Köszi, mi egyszerűen lefagyasztjuk, és a többit eddig eladtuk, csak idén valahogy nem volt akkora kereslet. Eddig mindig elkelt pár nap alatt.
Meg most nem fért be mind a hűtőbe. Az picit elkezdett forrni, de a tartósítószer megállította.
Utólag nem akarok okoskodni, inkább tanácsolom, de a helyedben pasztörizálnám a gyümilevet… Ami kell hozzá:
- tiszta gyümölcslé,
- egy edény amiben felmelegíted,
- adagoláshoz valami (nálam ez cső + pisztoly),
- egy szerkezet amiben megtöltöd és a lezáró dugót bele tudod nyomni,
- ”Bag in box” zacskó.
A felsoroltak közül az első kettő a legfontosabb!
Én lassan 10 éve szőlőből, almából, körtéből -mikor mi van- és csak tiszta ép gyümölcsből csinálom (legrosszabb kihozatalú súly/ivólé a szőlő). A szedésnél külön megy a pasztörizáláshoz szedett gyümölcs és a felnőttek ivólevéhez (pálinkának) való.
A gyümilé 0,2mm-es fém szűrőn van átszűrve, (hogy szárazanyag tartalma legkevesebb legyen), majd 80 C fokra történő melegítés után (ott tartva 30 percig) ki van adagolva zacskóba, amit légmentesen csappal zárunk le.
Az adagolásnál a lényeg, hogy melegen történjen, a lé lehető legkevesebbet érintkezzen a levegő oxigénjével --> ezért van az edény aljára szerelve a kifolyó nyílás.
Az eredmény (mai):
Ez így eltartható (nálam van 2 éves alma és otelló – állagra, ízre mintha most lett volna elkészítve) és ha esetleg árulni is szeretnéd könnyebben megvalósítható
Ha gondolod privátban keress meg, amit tudok, tapasztaltam, elmondom…