HONDA fórum
2024. május 16. csütörtök, 21:28,  Botond, Mózes Legújabb regisztráltunk: igiigi 0 




A válaszok a hozzászólásra
Téma neve
Adás-Vétel kérdései és válaszai

#94618 Gergice +  2022. szeptember 17. 23:05:05 re: #94617 (szsziszi + )  ←  ‹›  0 | rejt
Köszi, mi egyszerűen lefagyasztjuk, és a többit eddig eladtuk, csak idén valahogy nem volt akkora kereslet. Eddig mindig elkelt pár nap alatt.
Meg most nem fért be mind a hűtőbe. Az picit elkezdett forrni, de a tartósítószer megállította.


Az eredeti hozzászólás
#94617 szsziszi +  2022. szeptember 17. 15:01:41    ‹›   →  ↑  +1 | rejt
Utólag nem akarok okoskodni, inkább tanácsolom, de a helyedben pasztörizálnám a gyümilevet… Ami kell hozzá:
- tiszta gyümölcslé,
- egy edény amiben felmelegíted,
- adagoláshoz valami (nálam ez cső + pisztoly),
- egy szerkezet amiben megtöltöd és a lezáró dugót bele tudod nyomni,
- ”Bag in box” zacskó.

A felsoroltak közül az első kettő a legfontosabb!
Én lassan 10 éve szőlőből, almából, körtéből -mikor mi van- és csak tiszta ép gyümölcsből csinálom (legrosszabb kihozatalú súly/ivólé a szőlő). A szedésnél külön megy a pasztörizáláshoz szedett gyümölcs és a felnőttek ivólevéhez (pálinkának) való.
A gyümilé 0,2mm-es fém szűrőn van átszűrve, (hogy szárazanyag tartalma legkevesebb legyen), majd 80 C fokra történő melegítés után (ott tartva 30 percig) ki van adagolva zacskóba, amit légmentesen csappal zárunk le.
Az adagolásnál a lényeg, hogy melegen történjen, a lé lehető legkevesebbet érintkezzen a levegő oxigénjével --> ezért van az edény aljára szerelve a kifolyó nyílás.
Az eredmény (mai):

Ez így eltartható (nálam van 2 éves alma és otelló – állagra, ízre mintha most lett volna elkészítve) és ha esetleg árulni is szeretnéd könnyebben megvalósítható [SMIL:/smile5.gif]
Ha gondolod privátban keress meg, amit tudok, tapasztaltam, elmondom…

2022. szeptember 17. 23:05:05: megválaszolva Gergice +  által, → #94618 



Felhasználói lehetőségek
Felhasználói neved:
Jelszavad:







Get Firefox!

 A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Moderáció és szabályok

Szerver load: 0.1, 0.2, 0.26
Oldalgeneráláshoz felhasznált idő: 0.088 mp, 7 query