszerint variáltuk, de most újrapróbáltuk a beváltakat:

"gyrosos": fokhagymás joghurtos szósz, házi gyros fűszeres csirkemell, paradicsom, lilahagyma, fekete olivabogyó, feta sajt




kolbászos: fokhagymás joghurtos szósz, kolbász, lilahagyma egyik felén halapeno paprika, másik felén párolt gomba, trapista sajt




szalámis-kukoricás: fokhagymás joghurtos szósz, paprikás szalámi, kukorica, lilahagyma, trapista sajt




sonkás-rukkolás: házi készítésű fokhagymás paradicsomszósz, füstölt, érlelt sonka, mozzarella, rukkola



Eddig 2 tepsiben felváltva sütöttük, előre el volt készítve a következő, egyiket kivettük a sütőből, másikat beraktuk a helyére. Most meg valahogy rá kellett csúsztatnunk a nyers pizzát a kőre. Ez nem nagyon ment, így maradt az a módszer, hogy tészta rá, és ott kentük rá a szószt, és tettük rá a feltéteket. Semmivel nem sült meg hamarabb, ugyanúgy 7 perc kellett nekik, és a tészta alja nem lett ropogós, csak felül, ahol a meleg levegő érte.

Igazság szerint ugyanolyan jó lett mint eddig, semmi átütő újdonságot nem éreztem, viszont sokkal macerásabb volt a pizzák sütőbe való berakása, és a kivétel.
A rukkolásat kicsit elszúrtuk, mert túl sok lett rajta a paradicsomszósz, az nem annyira fogyott, de többinek nagy sikere volt. Estére majdnem az egész elfogyott: 6-an voltunk rá, de a 2 éves lányom azért nem fogyasztott olyan sokat.

Így nézett ki tálalva:





2022. június 7. 17:17:05: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5669 
2022. június 7. 08:33:05: megválaszolva avlavl +  által, → #5666 
2022. június 6. 08:02:51: megválaszolva JohnyFirpo +  által, → #5665 

#5663 avlavl +  2022. június 5. 12:52:29 re: #5660 (Gergice + )  ←  ‹›  0 | rejt
hajrá !
kíváncsi vagyok az eredmény(ek)re - mert nem biztos, hogy 1 próba alapján "végsö" van, gondolom ezt is ki kell tapasztalni
pl.: eddig mennyi volt a sütési idö, most mennyivel milyen lett

#5662 wierra +  2022. június 5. 10:51:51 re: #5659 (hrv2003 + )  ←  ‹›  0 | rejt
Bővebben?
Mi miatt nem megy?
Hogy csinálod a tésztát?
Hogy nyújtasz?

#5661 Dontwalk +  2022. június 5. 07:50:47    ‹›  0 | rejt


[SMIL:/okoska.gif]

#5660 Gergice +  2022. június 4. 22:48:57 re: #5648 (Gergice + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Megvettük, holnap kipóbáljuk. Kíváncsi leszek.
2022. június 6. 00:04:27: megválaszolva Gergice +  által, → #5664 
2022. június 5. 12:52:29: megválaszolva avlavl +  által, → #5663 

 << eleje | 118 | 117 | 116 | 115 | 114 | 113 | 112 | 111 | 110 | 109 | 108 | 107 | 106 | 105 | 104 | 103 | vége >> 





Felhasználói lehetőségek
Felhasználói neved:
Jelszavad:







Get Firefox!

 A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Moderáció és szabályok

Szerver load: 0.42, 0.36, 0.35
Oldalgeneráláshoz felhasznált idő: 0.053 mp, 10 query