Mediában vettem egy Russel Hobbsot én még valami akcióban 25e-ért vettem, de ez az ár amiért most van sem rossz, lassú főző és sous vide kád egyben...hőmérő tű is van hozzá
Pár éve a nejem unszolására vettünk egy lassúfőzőt, aminek van sous vide funkciója is (csak eddig nem használtuk). Sűrűn használjuk, levesek, pörköltök, tészták készítésére..nagyon szeretjük.
Év közben volt egy vákuumozó gép akció az @ldiban és beruháztam egyre, adtak mellé 3 tekercs sous vide zacskót. Na innen indult az ismerkedésem ezzel a technikával.
A steaket én is szeretem de az árát nem annyira így kísérletezni kezdtem. A marha rostélyos lett a kiválasztott, mert elég jól néz ki, nem a legdrágább hús azaz megfizethető és ki lehet fogni olyan szeleteket amelyek szépen márványozottak a zsírszövettől. Nem egy prémium hús de használható, sőt.... család kedvence lett már többször készítettem. A hentes nálunk olyan 4cm vastag szeletekre szokta vágni ami nem túl vékony.
14-21 napig szoktam hűtőben száraz fűszeres pácolással vákuumzacsiban érlelni, majd 20 óra sous vide jön 64C-on ami a medium well kategória körül van, próbáltuk alacsonyabb hőfokon, de nem áll jól ennek a húsnak és az élvezeti értéke is rosszabb. Szóval a 20 óra leteltével, már csak pirosra kell sütni és egy 250C-re felhevített öntöttvas serpenyőben szoktam.
2022. január 3. 07:48:28: megválaszolva -Törölt felhasználó- által,
→ #5508
Felhasználói lehetőségek
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges. Moderáció és szabályok