Eltekintve a rettenetes bűztől, ami a soraidból árad, világos!
Amúgy meg gatya rèszegen, szakestek ès egyèb csapatèpítôk után igenis kiváló választás bármelyik gyorskajálda, ami èpp a legközelebb esik a tett helyszínèhez! Ezt csak onnan tudom, hogy több soron ki lett próbálva!
Mikor mi kint voltunk engem nagyon érdekelt milyen Amerikában a hamburger, ezért a lehető legtöbb helyen kipróbáltam McDonaldstól az útszéli western éttermen át a Gordon Ramsayig.
A tudományos kutatásom eredménye összefoglalva, egyrészt hogy a McDonalds kint is pont ugyanolyan szemét, mint itthon (egyébként ugyannyiba is kerül kint), bár érdekes módon bármerre jártunk mindig tele volt, másrészt aki szereti a hamburgert az kint igazán jókat tud enni, én ezt ki is használtam, de pusztán csak tudományos célokból.
Nekem a best of helyek a Gordon Ramsay Burger, a Shake Shack, és a Denny's.
A legjobb hamburger, amit valaha ettem és magasan veri az összeset az mégis csak egy véletlen eredménye.
Ugyanis egyik alkalommal az utolsó nap gyorsan beugrottunk a legközelebbi vendéglátó egységbe, ami történetesen a leginkább süteményekről elhíresült The Cheesecake Factory. Gondolkodtam mit merjek enni egy ilyen helyen. De mondom a változatosság kedvéért legyen akkor egy Juicy Lucy burger. Azt az ízélényt egyszerűen nem lehet leírni. Nem csak a legjobb hamburger, de a legfinomabb kaja, amit életemben ettem.
Az egyetlen gyorsétterem a KFC ahol én is eszem időközönként, de tény, hogy nem állandó a minőség éttermenként.
De nem hely, hanem szakács függő, hogy ki van a konyhán. (az alapanyag ugye mindenhol ugyanaz)
Nálunk Maglódon is egy időben trébb volt a cucc, mert jobban megsütötték a csirkét, sőt sokszor oda is kozmált. Volt hogy konkrét füst volt az étteremben
De aztán jött/jöttek valami jobb szakács(ok) és helyreállt a rend. A Savoyás konyhások tuti elbaxák azzal, hogy nem jól veszik ki a csirkét az olajból vagy nem csöpögtetik le rendesen (stb./bármi) de csak rájönnek majd és az is helyreáll. Ámen. (vagy nem mész oda többet )
Csak az van, hogy egy ideig Budaörsön vettem a csirkeszárnyat addig semmi bajom nem volt tőle. Aztán nyílt egy új étterem a Savoyánál hát hallod ott nem kamuzok tocsog a zsírban és mikor ott vettem mindig befostam. Ergo nem a fűszerezés az . Arra amúgy sem voltam sosem érzékeny ellenben a zsíros ételek ha nem is mindig de többnyire fosás formájában landolnak a wc-ben
Ja, az nem volt rossz, nem is volt sokáig Magyarországon sajnos.......
A Meki és társa elvitték tőle a forgalmat marketinggel, pedig tényleg jobb volt azoknál.
Nem a gyorskajával van a bajom, kúrva gyorsan tudok enni, voltam kollégista is, meg katona is.
Csak a mekivel. A többivel nem volt gondom még, bár túl sokat nem járunk. Egyedül a kfc ahova többet megyünk, én még nem kaptam különösebben zsírosat.
Inkább normál étteremben állunk meg bárhova is megyünk, így rengeteg féle ételt kipróbálhattam már szerte az országban. Nem fogok ugyanolyan mekis hambit enni állandóan, mikor tele vannak az éttermek jobbnál jobb kajákkal.
USA-ban be se mentem mekibe mert pont ezt gondolom én is. Ellenben a Stake n Shake hálózat nagyon ott van. Jó árak, tiszta, old school - dinneres 50-es évek hangulat , engem kilóra megvett
Az tény, hogy pl. USA-ban a legalja kaja a mekki. Akárhányszor oda mentem, lepusztult hely, kosz, igénytelen, és tele szakadt emberekkel....nem hiába mondják, hogy a szegények eledele ott kint.
Mikor ide bejött "minőségi étkeztetés" meg ilyenek ment a híradóban
Én nagyon ritkán eszek ilyen helyeken de néha kb. fél évente becsúszik sajnos. Nekem a Burger King a favorit , mekit annyira nem komálom . A KFC-t szeretem de annyira zsíros hogy azt nem tudom elmondani. Tocsog a zsírban egy rakás transzzsírhalmaz amit megeszel. Kedvencem a csirkeszárnyak de ha elkövetem a hibát , hogy egyek belőle utána olyat fosok mint egy mammut. Pusztán azért mert kurva zsíros. Régen amíg volt Wendy’s azt is szerettem.
Az ilyen "trash food" kategóriájú kajákat nem szabad akkor enni, ha rohadt éhes az ember (röhej, mert elvileg meg pont arra lennének jók) mert rögtön megfekszi az ember gyomrát és jönnek az általad leírt reakciók sorban.
Ugyanígy jártunk a Burger King-el. Éjjel 1-ig pakoltuk az első boltomat asszonnyal, mert másnap nyitás volt. (azaz már akkor aznap) Reggeli volt, de ebéd nem nagyon, aztán semmi nem volt nyitva éjjel a környéken (nyilván) csak az a trash gyár. Mi is olyan rosszul lettünk, hogy alig maradtunk talpon, minden bajunk volt.
Egyszerűen ezek a szarok túl szemetek ahhoz, hogy az ember ráeressze a kiéhezett gyomrára, napközben még meg tud vele küzdeni a gyomrunk, de éhesen taccsra vág.
Ezek közül a gyorskajáldák közül mi is csak a KFC-be megyünk be, de ez is elég ritka dolog.
Szerintem a meki a legrosszabb. Évek óta be sem tettük a lábunkat, de 1-2 éve Szegeden az asszony reggel óta nem evett, és este 6 volt már, annyira éhes volt, h be kellett mennünk gyorsan egyet harapni.Még ha szar is, de legalább hazáig kibírjuk, gondolta. Mire hazaértünk, mind a ketten totál rosszul lettünk, hányinger, rossz közérzet, hasmenés lett a vége éjszakára.Kizárólag ott voltunk, tehát mástól nem lehetett. Na úgy gondolom, megint néhány évre kizártuk a lehetőségek közül. Kicsi is, drága is, ráadásul szar is......
Nálam ugyanez. Amikor elterjedtek, a 90-es évek elején, akkor tök szerettem McDonaldsban enni, most meg kb az az évi 1 alkalom van, amikor gyorsan kell falni vmit, s nincs más a közelben. A tavalyi 1 alkalom pl az volt, amikor bevittük a kölköket a belvárosba, s olyan gyorskaja, kellett, amit ők is megesznek..
Ja, csak annyi a különbség, hogy pl. a Grand Big Mac akkora mint régen volt a "sima". (régen nem is voltak ugye fajtái) Most a szimpla Big Mac kissé (értsd: rohadtul) össze van zsugorodva.
De az íz, az tényleg ugyanaz, legyen az jó vagy tré, de ugyanaz.
Még szerintem is, a Meki egy hulladék/műanyag gyár, nem étel, de Tőled pláne teljesítmény, hogy még házhoz is rendeled.
Ezt teszi a covid helyzet, ez van.
Komolyabbra fordítva, azért néha én is eszek egy Big Mac-et, de tényleg 1 évben egyszer, azt is csak azért, mert gyerekkoromból egyszerűen hiányzik az íze, PEDIG egy majonézes trutymós rák az egész, de akkor is.
De házhoz inkább, vagy inkább maximum KFC-t rendelek, de Meki meg társa (BK) kizárva^^'''
Így ideális ahogy mondod. A kádat el kell vágni. Egy két nap alatt fel lehet építeni. Gáspár János mutatta, a vályogházak szakértője...szerintem Európában, nem csak itthon.
Most láttam egy srácnál, hogy úgy oldotta meg a kemence belsejét, h egy öntött vas kádat rakott be, az volt a tűztér. Köré építette az egész építményt, persze samot téglával szigetelve, és körülötte üvegtörmelékkel. Nem láttam még ilyen megoldást, de nagyon ötletes volt.
Nem. az az a hőmérséklet ahol a chipet kell tartani hogy pontosan legyen az ntc része az bőven 500 feletti tartományon van tehát ha kinn -40 fok van akkor már a kemence hőmérsékletének mérése pontatlan lehet.
Az a baj ,hogy ez 80 foknál feladja a harcot ahogy látom. Ha tudna 500-at akkor nem lenne rossz ötlet bár a hagyományörzésnek van azért szerepe a kemenceépítésben is...okoskemencét még nem láttam
furcsa gépet javasolsz, én EZT tenném bele, mert ezt normális kontrollerrel felprogizva még azt is tudja hogy szól mikor jó a hőmérséklet, vagy szabályozni a levegő ellátást ez által a hőmérsékletet Szerintem meglehetősen kellemes dolog
Üdv a klubban
Infrás hőmérőzést hagyd az amatőröknek , ha már úgy is vakolás lesz még be tudsz tenni egy ILYET. A legprofibb kemencéken is ilyen van, én is ilyet tettem be és ebben az a jó, hogy folyamatosan mutatja az aktuális hőmérsékletet. Mivel benne van nézegeted és saccra még azt is megtanulod mennyi idő alatt hevül fel a kemence. Vagy másnap meddig tartja a meleget
Egyszerűen behelyezhető fúrsz egy lyukat és az oldalán félúton a tetejéhez elhelyezed. Lehet különböző hosszúságúakat venni.
Látom megy itt a Pizza sütés téma én is beszállnék a saját kis történetemmel
Tavaly mikor bejött a Covid és fixen otthon kellett maradnom, akadt egy "kis" szabadidőm és gondolkoztam hogyan lehetne elütni, mivel foglaljam le magam.
Vidék, kertes ház, az udvar rendezés és a füvesítés végén jártam, sütögetőm már van (hozzá bográcsok meg tárcsa), viszont imádom a pizzát (is)..
Innen indult be a láncreakció:
- Tudtam bontott téglát és samottot ingyen szerezni, csak el kellett hordani
- Unokaöcsém már csinált magának egy extrém nagyot korábban, tehát volt tapasztalat is
- Időm/kedvem volt bőven
Így jött az elhatározás, hogy egy pizzasütésre fokuszálva kell nekem is egy kemence (persze lehet benne csülköt is sütni nem fog megsértődni a kemence )
Méretben nem akartam nagyot (meg téglából se kaptam cca.1500db-ot ingyen) így 100X100as alapra lett egy ~50x60as tűztér.
Volt pár teszt, de még nagyon gyerekcipőben járok.. és a pizza sütéshez kell a jól eltalált hőfok ami szemre nem mindig sikerül
Plusz a jó tészta recept amivel még rengeteg munka lesz..
Idén viszont komolyabban neki fogok a tesztelésnek
Pizzasütésre alkalmas tálca már megvan (400C-ot bírja), most jött meg az infrás hőmérő és a tűzálló kesztyű.
Még tavasszal egy kemence vakolás és egy plexis ajtó lesz amivel fel akarom dobni és ha nagyon rá fogok érni egy tetőt dobni főlé.