Szia!
Itthon sört fözök. Ha mindenképp sörélesztő kell akkor sörfőző boltokban kapsz. Ezek speciális faj élesztők. Akár lehet velük sütni is illetve a budafokival sört erjeszteni, ahogy fentebb írták. A sör élesztők, azért jóval drágábbak, mint egy budafoki. Minden sör típusnak meg van a saját élesztő faja, ezért rengetek féle van belőlük. Sörnél mindegyik más ízt produkál, ételnél nem hiszem, hogy óriási nagy különbség lenne.
"A sörélesztő ahogy a köznyelvben szerepel, az nem más mint, Saccharomyces Cerevisiae (sarjadzó gombafaj) ami dettó ugyanaz mint a Budafoki élesztő élesztőgombája, ami ősidők óta létezik hála az Istennek. Szóval ha úgy nézzük, akkor a sörélesztőt használjuk a sörhöz és a kenyérsütéshez is. Ha felmerül a kérdés, akkor a Budafoki is sörélesztő."
Én csak ilyet használok. Vagy az Aldisat. Ugyanaz mind.