Na, akkor hogy ne csak 'anecdotal evidence' legyen, lassunk egy KSH altal hamisitottstatisztikat
A szénanáthás és az asztmás betegek száma tíz év alatt több mint háromszorosára emelkedett, napjainkban õk adják a tüdõgondozók látogatóinak közel háromnegyedét. Döntõ többségük allergiás, melynek kialakulásában szerepet játszanak környezeti hatások – a szénanátha esetében elsõsorban a virágpor, asztmánál számos más allergén is –, örökletes, szociális és pszichés tényezõk egyaránt. A tüdõgondozókban jelenleg a legtöbb – 282 ezer – beteget szénanáthás panaszokkal kezelik. A betegek száma a kilencvenes évek eleje óta 27-szeresére emelkedett. Az asztmával kezelt 223 ezer ember nagy többsége a környezetében levõ valamilyen anyagra allergiás. Az egyik leggyakoribb gyermekkori krónikus betegség, amely azonban kialakulhat felnõttkorban is. Az asztmás megbetegedések száma, illetve a kórházban eltöltött napok száma évek óta folyamatosan növekszik. Kockázati tényezõi közé sorolják az öröklõdést, allergiás hajlamot, az allergéneknek való kitettséget, bizonyos vírusfertõzéseket és a dohányfüstöt. Civilizációs betegség, amelynek elõfordulása a fejlettebb országokban magasabb, az Egyesült Államokban már csaknem minden tizedik gyermek asztmás.
Micsodát?
Amúgy én már sok dolgot kiiktattam az étrendemből.
Édesítőszerek, törekszem rá,h. ne nagyon egyek aromákat, mesterséges színezéket, olajat szinte semennyit
( az egyik legnagyobb átbaszás, kémiai úton szerves oldószerekkel vonják ki az őrleményből az olajat aztán az oldószereket kivonják belőle, de nyilván valamennyi marad benne)
margarin, palackozott ásványvíz stb.
A legtöbb mérgező anyag az élelmiszerekkel jut a szervezetbe.....
Több az adalékanyag az élelmiszerekben mint a természetes.. A csomagolásokból az élelmiszerekbe oldódó anyagokról nem is beszélve.
Egészségügyi határérték. Aha... azért mert egy kíésleti egérpopulációt etetnek adalékanyaggal vagy műanyaggal és fél év alatt nem pusztul el a fele rákban és egyéb megbetegedésekben, aztán a testsúlyarányra vetítve azt mondják,h. testsúly kilogrammonként ennyi-meg annyi mikrogrammot ehetsz meg akkor valószínű nem okoz megbetegedést.
Ja de lehet 10 év után rákban megdöglesz tőle...
Én nem mondom hogy tiltsuk be, de azt se, hogy bármilyen tüzelési forma kizárólag CO2 kibocsátást eredményez és tiszta megoldás, mert nagyon nem az egyik sem. Maximum van tisztább meg kevésbé tisztább oszt ennyi a történet.
És nyilván a "civilizációs betegség" sokkal összetettebb jelenség és ennek csak egyik, de nem elhanyagolható része a tüzeléssel történő energia termelés.
tovabbra is maximum csak reszben ertek egyet ... a civilizacio egyreszt azt hozta hogy nem 30, max 40 evesen halsz meg, masreszt szerintem sokkal inkabb az emberekbe belepumpalt fos az oka az immunrendszerek gyengesegenek, mint kizarolagosan nemi NO plusz terheles. nezd meg csak az elelmiszerek csomagolasat, en nem egy dolgot tettem mar vissza a polcra miutan elolvastam mi van benne.
igazabol tenyleg nem akarom magamat ismetelni, korabban mar leirtam mit gondolok errol sajnos a kutatasaim soran annyi bizonyitekot talaltam mar errol, hogy nehez az ellenkezojerol meggyozni.
persze, az NO biztos resze a dolognak, de akkor tilcsukbe? menjunk vissza a kokorba vagy a feudalizmusba? mondjuk pont ott is faval meg mindennel is tuzeltek, szoval kicsit a kigyo a sajat farkaba harapna azzal is
nem keves tiszta technologia letezne a sotetzold "napelem + szelkerek" megoldasok helyett, amik raadasul a mai modern tarsadalomban ami sok energiara epul, hihetetlen kaoszt okoznak a kiszamithatatlansagukkal. en nem a technologiai fejlodes ellen vagyok, hanem az olyan tipusu ertelmetlen hulyeseg ellen mint a "tilcsukbe", vagy az elobb emlitett nem-megoldasok.
Szóval én azt mondom, hogy azért is lett ennyire allergiás sok ember az eddig ártalmatlan dolgokra mint pl. a virágpor, mert a "civilizációs betegség" (ami egyenlő azzal a sok autóval és gáz/fa/szén/szemét tüzeléssel ami nem kevés NOx-et termel) miatt már eleve le van terhelve a szervezet és az ártalmatlan dolgokra már nem marad ereje.
"A levegőszennyezés fő okai közül jelentős a közlekedési járművek belsőégésű motorjainak kibocsátása, valamint az épületek fűtőberendezéseinek (kazánjainak) kibocsátása.
A járművek kipufogógázai miatt a levegő nitrogén-dioxid tartalma az ideális 0,000002%-os tartalom felett van. A vegyületek napfény hatására fotokémiai úton szmogot és ózont hoznak létre, ami asztmát okozhat. "
"Egészségre gyakorolt hatás:
A nitrogén-oxid légzőszervi megbetegedéseket okoz, a légutak nyálkahártyájának és a szem kötőhártyájának gyulladását, a vérerek kitágulását eredményezheti. 200 mg/m3 fölött roncsolja a tüdő szöveteit.
Nitrogén-dioxid: nagyon reakcióképes, töményen vörösesbarna színű gáz. A levegőnél nehezebb, emberi egészségre ártalmas
Nitrogén-monoxid: Tüzelés során, elsődlegesen keletkező vegyület, a légkör oxigénjének hatására nitrogén-dioxiddá alakul át. Színtelen, igen reakcióképes gáz. Az egészségre ártalmas, különösen , ha átalakul nitrogén-dioxiddá."
Én elhiszem hogy te nem voltál meg 1 km-es körzetben senki, aztán lehet azok közül aki veled egykorúak már nem is élnek sokan pont emiatt másokra meg nem hatott ez a dolog ahogy rád se.
Pont ez is baj. Hogy egy példából nem lehet messzemenő következtetést levonni, de az is igaz hogy az elmúlt 30 évben ugrásszerűen nőtt a probléma és nagyrészt a közlekedés robbanásszerű emelkedésének is köszönhető.
Szóval bármi amit elégetünk, abból így vagy úgy de káros anyag keletkezik és az nem egészséges sehogyanse
errol nekem kicsit mas a velemenyem. en videken nottem fel, vilag eletunkben szennel futottunk es teli esteken napkozibol ilyen levegoben setaltam haza, meg odafele is reggel... nyaron a foldeken kapaltunk (haztajizas), apam mondja hogy neha nyakig koszosak voltunk, ugy kellett a mocsokbol kimosakodunk.
sose voltam asztmas, plusz a 30+ fos altalanos iskolas osztalyunkbol 1 emberre emlekszek akinek az asztmaja inkabb genetikai volt mint okozott.
az hogy a mai gyerekek immunrendszere mitol van sokkal jobban leharcolva mint a mienke, en sokkal inkabb a gyerekkorban romma oltasnak, meg a mindentol ovasnak illetve a mai etelek silany minosegenek, plusz a mikromuanyagoknak - amik mostmar mindenhol ott vannak - tudnam be. van abban is igazsagod amit mondasz, de kizarolag arra fokuszalni szerintem elhibazott lenne.