Sehogy!Azt egyből a lisztbe,és a többibe teszem .Az automata adagoló egy lehetőség,de nem kötelező használni,max a szárított élesztőnél.De igazából nélküle is lesz kenyér.Pl. a pizza tésztába a fűszert egyből bele keverem és szépen eloszlatja a végére,pedig próbáltam kibaszni vele,hogy egy helyre borítom az egészet! De,megkeveri.
Mivel mindenki másként csinálja,én a felkevert élesztőt öntöm bele először,majd ráteszem az edényt a mérlegre,lenullázom és rakom bele a lisztet és ami kell.
Aki magos kenyeret csinál,az is nyugodtan össze boríthatja az elején az egészet .
A felhasználás nálunk vegyes.Van amikor egyáltalán nem sütünk vele,csak pizzának való gyúrom vele.Van amikor pár naponta ahogy párom megkívánja a magvas,barna,meg mit tudom én milyen kenyereket.Én csak a sima,hagyományos,fehér kenyér párti vagyok,nem cifrázom túl a dolgot!
A por/szárított élesztőt ha lehet kerüld!Tök jó,hogy automatán Bekattogja magának,de a sima,hagyományos élesztővel jobb a kenyér.
Azt,hogy megtérül,megtérült e már vagy nem,azt nem tudom megmondani.
Én úgy vagyok a holmik többségével,mint a solargenerátorral.OKé,hogy drága volt a 2x 4,8kwh aksi,na de ha áramszünet lesz,nekem 2kw alatt minden lesz,kb 2-3 napig.Ha pedig veszek ingatlant,akkor oda úgy is fog tároló kelleni,majd beépítem oda.
Inkább legyen de nem kell,mintha kéne de nincs!
Nekünk is panasonic van a járvány elején vettük,de nem kimondottan a járvány miatt,hanem mert már előtte 3 éve is kerestem gépet.De a lildishez és a többi ilyen cucchoz nem volt bizalmam,ami meg tetszett az meg már inkább az elit liga.Aztán Szembe jött a panasonic és nagy nehézségek árán,de eljutott hozzánk.
SD-ZB2512
Le akartam írni,hogy mennyi az áramfogyasztása/kenyér,de ezt még nem mértem meg .
De majd pótolom.
leginkább pizza tésztát kevertetek vele,mert sokkal egyszerűbb,mint gézzel és nem ragad a kezemre a fele cucc.
Állítólag van a gépből 2 lapátos ami jobban kever,de ezt nem tudom sem cáfolni,sem megerősíteni.
Akkor vettük amikor mindenki izgult, hogy majd nem lesz kenyér a boltban.
Heti 1 alkalom kb.
Panasonicban az automata élesztő adagoló és a mag adagoló amivel lehet sajtot, szalonnát, olivabogyót is becsempészni a kenyérbe , eléggé király dolog.
Amiket észrevettem:
A gyári recepteket használom.
Annyi, hogy nem árt több élesztőt vagy több cukrot tenni bele, mert ezek az egérszar élesztők nem olyan jó minőségűek. (Vagy lehet nem a Lidl , Tesco sajátmárkást kellene venni.)
Valamint ha vaj helyett margarint használsz akkor jobb lesz a kenyér állaga, tudom a vaj egészségesebb, a margarin csak űrkutatási melléktermék.(Habosított étolaj)
Ez egy balfasz! Milyen egy órás sütésről habog? A normál fehér is 4 óra, a joghurtos rozsos meg 4,5 óra.
Eleve nem mindenféle össze-vissza kevert kenyérlisztről szól a recept, hanem erős fehér liszt 550--es, ami magyarban a BL 55-nek felel meg. Be kellene tartani amit a szakik írnak, és akkor tökéletesen működik.
A panához adott recept nem fog rendesen működni a többi gépnél (ki lett próbálva), mert nem ugyanazok a sütési ciklusok, idők, nem ugyanaz a rendszer. Más gép receptje meg ehhez nem jó.
Nem értem az ilyen embereket, magyarul le van írva grammra, mindent be kell tartani, és akkor jó lesz.
A fórumon kívül is vett vagy 15 ismerősöm ilyen gépet, miután evett abból amit mi csináltunk, és eddig mindenki 100 %-osan elégedett, sorban kihajították az előző gépeiket. Csak nem kell felülbírálni a gyártót. Vagyis lehet, csak akkor nem kell csodálkozni, h nem jó.....
Szerintem jól emlékszem, h a mi " hatásunkra" vettél te is panát. Még a receptkönyvet is linkeltem neked, meg a kuglófot.
Épp ezért furcsa, h azt írod, alulra kell tenni a vizet. Linkeltem neked a használati útmutatót, ha gondolod kikeresem, a pana könyve azt írja, h a víz az utolsó!!! amit a sütőbe kell tenni.
Én betartom a recepteket, és hiba csak akkor volt, ha én basztam el valamit. Pl elfelejtettem beletenni alulra a lapátot.
Én csak 1 gépet ismerek, de szerintem általánosan elmondható, hogy először a vizet/tejet kell az üstbe önteni, aztán a többit. Meg ha vajjal csináljuk a kenyeret, érdemes felkockázni, nem egy darabban beletenni. Tehát nem csak beleszórni mindent, ahogy jól esik.
55-ös liszttel szoktam sütni, és azt keverem vmi speciális liszttel (rozs/kukorica/rétes), semmi kenyérliszt, meg mittomén mik vannak még. Fontos még, hogy az élesztő meg a cukor elég legyen, meg hogy meleg legyen a gép környezetében. Mármint szobahőmérséklet elég, télen pl a spejz vagy terasz túl hideg. Maga a gép is fűt, ha kell, de az nem elég, nekem se kelt meg mindig rendesen a tészta. Meg lehetőleg friss legyen az élesztő, hűtőben tárolva.
Vettem még 2 éve egy Panasonic SD-ZB2512 típusú gépet, [link] de mivel nem nagyon akart össze jönni jó sütés a géppel, így pár rosszul elkészített kenyér után abbahagytam és elraktam a gépet pihenni. Most újból nekifogtam hogy sütök kenyeret, de most sem sikerül, a gép használatijában található recepteket alkalmazva, valamint vettem az Aldiban többféle kenyérliszt keveréket, rozsosat, teljes kiőrlésű magosat stb,..(4 félét lehet kapni) de az azokon szereplő recept alapján sem sikerül a sütés. :F
Gondolom hogy valamit én ronthatok el, mert amúgy a gépnek nagyon jó a felhasználói értékelése, de nekem valahogy nem akar összejönni. Általában kicsi lesz a kenyér, vagy ha megfelelő méretű, akkor meg túl tömött, sűrű, nedves, stb.. ezek főleg az Aldis kenyérliszt keveréknél ilyen rosszak. Lehet hogy pluszban kell még hozzá száraz élesztő por, vagy kevesebb víz, hosszabb sütési idő mint 1 óra??
Ha van ötlete valakinek mit csinálok rosszul, akkor azt a tanácsot megköszönném, valamint ha tudnátok jó receptet, azt is.
60 000 Ft körül vettem, de már ott tartok hogy eladom mert nem jók a kenyereim, pedig inkább megtartanám és szívesen sütnék jó recept alapján jó kenyereket.
Nekem Panasonic sd zb2512 típus van. 2,5 éve beszéltünk itt a házi kenyérsütésről, akkor vettem én is. Heti 1x szoktam használni, azóta is ugyanúgy süt.
Létezik egy "butított" verziója, a 2502, kevesebb programot tud, de elvileg ugyanaz a gép. Az enyém pl lekvárt főzni is tud, de sose próbáltam.
Bő 2 év kenyérsütőgépes tapasztalattal amit én megemlítenék, hogy szárított élesztővel sütök, amihez több cukor kell, hogy megdagadjon rendesen a tészta (ellentétben a kovásszal), amit a kész kenyéren is lehet érezni, hogy édesebb. Főleg sima fehérkenyérnél érezni.
Kb 2 éve számolgattam kicsit, hogy mennyi az annyi. Rozsos kenyér 300 Ft, kukoricás kenyér 320 Ft, mind2 kb 900g szokott lenni. Az áramot nem számoltam hozzá, de sokat nem fogyaszt. Ha jól emlékszem ugyanezek a bolti kenyerek dupla ennyibe kerültek akkor, de azok fél kilósak.
köszi.
nem is magamnak lenne, de ez vegülis mindegy
legtöbbször a Pana az ajánlott - gonolom nem véletlen
Nektek van ? miota ? valami meghibasodas, gond ? vagy semmi, csak hasznalat, hasznalat, hasznalat ?
melyik modell/típus ?
vajon "bármelyik" Panasonic teljesen jo elsösorban a meghibasodasi esely, müszaki gond alacsony valoszinüsege miatt ? vagy lehet tudni, hogy X modelljük e szempontbol jobb, mint Y modelljük ?
en nem szamoltam utana, de mostani kenyerarakon anyagilag is elgondolkodtato, hogy /kg mennyivel olcsobb