Amore di Napoli +1 ... Az ország top 5 Nápolyi pizzázójában benne van garantálom.
Friss alapanyagokkal és minőségi olasz beszállítóval dolgozik. Nagyon kedves barátom csinálja ... Tar Ákos
Nem tudom milyen jellegűre gondolsz? Mi szeretjük a Hai Nam Pho Bistro-t. Egy jó marhalábszár levest + 1 tavaszi és egy nyári tekercse. Vagy picit fentebb de még a közelben az Amore di Napoli pizzéria, nápolyi stílusú pizzákkal.
Budapest Kelenföld és környéken tudtok valami ajánlott kajáldákat amit érdemes kipróbálni?
A Kopaszi gáton lévőket már ismerjük, a trófea meg annyira nem a stílusunk
2021. november 15. 18:37:34: megválaszolva DózeR + által,
→ #5432
"nyugdíjas" is vagyok, betegállományban is, nincs más programom
Nomeg a növények eltérő mértékben vannak ízesítve meg anyaggal így nem lehet csak úgy keverni
Így sikerült különben véletlen elorehajoltam amikor raontotem így olyan lett amilyen mert rájöttem hogy azt nem tudok és behaluztam hogy fáj szóval ugrottam egyet azt ilyen lett
én kiváncsi voltam, meg lehet kelleni fog a tapasztalat a jövőben, asszony meg amúgy is már félig vegetáriánus volt, a hústól rosszul van, a tejtermékekre allergiás, szóval így egyszerűbb
Holnap lesz 1 hete, hogy új hobbim van: Vegánként eszem.
Ami biztos, ez egy drága hobbi, ha szeretnél hasonlóan enni, mint előtte és keresed a normál étkezésnél megszokott ízeket. ( hús, joghurtok, csokik)
Nem vagyok híve ezeknek a műkajáknak (műsajt, műhús, műtej), de párat kipróbáltam most.
Tejet amúgy nem nagyon ittam, de sütikbe, szószokba pudingba kellenek - még keresem a megfelő opciót.
Vaj- ebből pont rányúltunk egyre ami finom.
Joghurtok- ebből is van pár ehető.
Húsok, felvágottak- burgerből próbáltam egyet, nem jó. Baconből is kipróbáltam egyet, nincs bacon íze, sonkára hasonlító íze van, meg lehet enni. Felvágottat is vettünk egyet, májas íze van, ehető.
Csoki- ebből van opció, van pl vegán Bounty, vegán Milky Way és még jó pár opció. Ettől féltem, hogy nem lesz könnyű pótolni, de szerencsére van kínálat. Ja és a Bonbonetti zselés szaloncukor vegán, és azt imádom
Első hétre egy csicsiborsós, édeskrumplis curryt főztem, bulgurral. Ez finom volt, curryt szeretem.
Ma főztem jövő hétre egy kis szójaszószos zöldséges tésztát.
Itt amúgy hatalmas kínálat van, minden boltban vannak külön vegán részlegek, lehet keresgélni.
Ami még fontos, hogy kb minden amint rákerül valamire a VEGÁN cimke, az 30-50% felárat von maga után.
Eddig is sokat vakaróztam, hogy mit egyek, ez most se változott, de most még "izgalmas", így próbálgatom a recepteket.
Nem hiányzik még amúgy a hús, 1.5kg-t fogytam 1 hét alatt, de mást még nem érzek. Ja és megmentettem 6 állat életét, 25ezer liter vizet, 17nm erdőt.
(vasárnap/hétfőn azt hiszem zárva vannak, mindig nem csak ünnepnapon)
AVPN minősítésű liszttel, AVPN minősítésű szigorúan fatüzeléses kemencével, állandó minőséggel. Semmi flanc, pont mint egy prosztó dél-olasz pizzéria.
Thx. Egyedül mék, van holnap ott egy szerződéskötésem, s ebédelni kéne vmit.. Ezt a Fórum pizzériát néztem, h van tenger gyümölcsés pizza, s ott van az ügyvédi irodához közel, de akkor ne oda..
Szerk: Most nézem, h ez a Croatia is ott van, akkor az lesz. :-)
Sehol. Najó évente egyszer van egy street food felvonulás és ott ki lehet próbálni a kajákat.
Amúgy jó a vincellér ház, egy kis kocsma jellegű kajálda régen sokat jártunk oda tényleg fasza kajával. De kb 4-5 éve nem voltam arra. Esetleg a Jimmy's kebab a Jerevánon, Kégli kert ha nyár van és tudnak grill kaját adni és nem basszák el nagyon, mondjuk ide inkább ne menjetek, vagy nemrég nyitották meg a 762-es Klubban a kajáldát. És ehhez közel van a Gázfröccs vagy a Vankonyha. Hozzánk közel meg a mr fritu, most nyílt eddig kebabos volt most rántott cuccokat árul kis bodega nem tudom mennyire minőségi, esetleg még hozzánk mégközelebb a lángos ház.
Pizzériából a Croatia jó oda szoktunk menni, előtte a Fortuna-ba jártunk de ott mindig a tulajtól függött a kaja. Fórum felejtős, viszont ugyanaz a tulaja mint a Katlan borozónak ahol viszont frissen grillezik a kaját a pincében rendes tűzön, amolyan élménygrill, de csak akkor tudtok odamenni ha foglaltok előre helyet.
Sört meg a Rockline-ba igyatok, fél5 kor nyit és akkor még van hely és ha mázlitok van akkor csinál hamburgert meg hasábkrumplit, ami amúgy van neki, de nekünk sosem csinál
Egyszer kipróbáltam, s olyan semmilyen volt, nem éreztem semmi határozott karaktert. Akkor írtam is, s asszem pont te válaszoltad, h az a bajom, h nincs benne semmi adalékanyag, pedig pont ez kellene az előnye legyen, vagymi.. :-)
Én nem vagyok egy nagy gasztró szakértő, ezért kérdezem, te próbáltad már a 17. kerületi Marhajó Burger-t?
Ha igen, akkor az milyennek számít a hamburgerező "mércén"?
Talán volt már téma, de ez egy "cső egyforma" franchise-nál is változik sajnos éttermenként. A KFC-ben pl. ugyanazt kéne kapnod mindegyik étteremben, mert az aztán gépsor "gyártás" (kéne hogy legyen) de mégsem így van. Itt ott csípősebb a csípős, volt ahol alig tudtam megenni, valahol meg tök gyenge. Aztán a sütési időnek is full meg kéne egyeznie avagy előírni azt, de nem, többször sütötték már túl a csirkét, de találkoztam olyannal, hogy közel már égett volt a kapott cucc.
De ettől nem unalmas mégsem talán, ha robotok sütnék, tuti tök egyforma lenne mindenhol, de akkor meg az lenne a baj.
Ezek szerint a legfőbb baj az, hogy nem ugyanazt a minőséget kapod, hiába van kiírva, hogy "Zing" vagy "Bamba marha". Pólusnál ettem Zing food-truckból burgert, attól nem estem hanyat. Illetve a Oktogonnál ettem egy philly szenyát, ami nem volt rossz, de ettem már annál fényévekkel jobbat is (a feltét mennyisége igencsak véleményes, ahogy a baguette minősége is az volt).
Nálam No.1 volt a zing anno, vagyis életem burgereit csinálták
de most már valahogy "nem ugyanaz a műfaj, nem ugyanaz a játék, nem ugyanaz a sportág" Mint a ponyvaregényben
De mossá csak kipróbálom majd 13. kerültetit is, hátha
Tulajdonképpen kinek mi volt a baj vele? A kollégákkal számtalanszor rendeltünk a 13. kerületi zingből mindenféle hambit, illetve phillyt, minden egyes alkalommal mindenki meg volt vele elégedve. Az, hogy a többi milyen... passz. Nagyon sok helyen ettem már, nálam ez a konkrét zing burger mindenképpen top 3.
Ugyanez a helyzet a Bamba marhával is...bár régen ettem már az oktogoni "szentélyben", de ott normális méretű, igényesen elkészített burgert kaptam.
Pár hete egyik cimborával ettünk egyet a WestEnd-ben lévő kirendeltségben...a különbséget zongorázni lehetett. A frencsájzos burger árban hasonlított ugyan, de kicsi, száraz és szánalmas volt. Soha többet onnan!
A zing zseniális.... volt 2013-ban meg 14-ben, még 15 ben is, amikor még kocsival járták a fesztiválokat, alig vártam hogy bármikor eljussak a deák térre is egy burgerre. Akkor még ilyesmi munkaszellem volt
Aztán a fix éttermek már valahogy nem hozták ugyanazt a szinvonalat, bár a moszkvatéri mégse volt azé rossz.
Aztán amikor ilyen 18 éves "nemértek-hozzá, -de-azért-le@szarom-idény-diákmunkásokkal" kezdték el csináltatni a burgert, mondjuk az europoark parkolójában, kiderült hogy a franhcise kaját is nagyon el lehet b@szni
A 16. kerületről tudok csak nyilatkozni:
Az enteriőr puritán, faltól falig fehér csempe, bárszékek az ablak melletti magas asztal mellett.
Olasz a pizzaséf. Nincs kiszállítás, csak helyben fogyasztás vagy elvitel. Javaslom a helyben fogyasztást.
Nápoly stílusú pizzákat készítenek. Komoly, mint egy szívinfarktus.