HONDA fórum
2024. június 2. vasárnap, 13:02,  Kármen, Anita Legújabb regisztráltunk: gyulko 0 



Téma neve
Gasztronómia és kulináris élvezetek

#5497 Kázmér +  2021. december 28. 18:41:06 re: #5496 (hrv2003 + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
És ma mit főztél a lányod névnapjára??? [SMIL:/smile10.gif]

(Sok boldogat neki!!! [SMIL:/smile10.gif] )
2021. december 28. 19:48:01: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5498 

#5496 hrv2003 +  2021. december 28. 18:35:25 re: #5491 (Esőember + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
A rendelt pizzák itt ahol lakom. hát nem nehéz őket legyőzni :) Persze jó túlélésre, de ennyi..

Régen nem voltam úgy vele hogy jobb az itthoni koszt, de mostanában úgy érzem az éttermeket hogy feleslegesek.

Igen a kis kifőzdék nem rosszak.
Pont ma feleségem megkérdezte a barátnőjét akik rendszeresen járnak étterembe erről, és ők ugyanezt mondták, illetve hogy érdemes a számlát megnézni mert elég keményen átverik az embert.

Valami elment elég rossz irányba
2021. december 28. 18:41:06: megválaszolva Kázmér +  által, → #5497 

#5491 Esőember +  2021. december 28. 17:29:51 re: #5474 (madskillz + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Igazad van, kicsit rosszul fogalmaztam. Apám inkább a medium rare irányban mozog, a többieknek jobban bejön a medium, a gyerek miatt meg inkább medium well szeleteket tettem vissza pár másodpercig a forró serpenyőbe. Így sikerült viszonylag mindenkinek a kedvében járni. Életem második steak sütése, de az első említésre sem méltó.

Hrv kollégának pedig igaza van. Mondjuk én a covid előtt is futottam bele "rossz" és most utána pedig"jó" helyekbe. Szerintem ez attól függ, hogy ki tudta megtartani a szakácsot a bezárás alatt, mert sokan szakmát váltottak a bizonytalan miatt és nem is megy vissza ez az ok miatt.

Amikor messzebb dolgozunk és nem haza megyünk ebédelni, akkor kifőzdét keresünk. A legtöbb esetben sokkal jobb az étel, mint egy étteremben, ahol nincs menüztetés.

Az otthoni koszt azért is finomabb, mert saját magad készíted! Amióta raálltam a nápolyi jellegű pizzára, azóta nem is rendeltem pizzát. Rengeteg utána járás, jó alapanyag... Van még hova fejlődni, de a pizzériák 50-60%-ánál tuti jobb az én pizzám. Ezt azok mondták, akik eddig ettek belőle. Dózer kolléga pizzáit látva, valamint a Facebook csoportban látottak alapján tudom, hogy még így is csak 20-30%-os pizzát sütök.
2021. december 28. 18:35:25: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5496 

#5474 madskillz +  2021. december 28. 08:39:33 re: #5472 (Esőember + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
jól néz ki, gratula.

mondjuk annyi, hogy írtad, hogy kedvence a medium rare és a well között. Az úgy nem az igazi, mert ott 2 fokozat van még, szóval elég tág lett :D



2021. december 28. 17:29:51: megválaszolva Esőember +  által, → #5491 

#5472 Esőember +  2021. december 27. 22:21:07 re: #5470 (bejemves 0 )  ←  ‹›   →  ↑  +5 | rejt
Köszönöm!
Közben az interneten is kutakodtam, megannyi cikket és videót is megnéztem. A legegyszerűbb módszert alkalmaztam. Steak sütés előtt másfél órával hűtőből kivesz, szárazra törlés. Nagy serpenyő, legnagyobb lángon, amikor forró, akkor egy kis olaj, ha füstöl, akkor mehet bele a steak. A hús mindkét oldalát sóztam és borsóztam sütés előtti pillanatban. Serpenyőbe berak, nem piszkál! 3-3 és fél perc után fordít, aztán szintén 3, 3 és fél perc után kiszed. Rácson pihen 5-6 percet, mehet a tálalás! Mellé héjában sült krumpli és friss saláta.

A végeredmény:

2021. december 28. 08:39:33: megválaszolva madskillz +  által, → #5474 
2021. december 28. 07:48:56: megválaszolva hrv2003 +  által, → #5473 

#5470 bejemves 0  2021. december 21. 10:59:41 re: #5468 (Esőember + )  ←  ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Az én receptem: sütés előtt a húst kiveszed a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Bekened alaposan vajjal (és nem margarinnal), megborsozod. Közben egy sima tányért beraksz a sütőbe és 60 fokra előmelegíted.
Sütés: lehetőleg öntöttvas serpenyőbe némi étolaj, alaposan felforrósítod, nagy láng végig. Az olajba én szoktam tenni 2 cikk picit megnyomott fokhagymát, amit sütés közben majd ki kell venni (kuka), mert megég.

Sütés: ha már elég forró, belerakod a húst, oldalaként 2,5-3 perc. Füstöl, fröcsköl, de ez ilyen. Fordítani csak egyszer.
Mikor megvolt a második oldal is, akkor leveszed a tűzről, a hús alatti lével alaposan meglocsolod, majd mehet az előzőleg bemelegített tányérra, sütőbe alufóliával letakarva 10-15 percre.

Sózni én a végén szoktam, mikor már fel is van szeletelve.

Egs.
2021. december 27. 22:21:07: megválaszolva Esőember +  által, → #5472 

#5468 Esőember +  2021. december 21. 09:13:19    ‹›   →  ↑  0 | rejt
Sziasztok!
Steak ügyben kérek egy kis segítséget! Apamék jönnek hozzánk ebédre szombaton.
Black Angus Ribeye és Denver steaket vett az asszony. Rendelkezésre áll gáz főzőlap serpenyő és elektromos sütő. Apám kedvenc a medium rare és well között.
Tudtok tippeket adni?
Eddigi kétszer csináltam, de mindig túl ment!
Köszönöm!
2021. december 21. 10:59:41: megválaszolva bejemves 0  által, → #5470 



Felhasználói lehetőségek
Felhasználói neved:
Jelszavad:







Get Firefox!

 A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Moderáció és szabályok

Szerver load: 0.31, 0.3, 0.3
Oldalgeneráláshoz felhasznált idő: 0.043 mp, 12 query