Ma mi is rápróbáltunk asszonnyal a Dózer által javasolt helyre.
Tőlünk sincsen messze, (cirka 14km) így Hondába be ketten, majd egy kis 17.ker, egy kis nullás és ki is csapódtunk a hely előtt.
Kistarcsa, Bazsalikom Nápolyi Pizzéria (Szabadság út 6.)
Mi ugyan nem a Gourmet pizzák közül választottunk, ami a konkrét ajánlás volt, hanem arra voltam kíváncsi inkább, hogy egy amúgy "szimpla" pizzát hogyan "termel ki" a hely és abban sem volt csalódás.
Egy igencsak kommersznek is nevezhető Calzone pizzát (úgymond a félbehajtott pizza) is olyan élmény volt betermelni, amilyet eddig én még nem tapasztaltam.
Hozzátartozik, hogy sok pizzériába nem járunk, de ha hasonlíthatom valamihez, akkor ezt a minőséget eddig nálam csak a monori La Via étterem közelítette meg vagy hozta pizzában, mert szerintem az is nagyon jó.
De ez még jobb is volt szerintem és a hely egyszerűségében rejlő nagyszerűsége miatt a nápolyiak nyernek inkább.
Nálam külön jó pont, hogy egy kis helyről van szó, (3 asztal van bent összesen, gondolom nyáron még van pár kint is azért) ezért igen közvetlen és családias a hely és végignézni pár méterről ahogy betolják a valóban fa tüzelésű kemencébe a pizzádat és forgatják lapáttal, stb., az tényleg egy pluszt ad az egész élményhez.