Bonyolultabb a történet az akkori antsz egyik szakembere hívott fel a minta végett hogy honnan van, mert rekord veszélyesnek minősítette. A lényege hogy bármilyen pangó víz ami műanyagban van elég hamar baktérumtanya lesz.
Ebbe a vízszűrő kancsó is beletartozik, simán okozhat megbetegedést ha nincs időben cserélve a betét és néha az egész kiszárítva.
De a legrosszabb az RO szűrők amikhez kis csap jár, és egy "tágulási tartály" van nyomásfokozónak, tekintve hogy abban örökké pangó víz van és gumilabdában tárolva..
Simán meg kell nyitni a csapot, lehet belőle inni, magyarországon a víz nagyon jó minőségű (nem a legjobb de azért a világ élvonalába tartozunk), felesleges csapvizet inni flakonból, bármiből, ott a csap, a legolcsóbb és a leg környezetkímélőbb..
A csapvizet pohárból iszom. Ha forralni akarod akkor mi brita kancsós vízszűrőt használunk. Annyira tisztítja a vizet hogy nélküle 3-4 forralás után már vízköves a forraló, a szűrt vízzel meg majdnem 1 hónap után lesz picit vízköves. Viszont inni nem biztos hogy meginnám főleg a hónap utolsó napjaiban, ugyanis havonta kell cserélni a betétet és nem szeretném tudni mi él a szűrőben ha benne marad a víz egy-egy éjszakára. HRV feri írt régen hogy valami mikrobiologus meg akarta vizsgálni a szűrt vizet mert kiváncsi volt rá mennyire szar. De eredményről nemt tudunk.
Amúgy óvatosan az otthoni vízszűrő, és netán vízlágyító készülékekkel. Sok panasz landol nálam ezek elégtelen működésével kapcsolatosan. Pl ezek miatt büdösödik a víz, meg kiderült már olyan is, hogy lágyított vizet iszik a pógár, mert azt hiszi az jót tesz....