HONDA fórum
2024. május 19. vasárnap, 07:55,  Ivó, Milán Legújabb regisztráltunk: igiigi 0 




A válaszok és azok válaszai a hozzászólásra, kifejtve
Téma neve
Gasztronómia és kulináris élvezetek

#5510 -Törölt felhasználó- 2022. január 3. 08:48:19 re: #5509 (horvathx + )  ←  ‹›  +1 | rejt
Nagyon szépen köszönöm. Ez tényleg egészen ígéretes, ráadásul Nálad már be is vált. Valószínű beruházok egyre én is. :)

#5509 horvathx +  2022. január 3. 08:25:10 re: #5508 (-Törölt felhasználó-)  ←  ‹›   →  ↑  +2 | rejt
Mediában vettem egy Russel Hobbsot én még valami akcióban 25e-ért vettem, de ez az ár amiért most van sem rossz, lassú főző és sous vide kád egyben...hőmérő tű is van hozzá :)

Ilyet
2022. január 3. 08:48:19: megválaszolva -Törölt felhasználó- által, → #5510 

#5508 -Törölt felhasználó- 2022. január 3. 07:48:28 re: #5507 (horvathx + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Szia. Ez nagyon jól néz ki. :) Azt esetleg megkérdezhetem, hogy milyen lassúfőzőt használsz? Tervben van, hogy beszerzek egyet én is. Köszönöm.
2022. január 3. 08:25:10: megválaszolva horvathx +  által, → #5509 


Az eredeti hozzászólás
#5507 horvathx +  2022. január 3. 06:29:08    ‹›   →  ↑  +6 | rejt
Pár éve a nejem unszolására vettünk egy lassúfőzőt, aminek van sous vide funkciója is (csak eddig nem használtuk). Sűrűn használjuk, levesek, pörköltök, tészták készítésére..nagyon szeretjük.
Év közben volt egy vákuumozó gép akció az @ldiban és beruháztam egyre, adtak mellé 3 tekercs sous vide zacskót. Na innen indult az ismerkedésem ezzel a technikával.
A steaket én is szeretem de az árát nem annyira :) így kísérletezni kezdtem. A marha rostélyos lett a kiválasztott, mert elég jól néz ki, nem a legdrágább hús azaz megfizethető és ki lehet fogni olyan szeleteket amelyek szépen márványozottak a zsírszövettől. Nem egy prémium hús de használható, sőt.... család kedvence lett már többször készítettem. A hentes nálunk olyan 4cm vastag szeletekre szokta vágni ami nem túl vékony.
14-21 napig szoktam hűtőben száraz fűszeres pácolással vákuumzacsiban érlelni, majd 20 óra sous vide jön 64C-on ami a medium well kategória körül van, próbáltuk alacsonyabb hőfokon, de nem áll jól ennek a húsnak és az élvezeti értéke is rosszabb. Szóval a 20 óra leteltével, már csak pirosra kell sütni :) és egy 250C-re felhevített öntöttvas serpenyőben szoktam.









2022. január 3. 07:48:28: megválaszolva -Törölt felhasználó- által, → #5508 



Felhasználói lehetőségek
Felhasználói neved:
Jelszavad:







Get Firefox!

 A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Moderáció és szabályok

Szerver load: 0.33, 0.31, 0.27
Oldalgeneráláshoz felhasznált idő: 0.01 mp, 9 query