Bonyolultabb a történet az akkori antsz egyik szakembere hívott fel a minta végett hogy honnan van, mert rekord veszélyesnek minősítette. A lényege hogy bármilyen pangó víz ami műanyagban van elég hamar baktérumtanya lesz.
Ebbe a vízszűrő kancsó is beletartozik, simán okozhat megbetegedést ha nincs időben cserélve a betét és néha az egész kiszárítva.
De a legrosszabb az RO szűrők amikhez kis csap jár, és egy "tágulási tartály" van nyomásfokozónak, tekintve hogy abban örökké pangó víz van és gumilabdában tárolva..
Simán meg kell nyitni a csapot, lehet belőle inni, magyarországon a víz nagyon jó minőségű (nem a legjobb de azért a világ élvonalába tartozunk), felesleges csapvizet inni flakonból, bármiből, ott a csap, a legolcsóbb és a leg környezetkímélőbb..
A csapvizet pohárból iszom. Ha forralni akarod akkor mi brita kancsós vízszűrőt használunk. Annyira tisztítja a vizet hogy nélküle 3-4 forralás után már vízköves a forraló, a szűrt vízzel meg majdnem 1 hónap után lesz picit vízköves. Viszont inni nem biztos hogy meginnám főleg a hónap utolsó napjaiban, ugyanis havonta kell cserélni a betétet és nem szeretném tudni mi él a szűrőben ha benne marad a víz egy-egy éjszakára. HRV feri írt régen hogy valami mikrobiologus meg akarta vizsgálni a szűrt vizet mert kiváncsi volt rá mennyire szar. De eredményről nemt tudunk.