Végülis... ha kivesszük belőle az egészségtelen ételeket és összevetőket, illetve egészségesebb alternatívával helyettesítjük azokat, akkor valóban nem olyan vészes a helyzet.
Már csak arra kellene választ találni, hogy meddig beszélhetünk magyar konyháról, és honnantól számít valami merőben újnak.
Tettél egy állítást, miszerint "Egészség szempontjából a magyar konyha úgy szar, ahogy van, mindig is az volt."
Szerintem ez önmagában nem állja meg a helyét.
Ahogyan a magyar konyhában megvannak a hízlalóbb ételek, úgy az általad említett mediterrán konyhában is lehet mértéktelenség, ami szintén hízáshoz vezet, illetve hozzájárulhat az egészségtelenebb életmódhoz.
A magyar konyha sem csak krumplistésztából, meg mákosgubából áll.
A pörkölt miből van?
Hagyma, paprika, hús... mi az egészségtelen ebben, ha nem zabálja tele magát az ember belőle, és mondjuk durum tésztával, vagy rizzsel eszi?
Az meg pláne nem a magyar konyha sara, hogy istentelen mennyiségű szar alapanyagot árulnak a boltokban, áruházakban.
Szintén nem a magyar konyha hibája, hogy az emberek a mekit, meg az olcsó pizzát zabálják kétpofára.
Ahogyan a kaját sem csak Magyarországon kell(ene) lemozogni.