HONDA fórum
2024. június 2. vasárnap, 13:38,  Kármen, Anita Legújabb regisztráltunk: gyulko 0 




A válaszok a hozzászólásra
Téma neve
Gasztronómia és kulináris élvezetek

#5650 wierra +  2022. június 3. 12:22:02 re: #5638 (Ubike 0 )  ←  ‹›  +1 | rejt
Érdemes kísérletezni 'poolish' előtésztával vagy ha van keverőgéped, akkor 'biga' előtésztával is a direkttésztán kívül.

#5639 Esőember +  2022. június 2. 18:23:05 re: #5638 (Ubike 0 )  ←  ‹›   →  ↑  +6 | rejt
Javasolni azt tudom, amit Dózer kolléga is kifejtett korábban.
A PizzApp aplikációt használom én is. (Android, iOS)
Nápolyi jellegű pizzát csinálok, nekem az a vonal vált be. Még mindig kísérletezek és próbálkozok. Jelenleg Kék Caputo Pizzeria lisztet használtam az alábbiak szerint: 6db 250g-os bucihoz 65% hidratáció (579g), 3% só (27g), 879g liszt és 2,88g friss élesztő (Budafoki). A kész tésztát egészben pihentettem szobahőmérsékleten(23°C) 2 órát, aztán buciztam, majd 16 óra hűtűben pihentetve(6°C), végül sütés előtt 2 órával kivettem és ismét szobahőn pihent sütésig. Ez sült ki belőle:



A bucizáson még van mit gyakorolni.

Kinyújtva

Sütés előtt

Sütőből kiszedve

Kivágva

Az alja

Következő alkalommal a Gyermelyi pizzalisztet próbálom ki.
2022. június 3. 09:11:41: megválaszolva avlavl +  által, → #5640 


2022. június 2. 18:24: Szerkesztve Esőember +  által, megtekintés
2022. június 2. 18:23: Szerkesztve Esőember +  által, megtekintés


Az eredeti hozzászólás
#5638 Ubike 0  2022. június 2. 16:46:58 re: #5630 (Esőember + )  ←  ‹›   →  ↑  0 | rejt
Csak óvatosan kérdezem, esetleg egy pizzatészta receptet nem kívánsz megosztani velünk?
Nemrég újítottunk be egy kemencét, de pizza még nem készült benne.
Szívesen vennék egy jóféle kipróbált tésztaötletet.
2022. június 3. 12:22:02: megválaszolva wierra +  által, → #5650 
2022. június 2. 18:23:05: megválaszolva Esőember +  által, → #5639 



Felhasználói lehetőségek
Felhasználói neved:
Jelszavad:







Get Firefox!

 A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.
Moderáció és szabályok

Szerver load: 0.66, 0.66, 0.47
Oldalgeneráláshoz felhasznált idő: 0.054 mp, 9 query