HONDA fórum
2024. június 10. hétfő, 18:23,  Margit, Gréta Legújabb regisztráltunk: MDRBcivic 0 



Téma neve: Gasztronómia és kulináris élvezetek

Nyitotta: grego + 


Hozzászólás/oldal:

 << eleje | 111 | 110 | 109 | 108 | 107 | 106 | 105 | 104 | 103 | 102 | 101 | 100 | 99 | 98 | 97 | 96 | 95 | vége >> 

#5089 White +  2021. január 5. 09:42:26 re: #5083 (Dontwalk + )  ←  ‹›  0 | rejt
Nemigazán jahh. [SMIL:/szetvert.gif]
A pezsgőzés meg az egész alkoholizmus most kb. a nyárig ezzel le is van tudva. [SMIL:/smile2.gif] [SMIL:/smile2.gif]

#5088 KawaBazsy 0  2021. január 5. 09:36:14 re: #5087 (Kázmér + )  ←  ‹›  +1 | rejt
Az ízét én is szeretem, kedvenc a Cinzano Asti.. Akkor lehet, h csak kifogtam az egyedileg édes, de gyenge pezsgőket. :-)
Sörnek ez döfi. :-)



#5087 Kázmér +  2021. január 5. 09:24:33 re: #5086 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Nem azt mondtam, h minden édes gyenge. Cdsak azt, h van egy ilyen eljárás, ahol nem a szokványos módon készül, és ott az alkoholtartalom 7-8 % csak, viszont édesebb.
Pont amilyet én szeretek. [SMIL:/smile2.gif]
2021. január 5. 17:40:47: megválaszolva malazs +  által, → #5091 
2021. január 5. 16:02:27: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5090 
2021. január 5. 09:36:14: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5088 

#5086 KawaBazsy 0  2021. január 5. 09:11:27 re: #5085 (Kázmér + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
No de mindig édeset ittam, a Törley-ből-is.. De mostmár meglesem a pezsgő soron, h mi a helyzet.
A zasszony vett ilyen belga sörválogatást, a leggyengébb 7.2%-os volt, a többi az 9 meg 10.5%, az rendben volt. :-)
2021. január 5. 09:24:33: megválaszolva Kázmér +  által, → #5087 

#5085 Kázmér +  2021. január 5. 08:43:37 re: #5084 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Mert édes pezsgő.Az Asti márkanév védett, így nem csinálhatnak ilyen néven.
Gondolom hasonló lehet az eljárásuk, h a mustból erjesztik, és nem a borból, így nem magas az alkoholtartalom, és jó édes marad.
2021. január 5. 09:11:27: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5086 

#5084 KawaBazsy 0  2021. január 5. 08:36:47 re: #5081 (White + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
De akkor a Törley mér csak 7%? :-)




2021. január 5. 08:43:37: megválaszolva Kázmér +  által, → #5085 

#5083 Dontwalk +  2021. január 5. 05:28:31 re: #5081 (White + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Túlzásba nem vittétek az ivást [SMIL:/szetvert.gif]
2021. január 5. 09:42:26: megválaszolva White +  által, → #5089 

#5082 Kázmér +  2021. január 4. 23:30:45 re: #5078 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›  +1 | rejt
Nem szeretem a pezsgőt, de az Astiból azért el tudok poharazgatni! [SMIL:/smile10.gif]

Az Asti pezsgők direkt kis alkoholtartalmúak, ha jól emlékszem 7-8 % között kell legyen. Ez egy eljárási mód, ezért ez kötött. Így lesz jó édes a muskotályos pezsgő. [SMIL:/smile10.gif]

2021. január 4. 23:35: Szerkesztve Kázmér +  által, megtekintés

#5081 White +  2021. január 4. 22:27:56 re: #5078 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Nem lehet, hogy a gyerekpezsgős részről szemezgettél? :D

Most kíváncsiság kedvéért megnéztem, hogy mi mit bontottunk ki. 12 biza:



2021. január 5. 08:36:47: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5084 
2021. január 5. 05:28:31: megválaszolva Dontwalk +  által, → #5083 

#5080 KawaBazsy 0  2021. január 4. 21:37:29 re: #5079 (DózeR + )  ←  ‹›  0 | rejt
Az meg a másik, h az Asti Cinzano pezsgő finomabb, de olyan nem volt.. :-) De - ahogy írtam - a Törley is gyenge, pedig sztem ebből a márkából ittam anno a legtöbbet. De meg fogom már nézni vmi hiper pija osztályán, h hogy is van ez.

#5079 DózeR +  2021. január 4. 21:26:31 re: #5078 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Az Asti Martini az mindig ilyen gyenge volt - és iszonyú finom. :)
2021. január 4. 21:37:29: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5080 

#5078 KawaBazsy 0  2021. január 4. 21:22:37    ‹›   →  ↑  0 | rejt
Vettem az új évre egy üveg (édes) Martini pezsgőt. Szilveszterkor kibontottam, kortyolgattam, s semmi hatását nem éreztem.. Megnéztem, 7.5%-os.. Mondom milyen átbaszás már, kivettem a kamrából egy üveg ajándékba kapott Törley-t, az meg 7%.. Vazz anno bulik előtt bepusziltam egy üveg pezsgőt, s jó is voltam tőle, de anno (15-20 éve) ezek 12%-osok voltak. Most csak én nem követtem az alkohol tartalom változást, s ezeket is gyengítik, mint a söröket, vagy átvertek? :-)
2021. január 4. 23:30:45: megválaszolva Kázmér +  által, → #5082 
2021. január 4. 22:27:56: megválaszolva White +  által, → #5081 
2021. január 4. 21:26:31: megválaszolva DózeR +  által, → #5079 

#5077 DózeR +  2021. január 1. 18:01:55    ‹›  +8 | rejt
Egy kis Szilveszteri sütögetés, hogy jól induljon az év. :) Egy 3kg-s Black Angus short ribs [SMIL:/szetvert.gif]
Tudom magyarul kell, szóval: fekete Angus rövid borda - mégmagyarabbul [SMIL:/smile2.gif] meg marhaoldalas, kb. 8 óra alatt + a pihentetés. Éjfél után kicsivel el is készült pont. :)











#5076 hrv2003 +  2020. december 25. 18:19:47 re: #5075 (hrv2003 + )  ←  ‹›  0 | rejt
ja, 160 fokon kell sütni míg szép nem lesz a szine, ez kb 20-25 perc, a 200 fok / 40-45 perc helyett amit mondtak..


#5075 hrv2003 +  2020. december 25. 18:11:56 re: #5074 (hrv2003 + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
na, megcsináltam újra, őrületesen finom lett, és a tészta is omlósabb alábbi variációk 1 kiló liszthez, az eredeti recept mellé:
1 kg lisztbe 2 vanilincukor bele :)
az élesztőt fel is lehet futtatni de nem fontos, a tésztát hűtőbe nem tesszük. konyhapulton, becsomagolva, kb 1.-5 óra múlva dagadni kezd, akkor nyújt, addig kínlódjon vele aki akar :) valamivel több folyadék mint ami le van írva, de promociós szatmári lisztből csináltam így az lehet hogy csak ilyen volt :)

mákba 1 kg mákhoz 600 helyett 400g cukor és 5 csomag vanilin cukor ez mind a főzőlébe.
1 csepp rum aroma bele
fahéjat csökkentettem, de ez csak az én ízlésem.
a mákot szarrá darálni 60as évekbeli mecanikai művek kávédarálóval :)

Kelesztés: nem tesszük soha hideg helyre, legalább 2.5 óra kelesztés. dagadjon csak :)

sajnos a kevesebb cukor nem segíti elő a mák tatapadását, így kicsit szóródik de esküszöm hogy finomabb.


Na nekem ez vált idáig be, de kinek mi :)
2020. december 25. 18:19:47: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5076 


2020. december 25. 18:13: Szerkesztve hrv2003 +  által, megtekintés

#5074 hrv2003 +  2020. december 23. 10:24:51 re: #5073 (Dontwalk + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
én is, ezért is húztam le a mennyiséget, és akkor jó lett volna :) tehát ha a 600 maradt volna, akkor abból leszedek valamennyit 450 körül ment volna bele, tökéletes, az ami kellett volna..

Colat és ilyen cukros dolgokat nem nagyon iszom mert túl édes, a sima tea is jó cukor nélkül bár én inkább oolong teát iszom az sokkal lágyabb és jobb mindenféle vacak nélkül vagy vizet.

Szóval azért újra sütöm, bár a gyerekeknek izlik. Csak félelmetes volt nézni hogy 1 éves cukorkészlet belement :)
2020. december 25. 18:11:56: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5075 

#5073 Dontwalk +  2020. december 23. 10:07:30 re: #5072 (hrv2003 + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Egyébként mi alapból felezzük a cukrot bármikor bármit sütünk. Sőt lassan innen is tovább lépünk. Ma már annyira elszoktam a túl édes szaroktól, hogy a cukrászdai süteményeket konkrétan nem tudom meginni a kólát meg szirupsűrítménynek érzem. Teljesen jók a sütik túlzott cukor nélkül, sokan észre sem veszik.
2020. december 23. 10:24:51: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5074 

#5072 hrv2003 +  2020. december 23. 09:45:05 re: #5071 (madskillz + )  ←  ‹›   →  ↑  +2 | rejt
én nem tudom megenni, pedig kb 35%al cukroztam el (nem szerete, a sok cukrot, igy amikor 1.2 kilót mondott, akkor 1 kilót csináltam, majd a végét nem tettem bele tehát olyan 800-850g lett a 600 helyett. A beigli alja kicsit karamellizálódott, a gyerekek meg folyamatosan eszik, pedig a mákosat nem is szeretik.
Szóval 2 gyerek meg a kutya rá van állva, csak nekem durva, mert én a teát is cukor nélkül iszom.



2020. december 23. 10:07:30: megválaszolva Dontwalk +  által, → #5073 

#5071 madskillz +  2020. december 23. 09:03:03 re: #5070 (hrv2003 + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
ha finom el fog fogyni :D
2020. december 23. 09:45:05: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5072 

#5070 hrv2003 +  2020. december 23. 06:30:19    ‹›   →  ↑  +1 | rejt
A tv nem írja ki mi van a videó alatt, mindent real Time csináltam.
Közben a gyerekek orditottak meg mezeskalacsot sütöttek, a tésztám is teli volt etelfestekkel :)

Logikusan ha néztem volna akkor is a sütés utáni részt nem nézem, életemben nem néztem meg semelyik filmnel a feliratot.

Csak a sütésnel újra meghallgattam meddig kell sütni, mert az általa mondott hőfok esetén 8 perc után már szép, volt, 15 perc múlva szinte megeg, így 185 fokon tudtam 28 percet sütni
És jó a sütő ellenőriztem


Szoval ettől függetlenül nagyon jó lett volna, mert szép a tésztája, van kb 3 kiló kurvaedes mákos bejglim .
2020. december 23. 09:03:03: megválaszolva madskillz +  által, → #5071 

#5069 madskillz +  2020. december 22. 21:54:17 re: #5068 (hrv2003 + )  ←  ‹›  0 | rejt
A vidijo alatt ott a recept rendesen :) en onnan lestem!
Elobb megneztem a videot es csak utana alltam neki :)

#5068 hrv2003 +  2020. december 22. 21:42:03 re: #5066 (madskillz + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Hogy elmegy a jutubosbcsavo a fenébe tévén néztem majd mikor vége lett benyogi hogy dupla mennyiségeket mondott kivéve a mak mennyiségből mert havernak is csinált.
Az egészet dobhstom ki. Meg morogtsm is hogy szerintem ezen mennyiségek nem jók ez kurva édes lesz. Le is csaltak belőle 300 gramm cukrot, de igy is ehetetlen.

A tészta finom omlós lett , az sikerült :)
2020. december 22. 21:54:17: megválaszolva madskillz +  által, → #5069 

#5067 Dontwalk +  2020. december 22. 09:51:55 re: #5066 (madskillz + )  ←  ‹›  0 | rejt
Erröl van szó [SMIL:/smile10.gif] Van töltelék de van tészta is

#5066 madskillz +  2020. december 21. 19:24:15 re: #5065 (Dontwalk + )  ←  ‹›   →  ↑  +3 | rejt

2020. december 22. 21:42:03: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5068 
2020. december 22. 09:51:55: megválaszolva Dontwalk +  által, → #5067 

#5065 Dontwalk +  2020. december 21. 10:08:49    ‹›   →  ↑  0 | rejt
Így ránézésre fasza bejgliket csináltatok [SMIL:/smile10.gif] Van értelmezhető tésztamennyiség is benne. Nem szeretem azt a fajta bejglit amiben nem különül el a tészta és a töltelék
2020. december 21. 19:24:15: megválaszolva madskillz +  által, → #5066 

#5064 gotti +  2020. december 21. 10:00:52 re: #5063 (madskillz + )  ←  ‹›  +2 | rejt
Nálunk is ez volt a tegnapi program. [SMIL:/smile1.gif]

Feleségem első bejgli sütése, eddig mindig a mamák oldották ezt meg, de nagyon finom lett.
Bár ebből az én részem csak a kóstolás volt... [SMIL:/szetvert.gif]



#5063 madskillz +  2020. december 20. 09:40:39    ‹›   →  ↑  +6 | rejt
en meg is kezdem a bejgli szezont :D

a ket kicsi az nutellas illetve gesztenyes. brutal lett mind.



recept, ha valakit erdekel.
2020. december 21. 10:00:52: megválaszolva gotti +  által, → #5064 

#5062 Dontwalk +  2020. december 12. 15:28:57    ‹›  +1 | rejt


#5061 bejemves 0  2020. december 1. 08:55:57 re: #5058 (madskillz + )  ←  ‹›  0 | rejt
Nem haragszom... :p Ez a tapasztalatunk. Lehet, hogy csak hisszük, hogy el tudjuk készíteni, valójában meg elrontjuk?

#5060 KawaBazsy 0  2020. november 30. 21:35:54 re: #5059 (hrv2003 + )  ←  ‹›  0 | rejt
Tényleg, fokhagymásan kéne tálalni a pirítóst. Az oliva se rossz ötlet. Viszont nem ketchupot teszek bele, hanem natúr sűrtett paradicsomot. Édeskés nekem ne legyen..

#5059 hrv2003 +  2020. november 30. 21:01:56 re: #5055 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Én nem tudom hogyan kell csinálni , ledaralom 2-3-4* azt piros paprika, tojás sárgája ketchup amerikai mézes mustar de csak kevés , vörös hagyma szeletelve nem daralva, só bors ja vajat én is teszek bele de nem margarint hanem vajat. Kevés aro-s pici savanyú uborkát szoktam bele vágni még az illik hozzá.
Talalaskent pirítós ki fokhagymával ki nem, erős zöld paprika, vagy illik hozzá talán macedón vagy mi paprika amikor fetaval van töltve, és negyedelt olíva bogyó kötelező hozzá, de azt a tetejere teszem több darabot a kész ételnek.

2020. november 30. 21:35:54: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5060 

#5058 madskillz +  2020. november 30. 20:26:45 re: #5056 (bejemves 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
bocs, de lol. [SMIL:/szetvert.gif]
2020. december 1. 08:55:57: megválaszolva bejemves 0  által, → #5061 

#5057 KawaBazsy 0  2020. november 30. 20:23:16 re: #5056 (bejemves 0 )  ←  ‹›  0 | rejt
Biztos van jobb is, de nekem teljesen megfelel ez a 6-8 ezres árkategóriájú, érlelt Angus hús. Anno az első próbálkozásom a hentesnél vásárolt bélszínből volt, na az nem lett jó, gondolom tejmarhából származtott..

#5056 bejemves 0  2020. november 30. 20:03:36 re: #5055 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Nekünk elég nagy csalódás volt eddig minden lidles steak, pedig már többször is próbáltuk őket és el is tudjuk készíteni.
Voltunk korábban ilyen vöröshúsos "élményfőzőcskén", azok hibátlanok lettek, pedig semmi extra fűszer vagy kunszt nem volt az egészben.
Azaz egészen pontosan egy: bélszín valami brazil vagy milyen szajré volt. Egyáltalán kellett darálni, csak késsel felkockázni, bele a szokásos dolgok, és kibaszott jó, krémes étek lett belőle nagyjából 20 perc pihentetés után.
A lényeg, hogy ezekhez a kajákhoz tényleg hibátlan alapanyag kell, aminek kilója ~20 ezer forint :( .
2020. november 30. 20:26:45: megválaszolva madskillz +  által, → #5058 
2020. november 30. 20:23:16: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5057 

#5055 KawaBazsy 0  2020. november 30. 17:21:30 re: #5042 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Megint vettem tatárbifszteknek steak-et. Legutóbb kifelejtettem belőle a paradicsomot, annak nem éreztem annyira a hiányát. Most viszont találtam olyan receptet, ahol olvasztott vajat is kell bele rakni, s így jobb, krémesebb lett. Kísérletezik ilyennel más is, esetleg tuti recept? :-)
2020. november 30. 21:01:56: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5059 
2020. november 30. 20:03:36: megválaszolva bejemves 0  által, → #5056 

#5054 Dontwalk +  2020. november 29. 10:46:06 re: #5053 (madskillz + )  ←  ‹›  0 | rejt
Garázsba azért be tudnám állítani [SMIL:/szetvert.gif]

#5053 madskillz +  2020. november 28. 21:30:07 re: #5052 (Dontwalk + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
az igazi pizzának nem is kell több.
2020. november 29. 10:46:06: megválaszolva Dontwalk +  által, → #5054 

#5052 Dontwalk +  2020. november 28. 21:28:50    ‹›   →  ↑  0 | rejt

3 perces pizzaautomata
2020. november 28. 21:30:07: megválaszolva madskillz +  által, → #5053 

#5051 Kázmér +  2020. november 27. 16:25:05 re: #5050 (DózeR + )  ←  ‹›  0 | rejt
Én azt hittem, h még aznap este begyújtottad!!! [SMIL:/smile2.gif]

#5050 DózeR +  2020. november 27. 13:14:45 re: #5049 (Kázmér + )  ←  ‹›   →  ↑  +2 | rejt
Hohhooo, egyenlőre kibontottam és láttam. :( E miatt a k.rva COVID miatt június közepéig nem tudtam dolgozni, szóval most alig vagyok otthon, hogy bepótoljam a pénz kiesés egy részét. Szóval még semmilyen tapasztalat nincs és december közepéig nem is lesz. Amúgy se palackom, se lapátom se semmi másom nincs hozzá.
De nem stresszelek, sokan használják már itthon és pizzéria szintű pizzákat sütnek benne. Több múlik azon, hogy milyen tésztát rak össze az ember és hogy azt hogy kezeli (bucizás, nyújtás etc.). Nem az Ooni a szűk keresztmetszet.

Amúgy most 20% OFF van Black Friday alkalmából, de a 16-ost leghamarabb márciusban szállítják - de lehet már április. :D Szóval ha most berendeled olcsón akkor lehet tavasszal már süthetsz benne - ha most úgy is el vagy havazva...
2020. november 27. 16:25:05: megválaszolva Kázmér +  által, → #5051 

#5049 Kázmér +  2020. november 27. 13:00:53 re: #5040 (DózeR + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Na hogy szuperál? [SMIL:/mosoly.gif] [SMIL:/smile10.gif]

Még a nyáron nagyon agyaltam pont ugyanezen, de annyi minden összejött, hogy eddig elmaradt...
2020. november 27. 13:14:45: megválaszolva DózeR +  által, → #5050 

#5048 wierra +  2020. november 26. 15:21:40 re: #5044 (CharlesPhilip + )  ←  ‹›  +1 | rejt
FYI

Alaprecept



Innen



Ezen felül bármit is bele lehet tenni, ahogy mi magyarok bele is szoktunk tenni.
Bár erős a gyanúm, hogy más nemzeteknél is tájegységenként is eltérő, hogy mivel extrázzák a saját lecsójukat.

2020. november 26. 15:23: Szerkesztve wierra +  által, megtekintés

#5047 KawaBazsy 0  2020. november 25. 20:42:23 re: #5043 (hrv2003 + )  ←  ‹›  0 | rejt
Vittem volna neked, ha megkérsz.. :-)

#5046 pakfong 0  2020. november 25. 20:26:44 re: #5045 (Tonx + )  ←  ‹›  +1 | rejt
Én sokáig meg voltam róla győződve, hogy a tojás az alap eleme a lecsónak. Amúgy se nagyon vagyok oda érte, de tojás nélkül valszeg meg se enném. Ezek a sült/párolt zöldségek nem igazán a kedvenceim, kivéve a hagymát.

#5045 Tonx +  2020. november 24. 16:24:11 re: #5044 (CharlesPhilip + )  ←  ‹›   →  ↑  +5 | rejt
És van tojásos lecsó kolbásszal rizzsel. Amúgy nálam pl a lecsóba mindig kell tojás, anélkül nem lecsó. Ahogy a tojásos nokedlira is kell tojás, úgy fejenként 4-5 minimum. Sokan csak mutatóba raknak bele tojást egy nagy lábos nokedlire ráütnek 1-2 tojást.
2020. november 25. 20:26:44: megválaszolva pakfong 0  által, → #5046 

#5044 CharlesPhilip +  2020. november 24. 16:03:00 re: #5041 (Dontwalk + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
a tojásos lecsó, akkor azt a menemen?

És a tojásos lecsó kolbásszal?

:O
2020. november 26. 15:21:40: megválaszolva wierra +  által, → #5048 
2020. november 24. 16:24:11: megválaszolva Tonx +  által, → #5045 

#5043 hrv2003 +  2020. november 24. 14:07:52 re: #5042 (KawaBazsy 0 )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
jó mert akkor már vége a karanténnak :D
2020. november 25. 20:42:23: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5047 

#5042 KawaBazsy 0  2020. november 24. 13:33:41    ‹›   →  ↑  0 | rejt
Hétfőtől megint Lidl steak akció.


2020. november 30. 17:21:30: megválaszolva KawaBazsy 0  által, → #5055 
2020. november 24. 14:07:52: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5043 

#5041 Dontwalk +  2020. november 22. 17:36:41    ‹›   →  ↑  +3 | rejt

2020. november 24. 16:03:00: megválaszolva CharlesPhilip +  által, → #5044 

#5040 DózeR +  2020. november 20. 16:37:13    ‹›   →  ↑  +7 | rejt
A DIY Nápolyi stílusú pizza irányába megtettük a könnyebb lépést. A neheze most jön... :D :D



2020. november 27. 13:00:53: megválaszolva Kázmér +  által, → #5049 

 << eleje | 111 | 110 | 109 | 108 | 107 | 106 | 105 | 104 | 103 | 102 | 101 | 100 | 99 | 98 | 97 | 96 | 95 | vége >> 





Felhasználói lehetőségek
Felhasználói neved:
Jelszavad:







Get Firefox!

 A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Moderáció és szabályok

Szerver load: 0.34, 0.3, 0.31
Oldalgeneráláshoz felhasznált idő: 0.098 mp, 10 query