A rendelt pizzák itt ahol lakom. hát nem nehéz őket legyőzni Persze jó túlélésre, de ennyi..
Régen nem voltam úgy vele hogy jobb az itthoni koszt, de mostanában úgy érzem az éttermeket hogy feleslegesek.
Igen a kis kifőzdék nem rosszak.
Pont ma feleségem megkérdezte a barátnőjét akik rendszeresen járnak étterembe erről, és ők ugyanezt mondták, illetve hogy érdemes a számlát megnézni mert elég keményen átverik az embert.
Igazad van, kicsit rosszul fogalmaztam. Apám inkább a medium rare irányban mozog, a többieknek jobban bejön a medium, a gyerek miatt meg inkább medium well szeleteket tettem vissza pár másodpercig a forró serpenyőbe. Így sikerült viszonylag mindenkinek a kedvében járni. Életem második steak sütése, de az első említésre sem méltó.
Hrv kollégának pedig igaza van. Mondjuk én a covid előtt is futottam bele "rossz" és most utána pedig"jó" helyekbe. Szerintem ez attól függ, hogy ki tudta megtartani a szakácsot a bezárás alatt, mert sokan szakmát váltottak a bizonytalan miatt és nem is megy vissza ez az ok miatt.
Amikor messzebb dolgozunk és nem haza megyünk ebédelni, akkor kifőzdét keresünk. A legtöbb esetben sokkal jobb az étel, mint egy étteremben, ahol nincs menüztetés.
Az otthoni koszt azért is finomabb, mert saját magad készíted! Amióta raálltam a nápolyi jellegű pizzára, azóta nem is rendeltem pizzát. Rengeteg utána járás, jó alapanyag... Van még hova fejlődni, de a pizzériák 50-60%-ánál tuti jobb az én pizzám. Ezt azok mondták, akik eddig ettek belőle. Dózer kolléga pizzáit látva, valamint a Facebook csoportban látottak alapján tudom, hogy még így is csak 20-30%-os pizzát sütök.