Az elérhetőt, azt nem pesti viszonylatban értettem, hanem a hétköznapi ember ha besétál a boltba bárhol az országban.
Pl.: ördögszekér gomba, bun, tahini, fekete dió, kimchi, verjus, fenyőrügy, kalamansi, quinoa,vagy akár a törökmogyorót is mondhatnám.
Addig amíg bedobsz bármikor a sütőbe egy jó kolbászt, vagy egy csirkét, mert azt bárhol, bármikor kapsz, nehezen fogod rávenni az embereket, h ilyen hozzávalókért autókázzanak boltról boltra, áldozzanak rá fél napot, meg 100 km-t, h esetleg össze tudják szedni a hozzávalót.Arról nem is beszélve, h még drágább is. Szóval addig ez nagyon kis réteget fog érinteni., mégha arról sikerülne is valakit meggyőzni, h ez egészségesebb.(bár ezzel a részével vitatkoznék )
Mondjuk azt nem tudtam, h ilyen dúrván tolod. Azzal meg tudok békélni, ha valaki lemond a húsról, de ha totál vegán, az már "betegség"..... Se sajt, se tojás, se túró, se semmi......Ez érthetetlen teljes mértékben. De ezzel nem akarok vitát generálni, mindenki azt eszik amit akar.
Szerintem ezek mind kaphatóak, megtermelhetőek. Esetleg ezekben a menükben egy két konyhatechnológiai eljárás lehet ami otthon necces, de amúgy ezekben szerintem semmi extra nincs.
Tartom igen, így talán hitelesebb vagyok, de nagyon nem is hiányzik. Előfordul, hogy véletlenül megeszem egy csokit amiről azt hittem fekete csoki és nincs benne tej, de mégis van benne tej, akkor 2-3 nap múlva kijön az arcomon 1-2 komolyabb pattanás. Szóval azonnal kiül az arcomra, bőrömre.
A túró, sajt és tejcsoki ami hiányzik. Persze csokiból vannak jó alternatívák, a többivel még dolgozniuk kell a tudósoknak.
Nekem tetszik az ötlet amit csinálsz. Vegán sosem leszek, mert nem értek egyet vele, de bármikor megenném, ha valaki vendégségben éppen ilyeneket készít nekem, semmitől nem zárkózom el.
Viszont a menü elolvasása után még távolabbinak érzi az ember a vegán világot, nem elérhetőnek a hétköznapokban.Az igazi az lenne, ha olyan alkotóelemekből állna, amit az ember bárhol meg tud venni, akármelyik kicsit normálisabb boltban. Mert úgy el tudja képzelni, h akár ezeket a vegán kajákat a hétköznapok folyamán bárhol, bármikor el lehet készíteni, bármikor lehet fogyasztani. Mert valahol a cél gondolom ennek az életformának a hirdetése, szélesebb körben történő elterjedése lenne. Viszont elolvasom a menüt, és az jut az eszembe, h ez a kiváltságosok étrendje, eszembe sem jut vele foglalkozni.....
Különben te tartod a húsnélküli életmódot fullosan, vagy más az üzlet, és más az élet?
Május végére szerveztem egy újabb vegán vacsorát, 2 este, 30-30 fő.
Hétfőn este tettem közzé és már tegnap estéig lefoglalták több, mint a felét. Reklámra még nem is költöttem
Ha valaki nézte a Partizánon a főzős müsort akkor onnan ismerheti az egyik szakácsot, bár nem emiatt hívtam, vele már korábban beszéltem, az ő napja majdnem be is telt.