Kiöntöm az üvegből - ha az üveges passata. A A Polpa az apró darabos, azt is csak rákanalazom. A Pelati az meg egész paradicsom lében, azt előtte nyilván villával össze kell törni. De semmi nem megy rá, se só, se cukor, se főzés. Ki a csomagolási egységből és rá a tésztára.
Mennyiséget tekintve meg egy 28-as margherita pizzára 80g paradicsomszószt és kb. 80g sajtot teszek.
Így ki is jön a matek, hogy minőségi alapanyagokból pusztán anyagáron kb. 300Ft-ra jön ki egy alap margherita. Pont ezért semmi értelme spórolni olcsó liszttel meg olcsó szósszal. Mert a pizza attól jó, hogy minőségi az alapanyag. De ha nem minőségit használsz hanem nagyititka liszt meg trappista sajt meg olcsó szósz akkor mi lesz? 300Ft helyett 150Ft lesz de legalább szar? És én itthon csak margherita pizzát csinálok, mert ennek a pár hozzávalónak az elkészült összhatása annyira jó, hogy nem is vágyom másra.