Igazából egy trükkje van, a m.tro-ban kell venni a hekket..
Lehet másol is, néha irtózatosan pikkelyes és pucolhatod sokáig, vagy úgy fagyasztják hogy több benne a víz mint a hal, így nehezebb sütni és többet keresnek a terméken.
A fent megnevezett áruházas teljesen rendben van, feltételezem hogy a hekkes is onnan veszi, így mi is azt szoktuk meg.
Nem tudom más is így van-e vele, de én imádom a sült hekket, viszont eddig csak jól bevált hekkesnél tudtam jót enni, otthon eddig nem volt az igazi. Sokszori próbálkozás után, ma végre sikerült nagyon finomat csinálni. Nem túl komplikált, de inkább leírom, hátha más is ki szeretné próbálni, és még nincs jól bevált receptje:
A mirelit hekk törzseket kiolvasztom. A hekket beirdalom kb. 1,5-2 cm-ként és besózom (az irdalásokba is kerüljön só). Fokhagymás tejbe áztatom pár órára (akár egy éjszakára is). Áztatás után a nedvességet leitatom róla, és ismét besózom.
Panír: pirospaprika, liszt, fokhagymapor, só (halvány rózsaszín legyen, fokhagymapor kb. annyi mehet bele, mint pirospaprika).
Panírozás után rögtön forró bő olajba teszem (ha lisztet szórunk az olajba, sercegjen), és kb. 8 percig sütöm, úgy hogy 2 percenként megfordítom. Nekem a wokos gázégőn takarékon volt a láng.
Azonnal frissen érdemes fogyasztani. Szerintem friss kenyérrel és kovászos uborkával az igazi.